HABERLER>EKONOMİ
14 Eylül 2012 Cuma - 08:24

İTO’yu karıştıran olay: Milli günde Çin malı bayrak!

Birkaç gün önce '9 Eylül' kutlamaları nedeniyle düzenlenen bayrak töreninde yaşananlar hafızalara kazına dursun; bayrak ile ilgili bir başka şaşırtıcı gelişme de İzmir Ticaret Odası (İTO)'ndan geldi. 9 Eylül kutlamaları ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda dağıtılmak üzere üzerinde İTO logosu ve Atatürk resmi olan bayrakların Çin malı olduğu iddiasıyla yapılan yönetim kurulu kararıyla iptal edildi.

İTO’yu karıştıran olay: Milli günde Çin malı bayrak!

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Bir süre önce İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından 9 Eylül İzmir'in kurtuluş törenleri ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda dağıtılmak amacıyla, üzerinde Atatürk resmi ile İTO logosu bulunan Türk bayrağı ihalesi, yönetim kurulunda gündeme gelen 'Çin' malı iddiaları nedeniyle iptal edildi. Toplam 50 bin adet olan ve yaklaşık 500 bin TL ihale bedeli bulunan ihaleyi kazanan firma, ilk etapta 5 bin adet bayrağı 9 Eylül kutlamaları öncesinde teslim etmesine karşın; bayrakların Çin malı olduğuna ve ihale şartnamesine uyulmadığına yönelik iddialar, bayrak ihalesini yönetim tarafından iptal edilmesine neden oldu.

İTO Yönetim Kurulu Toplantısı'nda 'Çin malı bayrak' iddialarını dile getiren İTO Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Çalışkan, "Daha önce 50 bin bayrak alımıyla ilgili bir ihale açılmıştı. İhale sonrasında teslim edilen ve üyelere dağıtılan 5 bin bayrağın Çin malı olduğuna dair bir takım iddialar ortaya atıldı. Ben de bu iddiaları yönetim kurulu gündemine getirdim. Yönetim de bu iddiaları değerlendirerek, ihalenin iptal edilmesine karar verdi" diye konuştu.

Bayrak ihalesiyle ilgili bazı ilginç ayrıntıların olduğunu ifade eden Çalışkan, "İhale şartnamesinde 50 bin bayrağın, onaylandıktan bir hafta sonra teslim edilmesi gerekiyordu. Bu süre çok kısa. Hiçbir firma, bir kurumun logosunun olduğu 50 bin adet bayrağı da stoğunda hazır bulundurmaz. Ben de doğal olarak itiraz ettim 'adrese teslim böyle iş olmaz' diye. Bu ihale şartnamesi bir telefonla değiştirildiğini düşünüyorum" dedi.

İTO'nun daha önce yaptığı ihalelerde, ihale şartlarını yerine getirmeyen firmaları 'affetmediğini' kaydeden Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oda yönetimi bu iddiaları basiretle incelemek zorunda. Çünkü öncesinde ihale şartnamesine uymayan firmalara çok sert yaptırımlarda bulunmuştu. Mesela İTO'dan 9 bin TL'lik bir ihaleyi alan matbaacıyı, ihale şartnamesini yerine getirmediği için affetmedi. Hatta, çilingir marifetiyle dükkanının kilitleri kırıldı. Sonrasında ise oda ile mahkemelik oldular. Demek istediğim şu, eğer ortada yanlış yapılan bir şey varsa o engellensin. Ama İTO, üyelerine de eşit davranmak zorunda. İhale şartnamesinin gereği yapılmadıysa, diğer üyelere yapıldığı gibi aynı tutum takınılmalıdır. "
Çalışkan, İTO yönetimi olarak aynı zamanda kamu adına görev yaptıklarını belirterek, "Biz seçilerek göreve geldik ve ben de görevimi yapıyorum. Üyelerimizin ticaretini geliştirmek için proje geliştirmek zorundayız. İTOx iş alemi adına görev yapıyor. Odanın görev ve sorumlulukları kanunla belirtilmiştir. İTO'nun amacı ticaret işini geliştirmek ve üyeleri ile devlet arasındaki olası sorunları çözmektir. Burada harcanan her kuruş, kamu parası gibi tahsil edilmektedir. Dolayısıyla açılan tüm ihaleler açık, şeffaf, tüzük ve kanunlarda belirtilen süreçlerle oluşturulur. Bu yüzden doğru olanlara sahip çıkacağız; yanlış olanlara da karşı geleceğiz" ifadesinde bulundu. Çalışkan, ihalede bayrak başına yaklaşık 9 TL artı kdv olarak fiyatın belirlendiğini; toplam ihale bedelinin ise bu hesapla yaklaşık 450 bin TL olduğu bilgisini verdi.
 
"İTO LOGOLU BAYRAK"
Yaklaşık 6 yıl önce kalpaklı Atatürk baskılı ve İTO logolu Türk bayrakları dağıtan İTO, geçtiğimiz aylarda üyelerine yeniden bu tip Türk bayrağı dağıtma kararı aldı. Yeni ihaleyle 135 x 195 santimetre boyutundaki bayraklardan 50 bin adet yaptırılacaktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
buyuran 14 Eylül 2012 Cuma 22:35

ATATÜRK logolu bayrak olmaz o anca flama olur.bayrak kanunu öyle diyor

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytin’de altın yıl: Tahmin 201 bin ton
Zeytin ve zeytinyağı 2012-2013 sezonu zeytin ve zeytinyağı rekoltesi sonuçları ...
Aslan’dan adaylığa yeşil ışık: Seçimlerde yokum diyemem
Kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanma konusunda kamuoyunun yeterli bilgilendirilmediğini ...
Costa’dan İzmir’e ‘gelecek’ müjdesi
Her sezon onbinlerce turisti İzmir’e getiren dünyanın dev kruvaziyer turizim ...
 
Beş bin emeklinin maaşı yanlış hesaplandı!
Çalışma Bakanı Çelik, emekli maaşlarının yanlış hesaplandığı iddialarını ...
2,5 milyon motosiklete 'bagaj' şoku
Motorsikletlerdeki taşıma kutuları için, onaylı ‘tadilat’ projesi şart ...
Pınar'ın 39'uncu yaş coşkusu
Yaşar Holding, bünyesindeki markalardan Pınar'ın 39'uncu yaşını çalışanları ...
 
Balık meyve-sebzeden daha ucuz!
İzmir’de, ay başında kalkan balık yasağıyla birlikte av sezonunun açılışı, ...
Arkas’tan şok çıkış: Çandarlı Limanı’nın hiçbir faydası yok!
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir’in kuzeyinde ...
Tiryakiye kötü haber: Sigaraya büyük zam geliyor
Hükümet yeni düzenleme yapmazsa 1 Ocak'tan itibaren sigarada ÖTV 4 puan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva