HABERLER>EKONOMİ
12 Eylül 2012 Çarşamba - 17:22

Arkas’tan şok çıkış: Çandarlı Limanı’nın hiçbir faydası yok!

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir’in kuzeyinde yapımı sürdürülen Çandarlı Limanı’nın İstanbul ve İzmir’e faydası olmayacağını savunarak, onun yerine İzmir Limanı’na başta derinleştirme olmak üzere yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. Arkas, liman içine alışveriş merkezi tartışması konusunda da ilk kez konuştu, "Herkes kendi yerinde kendi işini yapsın" dedi.

Arkas’tan şok çıkış: Çandarlı Limanı’nın hiçbir faydası yok!

İZMİR - İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Çarşamba Toplantıları’nda konuşan Lucien Arkas, kent gündemindeki konularla ilgili soruları yanıtladı, deneyimlerini ve öngörülerine paylaştı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda ilgiyle dinlenen Arkas, özellikle İzmir Limanı’na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Liman olmadan İzmir’in büyümesinin mümkün olmadığını, kentin geçmişinde de liman sayesinde büyüdüğünün görüleceğini dile getiren Arkas, öncelikle körfez taramasının en kısa zamanda gerçekleştirilerek limana yeni nesil gemilerin de girebilecek hale getirilmesi gerektiğini kaydetti ve "Aksi takdirde İzmir, Efes gibi olur" dedi.

Dünyanın ilk 10 büyük limanı arasında olacağı söylenen ve inşaatı süren Çandarlı Limanı ile ilgili bir soru üzerine yanıt veren Arkas, Aliağa’da inşaa edilenlerin 'liman' değil 'iskele' olduğunu söyledi. Arkas, "Çandarlı’nın ne hinterlandı var ne de yolu var; dünyanın en büyük bilmem ne limanını yapacakmışsın, bana ne! Bu İspanyol hükümetinin bir projesiydi. İspanyol hükümeti zamanında, 'Liman projeleri nereye yapılır?' diye araştırma yapmış, yer bulmuş. İzmir’e de İstanbul’a da faydası yok. Kime faydası var bilmiyorum. Kaç asırlık limanımız var burada. Limanımıza yatırım yapılmalı" diye konuştu.
 
'AVM İŞİNE BENİ SOKMAYIN'
Toplantıya katılan İZSİAD Danışma Kurulu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in limandaki AVM tartışmaları konusundaki görüşlerini sorması üzerine Arkas, "AVM işine beni sokmayın. Herkes kendi yerinde kendi işini yapsın. Limansa liman, AVM ise AVM. Bizim yaratma gücümüz kuvvetlidir" ifadelerini kullandı.
 
'ÇIKIN ŞU İZMİR’DEN BİRAZ'
Toplantıya katılan iş insanlarına dışa açılmaları tavsiyesinde bulunan Arkas, şunları söyledi:
"Ben 27 yaşında İstanbul’da şube açtım. İzmirliler dünyaya açılmalı. İzmirlinin, ürettiğini İzmir dışında nasıl satacağını düşünmek için zaman harcaması küreselleşen dünyada şart. Buranın dışında başka yerde de ikinci bir iş yapabilirsiniz. Çıkın şu İzmir’den biraz. İzmir’den ben çıktım. 40 senemi aldı. Bu küreselleşen dünyada dışa açılmadan olmaz. Türk müteahhitler paranın çoğunu yurtdışında kazandılar. Etrafta çalışılabilecek pek çok yer var. Biz de Gürcistan ve Azerbaycan’da büro açtık. Hazar’ın öbür tarafına geçeceğim. Bunun yanında zor olan Batı Afrika ülkelerine de seferler başlattık."
 
'EXPO’DA ÇOK SESLİLİK SESSİZLİKTEN İYİDİR'
EXPO ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Arkas, organizasyonun kent için çok önemli olduğunu ancak daha 8 senelik süreç gerektiğini kaydetti. Arkas, "Oturup EXPO’yu mu bekleyeceğiz. EXPO önemli. Ama İzmir EXPO ile kurtulmaz. EXPO için elimizden geleni yapalım. EXPO İzmir’i kalkındıracak. EXPO’daki çok seslilik sessizlikten daha iyidir. Fakat İzmir için liman derinliği ve havalimanının büyütülmesi EXPO’dan da daha önemlidir" dedi.
 
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞIMADIK ÇÜNKÜ...
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, firma merkezini İstanbul’a taşımamaları konusunda ise "Bu biraz duygusal bir konu. İzmir’de aidiyet duygusu güçlü... Kuvvetli neferlerimiz var. İstanbul’da bu yok. Biz İzmir’de kalarak bir şey kaybetmedik. Tersine büyüdük. İzmir büyüyor ama İstanbul daha çok büyüyor. Biz de işlerimizin yüzde 65’ini İstanbul’da yapıyoruz" değerlendirmesini yaptı.
 
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran ise yaz döneminin ardından çalışmalarına yoğun bir şekilde başladıklarını, projelerinin devam ettiğini belirterek, dernek üyelerinden çalışmalarına daha çok destek istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 13 Eylül 2012 Perşembe 14:59

Arkas’tan şok çıkış:.....Türkiyede ne söylerse gözü kapalı inandığım nadir İNSANLARDAN biridir .iyi'ki varsınız Sayın Arkas.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      11      6  
HAMDİ 13 Eylül 2012 Perşembe 14:07

EN SONUNDA ARKASIDA ÇILDIRTTILAR.

Yorumu oyla      11      5  
HAMDİ 13 Eylül 2012 Perşembe 14:04

AKİL ADAMLAR İŞİN İÇİNDE OLMASSA BÖYLE SAVURGANLIK OLUR. İZMİRDE AKIIL FIRTINASINA ACİLEN İHTİYAÇ VAR,HER TARAFIFIMIZ ( HEM SAG ,HEM SOL) CAHİL İŞGALİNDE,

Yorumu oyla      11      6  
izmir 13 Eylül 2012 Perşembe 13:55

candarlı nın iyi bir secim olmadıgı basından belli. izmir'e yaklasık 120 km mesafede ki izmir merkez ve guneyindeki hic bir ihracatcı yukunu bu kadar mesafeye goturup ihrac etmez , kaldı ki alternatif daha kısa mesafede alsancak ve nemrut limanları mevcutken.

Yorumu oyla      12      6  
ercüment şahin 13 Eylül 2012 Perşembe 12:57

dogru lafa ne denir,izmirde planlamayı ve yatırımları siyasetçiler ve iş bilmez yandaş burokratlarca karar verilirse halkın parası daha çok olmaz işlere gider.olan izmire olur.

Yorumu oyla      12      5  
private35 13 Eylül 2012 Perşembe 07:27

Doğru herkes kendi yerinde kendi işini yapsın.limana AVM o bölge trafini ve esnafı bitirir ama izmiri bilmeyen izmir millet vekili olan binali bunu nasıl bilecek ki.rantçıların tezgahında.

Yorumu oyla      16      7  
toşiba 12 Eylül 2012 Çarşamba 20:27

Doğru söylemiş. Ancak zamanlaması çok kötü. İnsan liman yapımı başlamadam önce söyler. Belki yöneticiler ders alırdı. Şimdi hiç bir yararı yok sözlerinin.

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tiryakiye kötü haber: Sigaraya büyük zam geliyor
Hükümet yeni düzenleme yapmazsa 1 Ocak'tan itibaren sigarada ÖTV 4 puan ...
TARİŞ üzümde avans fiyatlarını açıkladı
Üzüm piyasasındaki mevcut durumu değerlendiren Tariş Üzüm Birliği Yönetim ...
İzmir iş dünyasının acı kaybı: Şarlak vefat etti
EİB’in ilk başkanı ve İTO geçmiş dönem başkanlarından Halit Şarlak yaşamını yitirdi.
 
Gelinlikte Eylül bereketi
Ramazan Bayramı'nın sona ermesiyle iç piyasadan sipariş yağmuruna tutulan ...
Bakan Yıldırım: Artık şirket genel kurulları dijital olacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ilk olarak ...
Maliye’nin 10 milyarlık zam paketi yolda
Maliye Bakanlığı bürokratları, 10 milyar liralık ek gelir getirecek zam ...
 
DTO 6 bin çocuğu denizle tanıştırdı
*81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda denizcilik ve deniz temizliği eğitimlerinin ...
“AVM yapmakla değil hizmet üretmekle marka olunur!”
Türkiye ekonomisindeki gelişmelere hızına bağlı olarak Alışveriş Merkezi(AVM) ...
Çeşme’de Eylül’de bir başka güzel
İzmir’in tatil cenneti ilçesi Çeşme’deki yazlıkçılar, okulların açılması ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva