HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2018 Pazartesi - 13:25

Kocaoğlu'ndan dev açılışta mesajlar: Düne kadar İzmir'i menfi sıfatlarla tanımlayanlar...

Bergama Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Avrupa Birliği standartlarındaki modern mezbahanın yanında 10 milyon liralık Kapalı Hayvan Pazarı açtı. Tesisin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Düne kadar İzmir’i menfi sıfatlarla tanımlayanlar bugün baş tacı yapıyorlar" dedi.

Kocaoğlu ndan dev açılışta mesajlar: Düne kadar İzmir i menfi sıfatlarla tanımlayanlar...

Tarım ve hayvancılıkta önemli bir potansiyeli barındıran Bergama'da kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlar peş peşe hayata geçiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı AB standartlarındaki modern mezbahanın hemen yanına Bergama Belediyesi tarafından, önemli bir ihtiyacı karşılayacak kapalı hayvan pazarı kuruldu. Yeni tesisin açılış töreni Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in ev sahipliğinde yapıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bergama bir taraftan tarım ve hayvancılıkta diğer taraftan tarıma dayalı sanayide, yenilenebilir enerjide ve turizmde bir sıçrama yaptı. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu sektörlerin  gelişmesi için eksikleri tamamlıyoruz. Bu hedef doğrultusunda da yolumuza devam ediyoruz” dedi.

DÜNYA İZMİR’İ TAKDİR EDİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye belediyeciliğine ‘Yerelde Kalkınma’ hedefini benimseyen bir anlayışı getirdiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Yasayla belirlenen görevlerimizin dışında, vatandaşın lokmasını büyütmekten, gelir düzeyini yükseltmekten de kendini sorumlu tutan bir belediyecilik anlayışıyla 14.5 senedir yolumuza devam ediyoruz. Hemşerilerimizle bugün aramızda çok büyük bir güven, dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik ilişkisi oluşturduk. Aynı hedefe artık başarıyla yürüyoruz. Çıktığımız bu yolda  hızlı bir büyüme sağladık. İzmir’i geliştirdik. Düne kadar İzmir’i menfi sıfatlarla tanımlayanlar bugün baş tacı yapıyorlar. İzmir’in tarımda, hayvancılıkta, sütte, turizmde ve hizmet sektöründe yaptığını bütün dünya takdirle karşılıyor. Bugün Tire Süt Kooperatifi  Birleşmiş Milletler'den 'Kırsalda En İyi Proje ve Uygulama Ödülü' aldıysa, eğer Ödemiş Bademli Kooperatifi yine Birleşmiş Milletler tarafından ‘En İyi Kooperatif Uygulaması Ödülü’ adıysa burada Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarını bir tarafa bırakmak mümkün değildir. Türkiye’de ilk Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’nı kuran belediyeyiz. Akdeniz’de gemiler yüzmeye başladığından bu güne kadar İzmir, Akdeniz’in önemli bir limanı. Çok büyük bir tarımsal zenginliğin üzerinde oturuyoruz. Birlikte yol yürümek için son derece istekliyiz. Geride bıraktığımız süreçte İzmir tarımını Türkiye tarımından 2.4 kat daha fazla büyüttük."

BÖLGEYİ KALKINDIRACAK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ
Aklın ve bilimin rehberliğinde kenti kalkındırmak için çalıştıklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bir kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kısmı Bergama Belediyesi’ne ait olan hayvan pazarını Bergama Mezbahası'yla birlikte entegre olarak hayata geçirdik. Ayrıca Mehmet Gönenç Başkan'la birlikte Bergama’ya 350 araçlık otopark projesini yaptık. Üreticilere 2539 küçükbaş hayvan dağıttık. Arı Üreticileri Birliği'ni canlandırmak için tesis yaptık. Tarım araçları verdik. Dere ıslahlarını gerçekleştirirken, Kestel Köprüsü'nü de 2,5 milyon lira maliyetle yeniledik. Kültür Merkezi'ni birlikte yapıyoruz. Bütün köylülerle birlikte onların fikirlerini alarak köylerin bölgelerinin tarihini inceleyerek, bu coğrafyada ne yapılabilir diye çok boyutlu çalışarak yol haritamızı belirliyoruz."

Daha yapacak çok işlerini olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:  “Kozak’ta hem çam fıstığı kaybını önlemek için hem de doğa turizmini canlandırmak amacıyla adımlar atıyoruz. Soğuk havalar yaparak, paketleme tesisleri kurarak üretilen ürünlerin hem saklanmasını hem de paketlenmesini gerçekleştirerek, kooperatiflerle birlikte pazarlık gücünün artacağının bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

AYAĞIMIZI YORGANA GÖRE UZATMA VAKTİ
İş ve proje endeksli çalıştıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Hepinizin bildiği gibi ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşayacağımız görülüyor. Bu süreci atlatmanın yolu tasarruftan geçiyor. Ayağını yorganına göre uzatmak gerek. Biraz frene basıp hesabı kitabı toparlayıp ona göre yol almamız gerek. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak tasarruf tedbirlerimizi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Önemli olan tökezlememektir, ilerlemektir. Önemli olan devamlı çalışıp, devamlı üretmektir. Biz buna sürdürülebilir çalışma, sürdürülebilir kalkınma diyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu ayrıca Kurban Bayramı'nın ülkemizin birlik, beraberlik ve refahının tesisine, küskünlük ve dargınlıklara son verilmesine, Türkiye Cumhuriyeti olarak ülkemizin dimdik durmasına vesile olmasını diledi.

EL ELE VEREREK BÜYÜYECEĞİZ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş ise ülke tarımı ve hayvancılığının kalkınmasında modern tesislerin çok önemli rol oynadığını ifade etti. Özdurmuş, “Yıllarca kırsalda kalkınmayı sağlayabilmek amacıyla üreticiye ciddi bir katkı sağlıyoruz. Devlet bir bütündür. Hükümeti, belediyesi, ilçe belediyesi el ele vererek üreticinin, insanların emrinde olmalı. Yerelde hem merkezi hükümet hem de belediyeler sunmuş olduğu desteklerle üreticilere katkı sağlıyor. Hayvan refahına uygun bir biçimde oluşturulan tesisin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN KOCAOĞLU SAYESİNDE İZMİR TARIMI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞTU
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama’nın İzmir’in coğrafi olarak en geniş ilçesi olduğunu ifade ederek, “114 köy, 5 belde, 18 merkez mahalleyle birlikte güçlü bir kırsal ayağa sahip Bergama'da tarımsal üretimin yanında hayvancılık da çok önemli. Yıllardan beri üreticiler kışın çamurun içerisinde yazın sıcağın altında burada alıcılarla buluşuyordu. Şimdi ise modern olarak inşa edilen tesiste üreticilerin bu sıkıntısı kalmayacak. Tesisimizin Kurban Bayramı öncesinde açılması da hoş bir tesadüf oldu” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kırsal kalkınmada ilçe belediyelere öğretmenlik yaptığının ve yol gösterdiğinin altını çizen Gönenç, “Sadece Bergama’nın değil ülkemiz in en önemli potansiyellerinden ve ekonominin en önemli kaldıraçlarından biri olan tarım uzun yıllar sağlıklı politikalar üretilmediği için kısır kaldı. Bu bereketli topraklarda birçok ürünü ithal etmeye başladık. Böyle bir coğrafyada bir belediye başkanı çıkıp, tarımı asli işi olarak gördü. ‘Yerelde kalkınmada bütün amacımız üreticilerin lokmasını büyütebilmek’ sözüyle bizlere de öğreticilik yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu  sayesinde İzmir tarımı ve hayvancılığı hak ettiği değere kavuştu” şeklinde konuştu.   

MODERN MEZBAHA YANINA MODERN HAYVAN PAZARI
Bergama Belediyesi tarafından kente kazandırılan 8 bin 600 m2 büyüklüğündeki Kapalı Hayvan Pazarı’ Avrupa Birliği standartlarındaki yeni donanımıyla günde 150 büyükbaş ve 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan Bergama Mezbahası'nın yanında bulunuyor. Hayvan Pazarı’nın içerisinde idari bina, sosyal tesisler, yemekhane, otopark, padok ve yükleme rampaları yer alıyor. Alıcı ve satıcılara rahat bir ortamda alışveriş imkanı sunacak kapalı hayvan pazarı 900 küçükbaş ve 300 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip. Üstü kapalı indirme-bindirme rampası b ulunan padoklar aydınlatma sistemi ile akşamları da kullanılabilecek Kapalı Hayvan Pazarı’nda 1400 metrekare küçükbaş, 1700 metrekare büyükbaş hayvanlar için ayrı padoklar bulunuyor. Ayrıca hayvan pazarının giriş-çıkış kapılarının arasında bulunan dezenfektan havuzları sayesinde kontrollü geçiş sağlanacak. Ayrıca 150 metrekarelik yem deposu sayesinde pazarda bulunan hayvanlara yem ve su bekletme imkanı sunuluyor.

 
Yaylada gerginlik... Çadır ateşe verildi, sandalyeler havada uçtu
 
İYİ Parti'den istifa açıklaması: Saygıyla karşılıyoruz ancak...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sagduyu 6 Ağustos 2018 Pazartesi 19:00

Aziz başkan bu kriz ortamlarında bile yatırım yapabiliyor helal olsun. veee bir uyarıda bulunuyor; ayagımızı yorganımıza gore uzatıp onlem almaktan bahsediyor , Aziz bey iyi bir ekonomistir ve kibarca ciddi kriz geldi geliyor diyor...

Yorumu oyla      11      8  
Işık Dikicigil 6 Ağustos 2018 Pazartesi 16:25

Sayın başkanım. Yeşildere de ki yer çok kötü . İhtiyacı karşılamıyor. Kanlar ve hayvanların iç organları toprak ve pislik. lütfen bir çare bulun İzmir e hiç yakışmıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kore’den Konak’a dostluk köprüsü
Her yıl dünyanın farklı bir ülkesinde, farklı bir şehri ziyaret ederek ...
Karşıyaka Zabıtası’ndan 62. yıl kutlaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Zabıta Teşkilatı’nın ...
Nuri Turgut Adalı, Gaziemir’de unutulmadı
Bulgaristan Türkleri’nin özgürlük havarisi sayılan Nuri Turgut Adalı ölümünün ...
 
Buca Belediyesi’nden çalışanlarına kreş hizmeti
Belediye personelinin 3-6 yaş grubu çocuklarına kent genelindeki 9 Pırlanta ...
Urlalı miniklerden bir başarı daha
Urla Belediyesi Spor Kulübü futbol takımı katıldığı plaj futbolu turnuvasında 3.oldu.
Bornova’da hayata engel yok
Bornova Belediyesi ve Duy-Kon Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle ...
 
Seferihisar'da açıldı: Türkiye'nin en büyüğü
500 yıllık tarihi olan Sığacık Kaleiçi’nin minyatürü yapıldı. Minyatür ...
Bornova’da örnek kutlama
Bornova Belediyesi Zabıta Ekipleri 1-7 Ağustos Zabıta Haftası kapsamında ...
Büyükşehir'den su deposu seferberliği
“Bütünşehir Yasası” ile  sınırlarına dahil olan Tire’ye 10.9 milyon liralık ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva