HABERLER>POLİTİKA
3 Ocak 2020 Cuma - 13:41

Vekil Sertel’den ilginç kongre mesajı: Tüm nehirler ‘Deniz’e akar!

İzmir Milletvekili Atila Sertel, parti içi yarışlara değinirken il kongresi özelinde konuştu. Sertel isim vermeden İl Başkanı Deniz Yücel’in olası adaylığına göndermede bulunurken, “Bütün ırmaklar, dereler, nehirler birleşir denize akar. Denize akar ve deniz de genel başkanımızla birlikte çok önemli iktidara hazırlanma sürecini başarıyla yerine getirir” dedi.

Vekil Sertel’den ilginç kongre mesajı: Tüm nehirler ‘Deniz’e akar!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Sertel, memur maaşları, Libya tezkeresi, Urla’ya atanan kayyum konularında önemli mesajlar verdi. Sertel ayrıca parti içi yarışlara değinirken kongreler Bayraklı ve Buca kongreleri özelinde konuştu.

Sertel il kongresi ve mevcut Başkan Deniz Yücel için de açıklama yaparken ilginç bir göndermede bulundu.  

 TÜM IRMAKLAR DENİZE AKAR, DENİZ DE GENEL BAŞKANLA İKTİDARA HAZIRLANMA SÜRECİNİ YERİNE GETİRİR!
Yapılacak il kongresine değinen Sertel, “Bütün ırmaklar, dereler, nehirler birleşir denize akar. Denize akar ve deniz de genel başkanımızla birlikte çok önemli iktidara hazırlanma sürecini başarıyla yerine getirir. Biz iktidarız. Önümüzdeki ilk seçimde iktidarız. Adım soyadım gibi biliyorum. Buna inanmayan varsa CHP’de gerçekten yeri yok. Zorla düğün, dernek olmaz. İnanmıyorsa ‘çekiliyorum’ der. Buna saygı duyarım. Ama içinde olup hainlik yapmaya çalışan varsa ben ona engel olurum. CHP’de hainlere yer yok. CHP’de hainlik yapan da yok. Bizim birlikteliğimiz ve beraberliğimizin taçlandığı bir dönem olacak. Kimse kaybetmeyecek. Kongrelerde kimse kaybetmiyor kazanan hep CHP oluyor. Sonuçta sandığın dediği oluyor. Selçuk Ayhan ağabeyim kadar sevdiğim bir insan. 300 kadar oyla imza aldı 172 oyla geride kaldı. Hiçbir şekilde yüksünmedi ve kazananı tebrik etti, yola devam! Diğer ilçelerde de öyle. Kaybedenin küsme lüksü yok. Kaybeden küsüyorsa siyasetçi değildir. Asıl zafer içimizdeki seçimler değildir. Asıl zafer AKP’yi yerle bir ettiğinde kazanılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

BAYRAKLI’DA TAM BUCA’DA AZICIK KATKIM OLDU!
İlçe kongreleri özelinde konuşan Sertel, “Bayraklı’da Pınar Susmuş’un seçilmesi için çok uğraş verdim. Songül Gök ile birleştiler ve kadının zaferi çıktı. Buca’da Hacer Taş’ın ilçe başkanı olmasını çok istiyordum. 2 yerde açık taraf oldum. Bayraklı’da tam Buca’da azıcık katkım oldu. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu çok mutlu oldu. Neden? Kadınların siyaset yapmasına genel başkanımızın çok olumlu bakış açısı var. Kadınların seçim dönemlerinde evlere giden insanlar olarak kalmasını istemiyor, siyasette temsil edilmesini istiyor. Ben çok mutluyum. Yaşadığım bölge Bayraklı’da kadınların zaferini taçlandıran bir sonuç çıktı. Çok güzel bir yönetim oldu. Buca’da da öyle. Hiçbir sıkıntı yok” dedi.

İMAMLAR SABAH EZANINI HOPARLÖRDEN VERİYOR, KALKIP OKUYAN YOK!
Programdaki ilk sözlerini şehitlere ayıran Sertel ailelere başsağlığı dilerken devlette görev yapan mesleklerin aldığı maaşlara değindi. Sertel, “Biz uzman, er ve erbaşlara, öğretmenlere, sağlık sektöründe çalışanlara 3600 ek gösterge istiyoruz onlar imamlara istiyorlar. İmamlık da güzel meslek. Diyanet, Türkiye servetinin önemli bölümünü götürüyor ama 5 vakit namaz kıldırıyor. Can güvenliği riski yok. O da 5 vakit cemaat gelirse kıldırıyor. Artık ezanlar da otomatiğe bağlandığı için mekanik bir sesle oluyor. Çocukluğumda, gençliğimde sabah ezanını çıplak, yalın okuyan güzel sesli bir imamın insanı uyandırması huzur veriyordu. Şimdi hoparlör sistemiyle tüm camilerden bağırtılıyor. Kötü! Bunu söylemek istiyorum. Çünkü imamın sabah kalkıp ezanı kenti okuması makbul, kalkmıyor. Otomatik, sistem kurmuşlar. Hoparlör dayamışlar. Görev ihmali yapıyor. Çünkü o iş için para alıyor. Bir polis karakolunda koruma yapacak polisin makineli tüfeği sırtına takarak göreve gelmemesi, ya da bir işçinin mesai saatinde kart basmaması gibi geliyor. İmamların çoğu böyle maalesef. Yalın sesle okuyan imam kalmadı. Ama en yüksek maaşı da onlar alıyor. Diyanet Milli Eğitim’den çok, iki katına yakın parayı götürüyor. Diyanet İşleri Başkanı bile 1 milyon TL üzerindeki zırhlı Mercedes’e biniyor. Akıl almaz fetvalarla ve Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığıyla devam ediyor. Buraya nereden gedik? Şehitlerimizden geldik. O erler, askerler ise vatan için ölüyor. Onların anne ve babalarına gerçekten sabır diliyorum” diye konuştu.

BU İKTİDAR ÜLKENİN BAŞINI DERDE SOKUYOR
Mecliste onaylanan Libya Tezkeresi çerçevesinde Türkiye’nin asker gönderecek olmasına değinen Sertel, “ Savaşın olduğu bir ülkede siz gidip bir parçanın tarafı oluyorsunuz. Mesele Birleşmiş Milletler (BM) tarafından çözülmesi gereken bir mesele. Silahların susmasını sağlayacak olan BM’dir. Onun için arabuluculuk yapması gereken iktidar savaşın bir parçası olmak ve asker müdahalesi için yetki alıyor. İnşallah yapmazlar. Çünkü Suriye’de yaptıkları başımızı fena halde derde soktu. Eset’le başlayan Suriye düşmanlığı bize çok büyük kayıplar açtırdı. Biz İzmir’de Libya askerlerinin silahla dolaşmasını ister miyiz? Bizim silahlı askerlerimizin Libya sokaklarında dolaşmasını nasıl karşılayacağız? Biz bir emperyal gücün ön askeri olamayız. Biz ne yazık ki emperyal gücün etlisi altına girdik. ABD ne derse onu yapar hale geldik. Bu iktidar ülkenin başını derde sokuyor” açıklamasında bulundu.

BİZ DEMOKRASİYİ ONLAR DİKTAYI TEMSİL EDİYOR!
Sertel, CHP’li Burak Oğuz’un Urla Belediye Başkanlığı görevini yürütürken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanması ve yerine kayyum atanmasıyla ilgili konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur tarafından organize edilen grup toplantısına tüm örgütün katılacağını ifade eden Sertel, “Kayyum olarak atanan Kaymakam Urla Belediye meclisini toplamıyor. Burak Oğuz zaten cezaevinde belediye başkanı olarak, kayyum var. Yüzde 65’i geçen bir oyla seçilen CHP’li meclis üyelerinin görüşlerini almamak yetkisini nereden almış? Demokrasiyi yok ettik demektir. Burak Oğuz ceza almış ve mahkum olmuş vaziyette değil, iddianame de hazır değil. Göreceğiz bakalım ne ile suçlayacaklar? Bütün meclis mahkum edilir mi? Urla halkının oyu nerede? Faşist Kenan evren döneminde olabilir bu ancak! Bu darbe yapılan ülkelerde olabilir, başka yerde olmaz. Bu dikta yönetiminin işidir. Urla halkının oyları nerede? Bunun hesabını soracağız. İzmir halkının oylarını, demokrasiyi, ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyenleri biz orada temsil edeceğiz. Onlar, AKP diktayı temsil ediyorlar. ‘Biz ne dersek o olur, onu alır, onu koyarım’ diyor. AKP de değil aslında tek adam! Ülkeyi tek kişiye mahkum ettiler. Bu süreç sona erecek” dedi.  

HAYATIM BOYUNCA BU KADAR İZMİR’E DÜŞMANCA, HASMANE DAVRANAN BİR İKTİDAR GÖRMEDİM
Merkezi iktidarın İzmir’e ayrım yaptığını ve hak ettiği payı vermediğini öne süren Sertel, “Elektrik fabrikasını niye onaylamıyorsunuz? Tunç Soyer çok güzel bir projeye imza atmak istiyor. Orayı film platosu haline getirmeyi ve İzmir’i dünya çapında tanıtmak için yol arıyor. Hizmet üretmiyor sürekli engeller koyuyorsunuz. Ne hakkınız var? Ben bu kadar kötü bir iktidar hayatım boyunca görmedim. İzmir’e düşmanca, hasmane davranan bir iktidar görmedim. Yerel yönetimlerin paylarını kesiyorlar! Belediyeleri ücret ödeyemez noktaya getirmek istiyorlar. Şimdi büyük kentleri kısıyorlar. Niye? Ankara ve İstanbul’u kaybettiler. İlçelere aktarmak istiyorlar. Önceden bütün şehir diyorlardı!” açıklamasını yaptı. 

 
Göztepe'den defans harekatı
 
MHP İzmir'in 'her okula sağlıkçı' önerisi için ilk somut adım!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp li sevket 4 Ocak 2020 Cumartesi 01:55

BU KADARDA YAĞCILIK OLMAZ.BİR VEKİLE BİR GAZETECİ BAŞKANA YAKIŞMAZ.ÖYLE BİR LAF EDİLİR AMA O DENİZ BU DENİZ OLMAZ.OLSA OLSA DENİZ GEZMİŞ OLUR.RAHMETLE ANIYORUM.

Yorumu oyla      4      5  
Vatandaş 3 Ocak 2020 Cuma 23:12

Atilla bey ön seçim diyor ama inanınki kendiside ön seçime inanmıyor. İnansa memlekette işi gücü bırakıp Deniz deniz diye naaralar atmaz. Bu seçimlere ve parti içi demokratik yarışa inanmama tavrı. Bu kentin insanları sizi parti içinde taraf olmanız için milletvekili yapmadı. Çok yazık.

Yorumu oyla      4      5  
Çamdibili 3 Ocak 2020 Cuma 21:41

Abi yapma inanmadığın şeylerin borazancılığı sana hiç yakışmıyor Bence. Sen Atilla sertel ol

Yorumu oyla      4      5  
Hak etmek 3 Ocak 2020 Cuma 14:31

CHP iktidar olamaz .Vatandaş da biliyor. CHP li yetkililer de biliyor . 15 yıl İzmir’de ne yapıldı .Çevre ilçelerdeki toplu ulaşım özelleştirme noktasına getirilmişse . Kamu ( belediye ) hizmetlerinin yük olmaya başlandığı dillendiriliyor sa ! 2009 Mart yerel seçimlerinde İzmir CHPn % 55,2 , 2019 Mart yerel seçimleri İzmir CHP ( ittifakla ) % 58 . İzmir’de CHP’min oy oranında artış var mı ? İzmir BB’nin toplu ulaşımdaki merkez ilçe , çevre ilçe ayrımcılığı (90 dk. aktarma hakkı ve İztaşıt - özel halk otobüsü ) için neden iki laf etmiyorsunuz ? CHP İzmir milletvekili sayın Sertel . Hizmetlerin , yetkilerin , Ödenen vergi gelirlerinin ilçelere aktarılmasında ne sakınca var. İzmir’de Aliağa, Kemalpaşa, Torbalı ilçeleri ödenen vergilerin % 50 ‘in den fazlasını karışlıyor ama İzmir BB toplu taşıma hizmetine gelince merkez ilçelere 90 dk. aktarma hakkı var, belediye ulaşım araçlarının her çeşidi var , ama çevre ilçelerdeki vatandaşa ESHOT’un bir otobüs koltuğu yok.. Aktarma hakkınız olmaksızın İztaşıt ( özel halk otobüsün) kullanmaya mecbursunuz .

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Ülgür partiden ihraç edildi!
Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür, mevcut Belediye Başkanı Filiz ...
Kemal ARI yazdı... Libya’da bir mavi gözlü dev
Kemal ARI yazdı... Libya’da bir mavi gözlü dev
Kılıçdaroğu'ndan 'Libya Tezkeresi' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye, bölgede istikrarın sağlanmasına ...
 
Karar çıktı: Türkiye, Libya'ya asker gönderiyor!
Hükümete Libya'ya asker gönderme yetkisi veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ...
Libya konusunda BM'ye çağrı!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Hükümete açık ve net çağrımızdır' şeklinde yayınladığı ...
Meclis'te tezkere tartışması
Libya tezkeresinin görüşmeleri öncesi TBMM'de milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.
 
CHP'li Beko: İzmir'in Çernobili ölüm saçıyor!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde uzun süredir devam etmekte olan nükleer atık ...
Gözler 2020’nin ilk kongresinde: Selçuk’ta dengeler ne durumda?
CHP İzmir İl Örgütü’nde ilçe kongreleri devam ederken 4 Ocak Cumartesi ...
İlçe Başkanı açıkladı: Urla’da meclis iptal edildi!
CHP’li Burak Oğuz’un Urla Belediye Başkanlığı görevindeyken tutuklanarak ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva