HABERLER>EKONOMİ
19 Ocak 2017 Perşembe - 09:56

Volt Motor 30.yaşına 20 milyonluk yatırımla giriyor

Volt Motor, yeni yaşına 20 milyon TL’lik yatırımla giriyor. Firmanın yüzde 60 tasarrufla dünyanın en verimli motorunun üretimi için geri sayımda olduğunu söyleyen Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sancak, “Kısa sürede de Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketinden biri olacağız” dedi.

Volt Motor 30.yaşına 20 milyonluk yatırımla giriyor

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’in 30 yıllık elektrikli motor üreticisi Volt Motor, 2017 yılında 20 milyon liralık yeni yatırımla zirveyi hedefliyor.

Sancak Ailesi’ne ait Saya Grup bünyesinde yer alan Volt Motor, Türkiye’nin en büyük elektrik motoru üreticisi olma hedefiyle yeni yılda yol haritasını belirledi.

Bu yıl 30’uncu kuruluş yılını kutlayacak Volt Motor, yeni yatırım planlarını ve hedeflerini basın mensuplarına anlattı.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada düzenlenen toplantı ve üretim alanına yönelik tanıtım gezisine Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, Volt Motor Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sancak ile Volt Motor Genel Müdürü İlkay Çimentepe katıldı.

Toplantıda  Volt Motor fabrikasının üretim alanları, kalite yönetimi, Arge birimleri gibi birçok alan gezildi.

5 YILDA 50 MİLYON DOLAR YATIRIM
Organizasyonda konuşan Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, 2011 yılında Saya Grup bünyesine dahil olan Volt Motor’a 5 yıl içinde 50 milyon dolarlık (yaklaşık 180 milyon TL) yeni teknoloji, kalite ve kapasite artışına yönelik yatırımlar yaptıklarını vurguladı. Sancak, “Üretim alanımızı da yüzde 30 büyüterek 45 bin metrekareye çıkarırken, çalışan sayısını da 5 kat arttırıp 600’e çıkardık. Yatırımlarımız sonucu bugün 63 gövdelik küçük motorlardan 315 gövdelik büyük motorlara ve 200 kW güçteki ürün çeşitlerine ulaştık. Son altı yılda ciromuzu da 5 kat büyüttük” diye konuştu.

20 MİLYONLUK YENİ YATIRIM
Yatırımlara devam ederek, üretim kapasitesini daha da arttırmak istediklerini açıklayan Mesut Sancak, “Bu amaçla 2017 yılında 20 milyon TL’nin üzerinde ek yatırım yapacağız. Başta Avrupa olmak üzere; Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetlere de yöneleceğiz. Halen 40'a yakın ülkeye ihracatımız bulunuyor. Ayrıca Amerika'ya ve Kanada'ya ürün sunabilmek için de sertifikalarımızı hazırladık. İhracatta, okyanusları aşıp Amerika ve Kanada’ya da ihracat yapmak öncelik hedeflerimiz arasında” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN EN VERİMLİ MOTORU ÜRETİLECEK
Dünyanın en verimli motorunun da bu yıl üretimine başlayacaklarının müjdesini veren Sancak, “Net bir şekilde bunu söylüyoruz. Mayıs ayından itibaren prototiplerini üretip, 2017 Ağustos ayından itibaren yılda 85 bin adet üretebilir mıknatıslı motor üretimine tam anlamıyla geçeceğiz. Şu an en verimli motorlar, IE4 sınıfı olanlardır. Bunun üstünde sınıflama henüz yok. Yüzde 60 tasarruf hedefliyoruz. Son 6 aylık süreçte bu motora odaklanıp sonuca ulaştık. Şimdiden Almanya'dan bu yeni motorumuza siparişler aldık” şeklinde konuştu.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ İHRACAT
Dünyanın en büyük pompa üreticisi olan Alman KSB firması ile iş hacmini her geçen gün büyüttüklerini söyleyen Volt Motorları Genel Müdürü İlkay Çimentepe, “KSB’nin dünya çapındaki tüm üretim tesislerine en yüksek enerji verimliliğine ve yüksek teknolojiye sahip ürünlerimizi ihraç etmekteyiz” diye konuştu. 2017 yılında 1 milyon adet genel maksatlı motor üretim kapasitesine ulaşacaklarını aktaran Çimentepe, “Satış grafiklerinde de üretim hedeflerine uygun bir yükseliş izleyeceğiz. Yurt içi pazardaki büyümeye paralel olarak, yurt dışı pazarlarda da varlığımızı etkin bir şekilde arttıracağız. Bunun için hedef pazarlarda sağlam adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİNE ÇIKACAĞIZ
Turquality ve Kal-Der öncülüğündeki mükemmellik yolculuğuna devam ettiklerini belirten Çimentepe, “2017 yılı Temmuz ayında Turquality'de bir üst lige, yani Şampiyonlar Ligi'ne çıkmayı hedefliyoruz. Bunun için operasyonlarımızı sürdürüyoruz, dersimize çalışıyoruz. Sektörümüzde “Turquality” programında yer alan şirket henüz yok. İnşallah biz ilk olacağız. Hedefimiz Türkiye’de elektrik motoru denilince akla ilk gelen marka olmak“ diye konuştu.

MEZUN OLANA İŞ HAZIR
Dünya ile rekabet için gençlerin iyi bir eğitimden geçmesi gerektiğini kaydeden Çimentepe, “Bu amaçla İzmir Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi’nde sınıf ve atölye desteğinin yanında, öğrencilere burs, staj ve istihdam garantili bir proje başlattık. Bu proje ile öğrenciler teknolojik altyapısıyla dikkat çeken bir bobinaj atölyesine kavuşurken, bilgisayarlı sınıfta eğitim görme fırsatını yakalıyor. Lise eğitimi sırasında burs alırken, staj ve iş garantisiyle eğitim hayatlarını çok daha iyi bir şekilde sürdürme imkanına sahip oluyorlar. Halen Çınarlı EML’deki başarılı öğrencilerimize burs veriyoruz. Başarıyla mezun olanlara fabrikamızda iş garantisi var” dedi.

 
Büyükşehir'den antik tiyatro için 'tarihi' kamulaştırma
 
Bu ‘serenad’ Karşıyaka’nın Filizleri için!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik Mühendisleri Odası’ndan ‘ucuz elektrik’ uyarısı
EPDK’nın serbest tüketici limitini düşürmesi ile birlikte aylık elektrik ...
Turizm sektörünün kalbi ANFAŞ’ta atıyor
ANFAŞ, 28. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ...
Bakanlıktan 'yerli arama motoru' açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, "Geliyoo" isimli arama ...
 
Rus turistler 'Yeniden Türkiye' dedi
Rusya’da, erken rezervasyon tatil satışlarının yüzde 50'sinin Türkiye’ye ait olduğu bildirildi.
Merkez Bankasından darbe komisyonuna 'FETÖ' yanıtı
FETÖ'nün darbe girişimini Araştırma Komisyonunca, Merkez Bankasına yöneltilen ...
Japon yatırımcının yeni gözdesi: İzmir
İzmir Kalkınma Ajansı, "İZKA'nın özel bir yatırım ve tanıtım stratejisi ...
 
THY çalışanları zam istemedi!
Hava-İş Sendikası'nın THY yönetiminin bu yıl için zam yapılmamasına karşılık ...
EBSO'dan 'güçlü kadın, güçlü ekonomi' toplantısı
EGE Bölgesi Sanayi Odası'nın paydaşları arasında olduğu "Güçlü Kadınlar ...
İzmir’de TEKEL arazisinin özelleşmesi çıkmaza girdi!
Menemen’de özelleştirilmesi için ihaleye çıkan TEKEL’e ait 19 dönümlük ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva