HABERLER>GÜNCEL
6 Ağustos 2018 Pazartesi - 13:18

Yaylada gerginlik... Çadır ateşe verildi, sandalyeler havada uçtu

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Gito Yaylası'nda, yaylacıların ortak kullandığı mera alanına ticari amaçlı kurulan çadırda satış yapılması gerginliğe neden oldu. Hayvanlarını otlatamadıklarını belirten bir grup yaylacı, çadır sahibine tepki gösterip çadırı ateşe verdi.

Yaylada gerginlik... Çadır ateşe verildi, sandalyeler havada uçtu

Çamlıhemşin ilçesinde son yıllarda yerli-yabancı turistlerin ilgi gösterdiği doğal güzelliği ile öne çıkan Gito Yaylasında, yaylacıların ortak kullandığı mera alanına ticari amaçlı çadır kuran Hasan Toroslu ziyaretçilere yiyecek-içecek satışına başladı. Yaylanın ortak mera alanının kapandığını belirten yaylacılar da hayvanlarını otlatamadıkları gerekçesiyle çadırın kaldırılması için imza topladı, Çamlıhemşin Kaymakamlığı'na şikayette bulundu. Yaylaya gelen Jandarma ekipleri tutanak tutarak ceza kestiği Hasan Toroslu hakkında 'mera alanını işgal'den yasal işlem başlattı.

YAYLACILAR TEPKİLİ
Çadırda ticari faaliyetin sürmesi yaylacıların tepkilerine neden oldu. Mera alanında toplanan yaylacılar tepkilerini dile getirdi.

Otlak alanlara kurulan çadır ve çevresinde kamp yapanlar nedeniyle hayvanlarını otlatamadıklarını ifade eden Emine Candan, "Çevreye çöp, camlar atılıyor. Cam şişeler hayvanlarımıza zarar veriyor. Hayvanlarımız merada otlayamayınca ormana gidiyor. Bu kez de yabani hayvanlar saldırıyor. Otlak alanların hayvanlara bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Yaylanın mera alanının işgal altında olduğunu belirten Selime Sarı ise "Yaylanın tadı kaçtı. Ben hayvancılıkla geçimimi sağlıyorum. Hayvanlarımı otlatamıyorum. Gitsinler çadırları başka yerde kursunlar. Bu alanlar hayvanlarındır" diye konuştu.

Mera alanının kendilerine bırakılmasını isteyen Maksude Cihan da "Hayvanlarım meraya atılan zararlı maddelerden dolayı zehirlendi. 20 bin TL zararım var. Bu çadırlar mera alanından kalkmalı. Yayla içinde bu kişinin yeri var. Gitsin orada kursun. Burası hepimizin ortak alanıdır" ifadelerini kullandı.

'YAYLAYI VERMEYECEĞİZ, DİRENECEĞİM'
Mera alanında hayvan otlatmaya yer kalmadığını anlatan Zeynep Candan "Bu hayvan nerede otlayacak. Hayvanın otlak alanı yok. Hayvan o tarafa gidiyor biri kovalıyor, öteki tarafa gidiyor başkası kovalıyor. Ben yaylamı seviyorum. Buraları bize bıraksınlar.Birileri 2 kuruş kazanacak diye yaylayı kimseye bırakamayız. Bu nedir? Biz hayvancılıkla geçiniyoruz. Hayvancılıkla çocuklarımı okutuyorum. Turizme bir şey demiyoruz. Turizmle hayvancılık ayrılsın. Yaylada ot kalmadı. Sesimizi duysunlar. Yaylayı vermeyeceğiz, sonuna kadar direneceğim" diyerek tepkisini dile getirdi.

ÇADIR SAHİBİ: İZNİMİ ALDIM
Mera alanında çadırda işletmecilik yapan Hasan Toroslu da yayla alanını kiraladığını öne sürerek aldığı vergi levhası ile işletmecilik yaptığını belirtti. Toroslu, "Bunların hepsi rant peşindeler. Kendileri bir şey yapmak istiyor. Beni çekemiyorlar. Ben bu yaylanın insanıyım. Gerekli izinlerimi aldım" diyerek işletmesinin yasal olduğunu savundu.

ARBEDE ÇIKTI, ÇADIR ATEŞE VERİLDİ
Mera alanında tepkilerini dile getiren yaylacılar Hasan Toroslu'ya tepki gösterdi. Gerginlik üzerine yaylacı bir kadın, sandalye ile çadıra saldırdı, malzemeleri kırdı, döktü. Gerginliğin tırmandığı yaylada bir başka yaylacıda benzin dökerek çadırı ateşe verdi. Alevlere teslim olan çadır kısmen yandı. Tepkili yaylacılar ardından mera alanından ayrıldı. Hasan Toroslu da aradığı jandarmaya şikayette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

 
Kız kardeşini terk ettiği için eniştesini öldürdü
 
Kocaoğlu'ndan dev açılışta mesajlar: Düne kadar İzmir'i menfi sıfatlarla tanımlayanlar...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kız kardeşini terk ettiği için eniştesini öldürdü
Adana’nın Ceyhan ilçesinde, boşanmak istediği kız kardeşini terk eden ...
Down sendromlu Afra ilik bekliyor!
İzmir'de yaşayan ve lösemiyle mücadele eden 2 yaşındaki down sendromlu ...
İzmir'den Manisa'ya gidecekler dikkat!
İzmir-Manisa yolunda yapımı tamamlanan ve 11 Haziran'da hizmete alınan ...
 
İzmir'de feci olay: Yanlış anladılar öldüresiye dövdüler
İzmir’de, arkadaş ziyaretine giden Mehmet Demircan, mahalleli tarafından ...
Karnında 1.8 kilo gazlı bez unutmuşlardı! Flaş gelişme
Başkent’te özel bir hastanede yaklaşık 3 yıl önce sezaryen ile doğum yapmasının ...
437 kilo 942 gram yakalandı! 2 kişi gözaltında!
Van'ın Özalp ilçesinde bir araçta 437 kilo 942 gram eroin ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
 
Minik Leyla'nın katil zanlısı için yeni gelişme
Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 3 yaşındaki Leyla Aydemir'in ...
81 ilde günübirlik evlere büyük operasyon
Türkiye genelinde polisin düzenlediği eş zamanlı uygulamayla günübirlik ...
CHP yönetimi kararını verdi: Kurultay yok!
CHP'de 24 Haziran seçimleri sonrası kurultay yapılmasını isteyen parti ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva