HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Kasım 2012 Çarşamba - 13:17

Ve İzmir ‘son tango’ için Paris’te…

İzmir delegasyonu yarın yapılacak tarihi sunum için Paris’e uçtu.

Ve İzmir ‘son tango’ için Paris’te…

EGEDESONSÖZ – İzmir’in dünyanın en büyük sosyal, kültürel, bilimsel buluşması ve kentsel değişim projesi olarak kabul edilen EXPO 2020 yürüyüşü Paris’te devam ediyor.

Kent delegasyonu yarın (Salı) günü gerçekleşecek üçüncü Paris sunumu hazırlıklarını tamamladı ve Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE)’nin 152. Genel Kurulu’nda sahne almak için Fransa’nın başkentine uçtu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın başkanlık ettiği heyette İzmir Valisi, Yürütme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı M.Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İstanbul Milletvekili ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Yürütme Komitesi Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ö. Faruk Koçak, Yürütme Komitesi Üyesi ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, BIE Türkiye Baş Delegesi, Büyükelçi N. Murat Ersavcı bulunuyor.

Gözlemci listesinde ise EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Büyükelçi N. Murat Ersavcı, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi F. Serpil Alpman, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi A. Muzaffer Tunçağ, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi Afrika Delege Lideri Mehmet Timuroğlu, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi Avrasya Delege Bölge Koordinatörü Mustafa Özkara, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi   Amerika Delege Lideri Geza Dologh, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Afrika Delege Bölge Koordinatörü Ekrem Demirtaş, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi   Ortadoğu Delege Bölge Koordinatörü Mustafa Türkmenoğlu, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Asya Delege Bölge Koordinatörü Işınsu Kestelli, Amerika Delege Bölge Koordinatörü Aykut Eken yer alıyor.

SUNUMU KİMLER İZLEYECEK?
İzmir’in sunumunu izlemek üzere, köşe yazarlarından ve İstanbul medyasından Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Samanyolu Yayın Grubundan Hidayet Karaca, Milliyet gazetesinden Derya Sazak, Star gazetesinden Fehmi Koru, Today’s Zaman gazetesinden Andrew Finkel, CNBC-E Yayın Grubundan Servet Yıldırım, Sabah Grubunu
Temsilen Ünal Ersözlü, Yeni Asır Grubunu temsilen Şebnem Bursalı katılıyor.

SUNUMDA İKİNCİ SIRA
EXPO 2020 adaylık sunum sıralaması da açıklandı. Buna göre Tayland’ın Ayutthaya, kentinden sonra İzmir’in sunumu gerçekleşecek. Peşinden Birleşik Arap Emirlikleri’den Dubai, Brezilya’nın Sao Paulo, Rusya’nın Ekaterinburg, kentleri yer alıyor.

20 DAKİKA SÜRECEK
İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve EXPO 2020 Genel Sekreter Vekili Dr. Ergüder Can sunumun detayları hakkında bilgi verdi. Can, “Paris’e hem devletin hem sivil inisiyatifin temsilcileriyle ve basının gücünü de yanımıza alarak gidiyoruz. EXPO 2020'nin İzmir'de yapılması konusunda kararlılığımızı belirteceğiz. 21 Kasım Akşamı İzmir resepsiyonu da lobi faaliyetlerimiz açısından önem arz ediyor. EXPO 2020 adaylığı için 20 dakikalık sunumumuzla ilk kez dünya vitrinine çıkacağız. Bunun 16 dakikası İzmir tanıtım filmiyle, 4 dakikası Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay'ın konuşmasıyla gerçekleşecek” dedi.

KIRAÇ’TAN İLK AÇIKLAMA
İzmir Valisi, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı M. Cahit Kıraç, Adnan Menderes Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Kıraç, “Kasım sunumunu temamıza dayalı olarak güçlü ve kalıcı bir algının oluşturulması için hazırladık. Delegasyona vereceğimiz mesaj insanlığın geleceği ve sağlığı yaşamıyla ilgili, İzmir’in hedefinde bulunduğu coğrafyanın sağlık ve bilim merkezi olmak vardır” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beninli kadınlar Menemen’de eğitimde
Menemen Belediyesi ve Başbakanlık Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ...
Tay Park öğrenci konuklarını ağırladı
Karşıyaka Belediyesi’nin ödüllü projesi Tay Park’ta çocuk kahkahaları ...
'Bütünşehir belediyelerin spor branşlarını yok edecek'
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Cumhurbaşkanının bütünşehir yasasını ...
 
İzmir’de yelkenler fora: Bakanlıktan üç onay birden
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’de kurulması planlanan yat limanlarından ...
Seferihisar çocukları haklarını kortejle kutladı
Türkiye’nin Sakin Şehir Başkenti Seferihisar'da 20 Kasım Çocuk Hakları ...
Türkiye Egedesonsöz’den öğrendi: Özgüven İsveç’te!
Yargıtay’ın hakkında verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezasını onamasının ardından ...
 
Gaziemir'de hem kulağa hem göze şölen
İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun Gaziemir Belediyesi ...
Çiğli’de kızartmalık yağlar denetim altında
Defalarca kullanılması durumunda kanserojen hale gelerek insan sağlığını ...
Başkan Sındır'a 'tahtacı' teşekkürü
Ege Bölgesi’ndeki tahtacı derneklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva