HABERLER>EKONOMİ
18 Ocak 2017 Çarşamba - 15:31

EBSO'dan 'güçlü kadın, güçlü ekonomi' toplantısı

EGE Bölgesi Sanayi Odası'nın paydaşları arasında olduğu "Güçlü Kadınlar Güçlü Ekonomi" projesi meclis salonunda yapılan toplantıyla tanıtıldı. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu da, "Küçücük bir dokunuş ile kadınların iş yaşamında da yer almalarına katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

EBSO dan  güçlü kadın, güçlü ekonomi  toplantısı

Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İzmir'de Kadınların Güçlendirilmesi - Gecekondu Bölgelerinde Yaşayan Korunmasız Kadınların Sosyal Marjinalliğinin Azaltılması ve Gelir Etme Fırsatlarının Arttırılması Projesi açılış toplantısı Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. 'Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi' olarak adlandırılan proje, Milano Ticaret Odası'nın girişimcilik konusunda eğitim ve teknik yardımdan sorumlu Ajansı FORMAPER, EBSOve İzmir Pastacılar Fırıncılar Derneği'nin ortak çalışmasıyla gerçekleştiriliyor. 

Açılış programında konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, Atatürk'ün kadınların önünü açtığını ve onun gösterdiği yolda projelere destek olduklarını söyledi. Gökçüoğlu, "Kadınlar için en kapsamlı çalışmaları yapmak zorundayız. Kadınları özel noktaya oturtmak noktasında Türkiye özel olarak çalışıyor. EBSO olarak da bu konuyu vurguluyoruz. Gecekondu bölgesindeki kadınların sosyal marjinalliklerinin azaltılması ve gelir elde etme imkanı sağlaması için paydaşlarımızla bu projeyi gerçekleştiriyoruz ve Türkiye'nin batıya açılan kapısı olan İzmir'de kadın istihdamına yönelik projeyi önemsiyoruz" dedi. 

GİRİŞMCİLİK RUHUNU KAYBETMEYİN

2016 sonunda başlayan projenin 1 yıl süreceğini anlatan, bu projenin sonunda İtalyan paydaşlar ile gönül bağı ve gönüllü elçilik kurmak istediklerini ifade eden Gökçüoğlu, kadınlara tavsiyelerde bulunarak şöyle konuştu:

"Kadınlar girişimcilik ruhunu kaybetmeyin. Bizlere güvenin biz sizlere güveniyoruz. Öncelikle inanmak geliyor. İnancınızı kaybetmeyin. Hedefinizden şaşmayın. Sizleri örnek bir projeci olarak görmek istiyoruz." 

12 AYLIK PROJE AMA ÖNÜ AÇIK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu da projenin kadınlar için çok önemli olduğunu belirterek, "Küçücük bir dokunuş ile kadınların iş yaşamında da yer almalarına katkı sağlamak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak meslek fabrikası kurarak dezavantajlı grupların ve kadın işsizlerin iş hayatında yer alması üzerine çalışma gerçekleştiriyoruz. İŞKUR ile yeni projelerimiz var. Üniversiteler ve meslek liseleri ile işbirliği yapıyoruz. Dernek ve STK'lar ile işbirliği yapıyoruz. 'Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi' 12 aylık bir proje ama önü açık. Bu alandaki projeleri sürdürmeye devam edeceğiz. Proje sonunda güçlenmiş girişimci olmuş işe girmiş kadınlarımızı göreceğiz" dedi. 

30 MİLYON EURO HİBE

Milano Ticaret Odası Proje Yöneticisi Olga Nogaeva, projenin uzun bir geçmişe sahip olduğunu ve sürecin kolay olmadığını belirterek, "3 yıl önce AB Katılım Öncesi Mali Yardım aracı kapsamında proje önerisinde bulunduk. Bu hibe programının toplam tutarı 30 milyon Euro'dur. 2 bin 200'den fazla proje teklifi sunuldu. Bu tekliflerden seçilen 150 tanesi için toplam 23 milyon Euro tutarında hibe sözleşmeleri yapılmıştır. Halihazırda, 12 ay için verilen hibeler ile Türkiye'nin farklı bölgelerinde projeler uygulanmaktadır. Bu projede de bunların arasında yer alıyor. Tüm destekçilerin faaliyetlere katılmalarını ve yaygınlaştırılması konusunda paydaşların destek vermesini istiyoruz" dedi. 

"KEMAL ATATÜRK'ÜN DÜŞÜNCELERİNDEN BİZ DE YARARLANIYORUZ"

Kadınlara birlikte yardım edeceklerini söyleyen Nogaeva sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kemal Atatürk'ün düşüncelerinden biz de yararlanıyoruz. 5 yıl önce Trabzon'da proje sunduk. Kemal Atatürk'ün düşüncelerini kullandık. 'Kadınlara kanat vermezsek nasıl göklere uçabiliriz' demişti. Umarım sizin yardımınızla bu projeyi yapacağız."

BU ÜLKE KADINLAR İLE KALKINACAK

Proje katılımcısı Nazife Özmen, proje içinde olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Bu ülke kadınlar ile kalkınacak. Biz pasta börek yapmak için burada değiliz. Bunu yaparak ihtiyacı olan bayanlar ile paylaşmak için buradayız. İhtiyacı olan aile içinde şiddet gören, kendini ifade edemeyen, zincirini kıramayanlar var. Bu kişilerin projeye dahil edilmesini sağlamalıyız" dedi. 

292 BİN EURO BÜTÇE

2016 Kasım ayında başlayan 12 ay sürecek projenin toplam bütçesi 292 bin euro. Proje kapsamında Pastacılar Fırıncılar Derneği tarafından 100 kadına eğitim verilecek. 8 ay boyunca mesleki eğitim ve öğretim verilecek kadınlara mesleki beceriler elde etmesine yardımcı olacak bir Pastacılık ve Fırıncılık Laboratuvarı da kurulacak. 50 kadına muhtelif şirketlerde düzenli bir iş bulması konusunda yardımcı olunurken, 50 kadının daha kendi işlerini yapmaları için iş planı yapmalarına yardım edilecek. (DHA)

 
'NATO üyeliği, Rusya ve Çin ile işbirliğine engel olamaz'
 
CHP’li Ali Yiğit: Vatandaş kandırılıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de TEKEL arazisinin özelleşmesi çıkmaza girdi!
Menemen’de özelleştirilmesi için ihaleye çıkan TEKEL’e ait 19 dönümlük ...
Tarladan tezgaha uçuruma dikkat!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sebze meyvedeki tarla ile tezgah fiyatı arasında ...
İzmir-Çandarlı otoyolu için kritik tarih belli oldu
İzmir-Çandarlı otoyolu ihalesi için 15 Şubat'ta teklifler alınmaya başlanacak. ...
 
Türk denizcilerden Avrupa'ya fuar çıkarması
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, deniz turizmi sektörünün önde ...
'Yapılandırma'yı kaçıranlara müjde!
Maliye Bakanı Ağbal, "Yeniden yapılandırma kapsamında vergi ve SGK prim ...
Merkez Bankası'ndan yeni döviz hamlesi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk lirası ve döviz likiditesi yönetimindeki ...
 
EGEV’de Susam döneminin ilk zirvesi: Neler konuşuldu?
EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, EGEV önderliğinde gerçekleştirilen ...
Darphanede altın üretimi 16 yılın dibinde!
Darphane'nin 2016'da ürettiği altın miktarı 7 milyon 177 bin 348 adet ...
Tarım İl Müdürü’nden 2016 raporu ve ‘Menderes’ mesajı!
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, 2016 yılı değerlendirdi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva