HABERLER>SAĞLIK
22 Temmuz 2017 Cumartesi - 18:54

Bebek cildi bakımında 10 önemli bilgi!

Gözünüzün nuru bebeklerinize bakmak için ne kadar özenli davransanız azdır. Peki bebeğinizin cildine sağlıklı dokunuşlar için ne yapmalısınız?

Bebek cildi bakımında 10 önemli bilgi!

Bebek cildi bakımında şu aşamalara dikkat edilmeli: 

1- Bebeğiniz mükemmel olabilir ama cildi değildir! Bebeğinizin diğer organ sistemleri nasıl geliş- meye devam ediyorsa cildi de aynı şekilde dünyaya ayak uydurmaya ve olgunlaşmaya devam eder. Yetişkinlerin cildi deri ceketse, bebeklerinki ipek gömlektir. Ebeveynlerin her zaman yaklaşımlarını buna göre yapmaları gerekir.
2- Bebeğin cildinde kolayca pişik ve döküntü oluşabilir. Burada kendinize sormanız gereken 3 soru var: Bu kızarıklığı evde kendim iyileştirebilir miyim? Doktora başvurmalı mıyım? Cildinin bozulmasını önlemek için ne yapabilirim?
3- Bebek bezi pişiği en sık karşılaşacağınız cilt sorunudur. Bez bölgesinde kızarıklık görürseniz bu, çok büyük ihtimalle beze bağlı pişiktir. Bu pişiğin kaynağı genelde ciltte uzun süre kalmış ıslak bez, bebeğin poposuna göre küçük bez kullanımı ve son olarak uygun olmayan pişik kremi, ıslak mendil veya sabundur. Bebeğinizin ıslak bezini hızla değiştirmek, SLA ve SLS içermeyen cilt temizleme ürünleri kullanmak, su ve pamuk olan ıslak mendiller kullanmak ve çinkolu pişik kremi kullanmak bu sorunun önüne geç- mek için atabileceğiniz en önemli adımlardır.
4- Yanaklarında sivilce çıkabilir. Sivilceler yaşamın 2 döneminde karşımıza çıkar; biri yenidoğanken, ikincisiyse ergenlikte. Bu döküntüler çok normaldir ve geçmesi için herhangi bir ürün kullanmaya gerek yoktur.
5- Konak, saçlı deride, kaşlarda veya bunun yanında karşımıza çıkabilir. Pullanma ön plandadır. Bebeğin cildinin bazı bölgelerinde aşırı derecede yağ salgılanır, bu kurur ve pul pul bir görüntüye neden olur. Banyodan yarım saat önce o bölgeleri sıvı yağla iyice yağlayıp şampuanlayın. Bebek tarağıyla o bölgeleri tarayın. Bunu birkaç gün tekrar edin.
6- Eğer bebeğinizin cildinin bir yerinde, 2-3 cm. çapında, kızarık, hafif pullanmış ve ele sertçe gelen cilt kabarcıkları görürseniz büyük ihtimalle egzamadır. Bu alanları nemli tutmak gerekir ancak ona rağmen iyice kızarır hatta sulu yara haline gelirse hemen doktorunuza danışın. Bu tür durumlarda bebeklere uygun çok hafif temizlik ürünleri kullanılmalıdır.
7- Kuru cilt için bebeğimizin cildini nemlendirelim ve yağlayalım. İsilik varsa en önemli şey önlemdir ve bebek çok giydirilmemelidir. Oluştuktan sonraysa sıvı pudra kullanılabilir. Bebeğinizin cildinin özelliklerini yakından tanımalısınız. Pudraya ihtiyacı yoktur; pudranın bebeğin akciğerlerine kaçması tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor.
8- Doğum lekeleri olabilir. Boynunun arkasında kızarıklık görebilirsiniz. Aylar ilerledikçe bebeğin cildi kalınlaşır ve bunları görmez hale geliriz. Yapılması gereken bir şey yok. Bazen koyu yuvarlak lekeler görülebilir, bunların adı kahve lekesidir. Bir şey yapmanıza gerek yoktur, çoğu zaman ömür boyu kalırlar. Moğol lekeleriyse genelde popo civarında bulunan siyahımsı geniş alanlardır. Bunlara da bir şey yapmaya gerek yoktur.
9- Bebeğinize cilt ürünü alırken şu ilke aklınızda bulunsun: “Az içerik her zaman iyidir.” Özellikle şu maddelerin içerikte olmadığından emin olun: Alkol, SLA, SLS, paraben.
10 - Doktorunuzu ne zaman aramalısınız? Herhangi bir döküntüye veya kızarıklığa ateş eşlik ediyorsa, döküntüde irin varsa veya minik mor noktalar görürseniz mutlaka doktorunuza başvurun. (HT Magazin)

 
Aldatıcı reklamlara şok ceza!
 
Yeni Foça 'ölüm kavşağı' na dur dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1,5 yılda 206 kilo verdi, görenler inanamadı!
Amerika'da yaşayan obeziteden muzdarip 32 yaşındaki Nikki Wester isimli ...
Sosyal medyadan duydu: Minik Mehmet'in hayat kahramanı oldu
İzmir'de 2.5 aylık Mehmet bebek için sosyal medyadan yapılan yardım çağrısına ...
Yağ aldırma ameliyatından 1 gün sonra öldü!
İzmit'te 2 çocuk annesi 36 yaşındaki Dilek Utar, 1 ay sonra sünnet olacak ...
 
İzmir'de yaşıyor: 10 yaşında ve 165 kilo!
İzmir'de 10 yaşında 165 kilo ağırlığa ulaşan Nurettin Yamaç, fazla kilolarından ...
Mehmet Karabel yazdı...''Neden bu kadar çok hastane var?''
Mehmet Karabel yazdı..."Neden bu kadar çok hastane var?"
30 yaşından sonra bunları asla yemeyin!
Uzmanlar 30 yaşından sonra asla tüketilmemesi gereken yiyecekleri açıkladı.
 
Çocuğunuz toprak yiyorsa dikkat!
Yrd. Doç. Dr. Mine Elagöz Yüksel, Pika sendromunun, toplumda olağandışı ...
Her 4 kadından biri o problemi yaşıyor!
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Oktay Demirkesen, Türkiye'de 40 yaş ve üzeri ...
Ailesinde 3 kanser öyküsü olanlar dikkat
Akrabaları arasında, üç veya daha fazla kişide meme, yumurtalık, pankreas ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva