HABERLER>EKONOMİ
14 Eylül 2012 Cuma - 12:01

VOB'tan muhtaç çocuklara 2.4 milyonluk şefkat

VOB ile Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncak) arasında imzalanan protokol ile uzun yıllardır faaliyetini durduran Urla Barbaros Çocuk Köyü yeniden hizmete açılacak. Gelecek yıl içinde hizmete girmesi beklenen çocuk köyünde, 0-6 yaş grubundaki 100 çocuğun bu köyde yaşayacak; VOB vakfa her yıl 800 bin TL olmak üzere 3 yılda 2,4 milyon TL kaynak aktarılacak

VOB tan muhtaç çocuklara 2.4 milyonluk şefkat

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ- Bakıma ve desteğe muhtaç çocukların daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak için kolları sıvayan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB), bir süredir kapalı olan Urla Barbaros Çocuk Köyü yeniden hizmete açmak için Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncak) ile protokol imzaladı. Gelecek yıl açılması planlanan ve bu yıl hayatını kaybeden oyuncu senarist Meral Okay'a atfedilen çocuk köyünde, 0-6 yaş grubundaki 100 çocuğun barındırılması hedefleniyor. 

İzmir Ticaret Borsası (İTB)'nda düzenlenen protokol töreninde konuşan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, çocuklara daha iyi bir gelecek sunmanın temel bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

VOB'un bu projeyle kente sosyal katkı yaptığının da altını çizen Kestelli, VOB'un İzmir'den çıkan çok önemli bir marka olduğunu belirtti. Kestelli, "Biz de iş dünyasında duygusal başarının; insanımıza, kentimize, ülkemize yaptığımız katkıyla ölçüldüğüne inananlardanız. Beşinci yılını dolduran küresel kriz, kapitalizmin vahşi yüzünün insanlığa büyük zarar verdiğini bir kez daha ortaya koydu. İş dünyasının, toplumun geniş kesimleri ile işbirliğine gitmesinin, toplumun gelişimine katkıda bulunmasının önemi giderek artıyor. Bu nedenle dünyada ve Türkiye’de gittikçe daha çok kurum ve şirket, sosyal sorumluluk konusunda önemli adımlar atıyor. VOB olarak biz de insanımıza dokunan bir sosyal sorumluluk projesi için uzun süre uğraş verdik. İlk hedefimiz, misyonumuza uygun olarak, mevsimsel tarım işçilerinin yaşam şartlarının iyileştirilmesine dönük bir projeydi" dedi.

Bu konudaki zorlu şartların kendilerini başka bir arayışa ittiğini vurgulayan Kestelli, "Koruncuk Vakfı ile bu süreçte tanıştık. Vakfın değerli Başkanı Pınar Bey’in Barbaros Çocuk Köyü’nü yeniden yaşatma azmi bizi çok etkiledi. VOB Yönetim Kurulu’ndaki değerli çalışma arkadaşlarım Koruncuk’a destek olma fikrini yürekten destekledi. Küçük yaşta tüm ailesini kaybeden ünlü Alman şair Hölderlin, acıyla dolu bir yaşamın sonunda, “Çocukluğunu tam yaşamamış insan, kolay kolay tam bir insan olamaz” demiş. Çocuklarımız, bizim en hassas tarafımız" ifadesinde bulundu.

Kestelli sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de 14 binin üzerinde korunmaya muhtaç çocuk olduğunu söylüyor. Bu çocuklara uzatılan her el, aslında ülkemizin geleceğine verilmiş önemli bir destek. Daha sosyal, daha demokratik, insan haklarına daha saygılı, daha gelişmiş, daha yaşanılır bir ülke istiyorsak. Çocuklarımıza daha adil bir dünya sunmak, bunun ön koşullarından biri. Biz VOB Ailesi olarak çocuklarımıza bu desteği verebildiğimiz için çok mutluyuz."
 
3 YIL İÇİNDE 2,4 MİLYONLUK DESTEK
Protokol töreninde konuşan Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pınar Aran, vakıf olarak 1979 yılından bu yana korunmaya muhtaç çocuklar için çalıştıklarını söyledi. Her çocuğun sağlıklı bir ortamda yaşama ve eğitim alma hakkı olduğunu belirten Aran, "Bu köylerde her bir evde bir tane anne bulunuyor. 0-6 yaşındaki çocuklarımız buradaki anneler ile birlikte büyüyor. Her iki evin ise bir tane teyzesi bulunuyor. Çocuklarımız bu şekilde yetiştiriliyor" ifadesinde bulundu.  Aran, bu projenin uzun yıllardır dünyanın bir çok ülkesinde uygulandığını belirterek, "Bunun çıkış noktası, ikinci dünya savaşı sonrası kimsesiz kalan çocuklara yaşanabilir bir ortam sağlamak. Böylece aile ortamı oluşturuluyor" dedi. Baran, VOB'un vakfa 3 yıl içinde her yıl 800 bin TL olmak üzere 2,4 milyonluk destek vereceklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO’yu karıştıran olay: Milli günde Çin malı bayrak!
Birkaç gün önce '9 Eylül' kutlamaları nedeniyle düzenlenen bayrak töreninde ...
Zeytin’de altın yıl: Tahmin 201 bin ton
Zeytin ve zeytinyağı 2012-2013 sezonu zeytin ve zeytinyağı rekoltesi sonuçları ...
Aslan’dan adaylığa yeşil ışık: Seçimlerde yokum diyemem
Kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanma konusunda kamuoyunun yeterli bilgilendirilmediğini ...
 
Costa’dan İzmir’e ‘gelecek’ müjdesi
Her sezon onbinlerce turisti İzmir’e getiren dünyanın dev kruvaziyer turizim ...
Beş bin emeklinin maaşı yanlış hesaplandı!
Çalışma Bakanı Çelik, emekli maaşlarının yanlış hesaplandığı iddialarını ...
2,5 milyon motosiklete 'bagaj' şoku
Motorsikletlerdeki taşıma kutuları için, onaylı ‘tadilat’ projesi şart ...
 
Pınar'ın 39'uncu yaş coşkusu
Yaşar Holding, bünyesindeki markalardan Pınar'ın 39'uncu yaşını çalışanları ...
Balık meyve-sebzeden daha ucuz!
İzmir’de, ay başında kalkan balık yasağıyla birlikte av sezonunun açılışı, ...
Arkas’tan şok çıkış: Çandarlı Limanı’nın hiçbir faydası yok!
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir’in kuzeyinde ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva