HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Kasım 2012 Çarşamba - 11:51

Beninli kadınlar Menemen’de eğitimde

Menemen Belediyesi ve Başbakanlık Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğinde gerçekleştirilen ‘2012 Türkiye’de Benin’li Çömlekçilerin Eğitim Programı’ kapsamında, Afrika’nın Benin Cumhuriyeti’nden 8 kadın Menemen’de çömlekçilik eğitimi almaya başladı.

Beninli kadınlar Menemen’de eğitimde

İZMİR- İki ay süresince çömlekçilik eğitiminin verileceği atölyede düzenlenen törene; Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Benin Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Mehmet Artuna Aysun, TİKA Afrika Masası Temsilcisi Mehmet Şamil Emin, Benin Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı Sanatkarlar Daire Başkanı Emmanuel Sodokin, Kursiyerler ve Menemen Çömlekçiler Derneği üyesi çömlek ustaları katıldı.        

Törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Gelişmekte olan ülkelere ve bireylere yardım etmek bizim karakteristik özelliğimiz olduğu için teklifi hiç düşünmeden kabul ettik. Bu eğitimin ilçemiz için başka bir önemi de toprak sanatında ilçemizin ne kadar ileri bir düzeyde olduğunun göstergesidir. Böyle bir olayın içinde yer aldığımız için çok mutluyum. Benin Cumhuriyeti’nden gelen arkadaşlarımız 2 ay boyunca bizim konuğumuz olacaklar ve onları burada kusursuz ağırlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bizim için en büyük onur, burada öğrendiklerini kendi ülkelerinde uygulamaları ve başkalarına da öğretmeleri olacak” dedi.
 
Benin Cumhuriyeti’nden gelen konukların sadece çömlek eğitimi almayacaklarını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Kültürel değerlerimizi de Benin’li kardeşlerimize göstereceğiz. Her 15 günde bir İzmir’in tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenleyeceğiz “ dedi ve konuşmasını “Yaşasın Benin Cumhuriyeti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” sözleriyle bitirdi.
 
Benin Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Mehmet Artuna Aysun ise, Benin Cumhuriyeti’ne Menemen Belediyesi ve TİKA’nın yapmış olduğu destekten son derece mutlu olduklarını vurgularken; “Bu tür etkinlikler sayesinde Afrika ile Türkiye arasındaki bağlar daha da güçleniyor. Yapılan bu eğitim Benin Cumhuriyeti’ne ekonomik anlamda önemli bir katkı koyacaktır” dedi.
 
Benin Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı Sanatkarlar Daire Başkanı Emmanuel Sodokin’de, TİKA’ya ve Menemen Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederken; “Bize verilecek eğitimle çok güzel şeyler öğreneceğimizden ve kendimizi bu anlamda geliştireceğimizden hiç kuşkum yok. Bu eğitimden Benin Cumhuriyeti en iyi şekilde faydalanacaktır. Sizler bizim için çok büyük bir sevgi gösterisinde bulundunuz ve biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.
 
TİKA Afrika Masası Temsilcisi Mehmet Şamil Emin, Ajanslarının bir devlet kurumu olduğunu vurgularken; “Kurumumuz gelişmekte olan ülkelere, eğitim, sağlık, sosyal alt yapılarını geliştirmesine ve mesleki eğitim gibi temel konularda destek sağlıyor. Benin’de ilkel koşullarda çömlekçilik yapılıyor, biz de bu konuda çalışmayı uygun gördük. Bizden desteğini esirgemeyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e çok teşekkür ediyoruz. Menemen’de 2 aylık bir eğitime tabi olacaklar. Sadece bu eğitimle kalmayacaklar, kültür, insan ve çevremizi de tanıma fırsatı bulacaklar. Böylece iki ülke arasında güzel ve sağlam bağlar oluşacak” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Menemenli çömlek ustaları Beninli kursiyerlerle eğitime başladı. Menemenli ustaların çömlekçilikteki maharetlerini Beninli kursiyerler hayretle izleyerek, Menemen’de öğrenecekleri çok şey olduğunu söylediler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tay Park öğrenci konuklarını ağırladı
Karşıyaka Belediyesi’nin ödüllü projesi Tay Park’ta çocuk kahkahaları ...
'Bütünşehir belediyelerin spor branşlarını yok edecek'
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Cumhurbaşkanının bütünşehir yasasını ...
İzmir’de yelkenler fora: Bakanlıktan üç onay birden
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’de kurulması planlanan yat limanlarından ...
 
Seferihisar çocukları haklarını kortejle kutladı
Türkiye’nin Sakin Şehir Başkenti Seferihisar'da 20 Kasım Çocuk Hakları ...
Türkiye Egedesonsöz’den öğrendi: Özgüven İsveç’te!
Yargıtay’ın hakkında verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezasını onamasının ardından ...
Gaziemir'de hem kulağa hem göze şölen
İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun Gaziemir Belediyesi ...
 
Çiğli’de kızartmalık yağlar denetim altında
Defalarca kullanılması durumunda kanserojen hale gelerek insan sağlığını ...
Başkan Sındır'a 'tahtacı' teşekkürü
Ege Bölgesi’ndeki tahtacı derneklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ...
Güzelbahçe Somalili konuklarını ağırladı
Güzelbahçe Ülke Çocuk Hakları Derneği üyeleri, Çocuk Hakları Günü dolayısıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva