HABERLER>GÜNCEL
6 Ağustos 2018 Pazartesi - 10:20

Karnında 1.8 kilo gazlı bez unutmuşlardı! Flaş gelişme

Başkent’te özel bir hastanede yaklaşık 3 yıl önce sezaryen ile doğum yapmasının ardından karnında gazlı bez unutulduğu tespit edilen Sibel Kol’un BİMER’E yaptığı başvuruyla başlatılan soruşturma sonucunda hastane ile ameliyatı gerçekleştiren doktor suçlu bulundu.

Karnında 1.8 kilo gazlı bez unutmuşlardı! Flaş gelişme

Ankara'da yaşayan 38 yaşındaki Sibel Kol, yaklaşık 3 yıl önce ikinci çocuğunun doğumunu yapmak üzere özel bir hastaneye yattı. Sezaryen yöntemiyle Aysima adı verilen bir kız çocuğu doğuran Kol, yaşadığı acılar nedeniyle gittiği doktoru, ’ağrının normal olduğunu’ söyleyip evine gönderdi. Rahatsızlıktan kurtulmak için çare arayan Kol’un ağrısına teşhis konulamadı. Yaklaşık 3 yıl boyunca ağrıları daha da artan ve durumu kötüleşen Kol, başka bir hastaneye gittiğinde büyük bir şok yaşadı. Çekilen MR sonucu karnında kist olduğu belirtilen kadının hemen ameliyatolmasına karar verildi. Yapılan operasyonda Kol’un karnındakilerin, doğum sırasında unutulan bir kavanoz dolusu gazlı bezolduğu ortaya çıktı.
Karnında bezi unutan hastaneye ulaşan aile, “3 yıldır neredeydiniz” cevabını alınca bir şok daha yaşadı. Bir özür bekleyen aile, aldığı bu cevap üzerine sesini duyurmak için BİMER dahil birçok platforma başvurdu. Yapılan başvurular sonucunda Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü hastane ve doktor hakkında soruşturma başlattı. Gerçekleştirilen soruşturma sonucunda, İl Sağlık Müdürlüğü, hastane ve doktorun suçlu olduğunu tespit etti.

“Eşimin karnında 2 tane kist var dediler, gazlı bez çıktı”
Hala o yaşadığı olayın etkisinden çıkamayan anne Sibel Kol, kimseyle görüşmek istemiyor. Konu ile ilgili İHA muhabirine konuşan Sibel Kol’un eşi Erhan Kol, “3 yıl önce eşim özel bir hastanede sezeryan ameliyatı olmuştu. Bu ameliyattan sonra eşim 3 yıl boyunca çeşitli ağrılar ve rahatsızlıklar yaşadı. Buna çare bulabilmek için çeşitli hastanelere gittik ama sonuç alamadık. En son gittiğimiz hastanede eşimin karın gölgesinde 2 tane kist tespiti yapıldı. Daha sonra ameliyat kararı alındı. Bize kanser içerikli olabileceği söylendi. Eşimin rahminin de alınabileceği söylendi. Ameliyat sonucu, bunların kist olmadığı, bir önceki ameliyatı yani sezeryan ameliyatında unutulan yaklaşık 1 kilo 800 gram ağırlığında gazlı bezler olduğu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

“Eşimin 3 yıldır çektiği acıları bu belge onayladı”
Bunun üzerine ilgili hastaneyi mahkemeye verdiklerini belirten Kol, “Mahkememiz devam ediyor. Başbakanlığa başvuruda bulunduk. Bunun üzerine Ankara İl Sağlık Müdürlüğü konuyu araştırdı. Araştırma sonucu, hastanenin ve doktorun suçlu olduğu raporu bize geldi. Adalete güveniyoruz. Eşimin 3 yıldır çektiği acıları bu belge onayladı. Eşim hala rahatsız. Vücudu tam olarak toparlanamadı. İnsanlar tatile gidip denize giderken, eşim hala ‘bana bir şey olur mu?’ diye düşünüyor. Bir yere çıkmak istemiyor. İnsanlarla görüşmek istemiyor. Psikolojik olarak tedavi görmeye başladı. İnsan sağlığı ucuz değil. Eşim annelik vazifesini ağrılarından dolayı yapamadı. Sürekli kendini sorguluyordu. Sürekli agresifti. Bu gerçek ortaya çıktıktan sonra da, ‘neden ben’ diye kendini suçlu buluyor. İnşallah düzelecek” şeklinde konuştu.

“Bir özür dileselerdi, eşim onları affedecekti”
Baba Erhan Kol, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
“Fakat ilgili hastaneye sesleniyorum, onların eşi rahat bir şekilde gezerken, benim eşimin 3 yılını mahvettiler. Biz bu dramı yaşarken, hastane yönetimi dahil hiç kimse arayıp geçmiş olsun demedi. Bunu yapmadıkları gibi, hastanenin avukatı ‘3 yıldır neredeydiniz’ der gibi adeta bizi suçladı. Bir özür dileselerdi, eşim onları affedecekti ve bu olay mahkemeye kadar gitmeyecekti. Onların yaklaşımı yüzünden olay buralara geldi. Medeni toplumlarda insanlar özür dilemeyi erdem sayarlar. Fakat hastane bunu kabul etmedi. Artık elimizde belge var ve haklı olduğumuz ortaya çıktı.”

Ameliyatı yapan doktorun kusurlu olduğu kanaatine varıldı
Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün raporunda şunlar kaydedildi:
“İlgide kayıtlı başvurunuza ve sosyal medyada çıkan haberlere istinaden, müdürlüğümüzce muhakkik marifetiyle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile Radyoloji Uzmanından ortak bilirkişi görüşü alınarak yaptırılan inceleme neticesinde; sezeryan ameliyatını yapan Op. Dr. A.C’nin kusurlu olduğu kanaatine varıldığı belirtilip, 'idari ve disiplin yönünden konunun Türk Tabipler Birliği’ne gönderilmesi, tazmin yönünden ise konuya maruz kalan müşteki veya yakınlarının hukuki yollara başvuru yapabilecekleri' netice ve kanaati bildirilmiştir. Bilgilerinize rica ederim.”
Karnında gazlı bezle 3 yıl yaşayan ve hayatı alt üst olan Sibel Kol’un eşi Erhan Kol, adalete sonuna kadar güvendiklerini ve bu konuyu sonuna kadar takip edeceklerini vurguladı. (Hürriyet)

 
437 kilo 942 gram yakalandı! 2 kişi gözaltında!
 
Bir dönem sona eriyor! Ücretli olacak...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
437 kilo 942 gram yakalandı! 2 kişi gözaltında!
Van'ın Özalp ilçesinde bir araçta 437 kilo 942 gram eroin ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
Minik Leyla'nın katil zanlısı için yeni gelişme
Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 3 yaşındaki Leyla Aydemir'in ...
81 ilde günübirlik evlere büyük operasyon
Türkiye genelinde polisin düzenlediği eş zamanlı uygulamayla günübirlik ...
 
CHP yönetimi kararını verdi: Kurultay yok!
CHP'de 24 Haziran seçimleri sonrası kurultay yapılmasını isteyen parti ...
Gelinliğiyle mezara gitti
Mardin'de şehit olan polis memuru Orhan Ayan'ın kızı Büşra Ayan, gelinliğiyle ...
650 yıllık tarih nereye taşınıyor?
Batman Hasankeyf'de Ilısu baraj göleti altında kalacak olan 650 yıllık ...
 
Kırmızı listeden 8 isim! Hepsi öldürüldü
İçişleri Bakanlığı’nca beş ayrı renk kategorisinde hazırlanan listedeki ...
Köyde iki ailenin üyelerine linç girişimi
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bıçaklı kavga sonrası öfkelenen köylüler, ...
İzmir'de asker eğlencesi facia ile bitti!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva