HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Haziran 2016 Çarşamba - 14:02

Ve Başkan rekoru kırdı: Kocaoğlu ile kare kare 12 yıl!

‘Efsane Başkan’ Piriştina’nın 2004 yılının Haziran ayında vefat etmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Aziz Kocaoğlu artık bir rekortmen başkan!

Ve Başkan rekoru kırdı: Kocaoğlu ile kare kare 12 yıl!

İzmir’in ‘Efsane Başkanı’ Ahmet Piriştina’nın 2004 yılının Haziran ayında vefat etmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Aziz Kocaoğlu artık bir rekortmen başkan!

- KARE KARE 12 YIL: KOCAOĞLU’NUN DÜMENİNDE İZMİR!

Aziz Kocaoğlu koltukta 12 yıllık görev süresini geride bırakarak Eşref Paşa’nın en uzun süre İzmir’e başkanlık yapma rekorunu kırdı.

Siyasi yaşamına 80’li yıllarda başlayan Aziz Kocaoğlu, 28 Mart 2004’teki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bornova Belediye Başkanı seçilmiş, Piriştina’nın 15 Haziran’da kenti yasa boğan vefatının ardından Büyükşehir Meclisi’nin oylarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

Aziz Kocaoğlu 5 yıllık görev süresinin ardından 2009 yerel seçimlerinde CHP’den yeniden aday gösterilerek yüzde 55’lik oy oranıyla bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi, bu başarısını 2014 yılında bu kez yüzde 49’luk oy oranıyla tekrarlayarak üçüncü kez İzmir’in başkanı oldu.

1895-1907 yılları arasında İzmir Belediye Reisliği yapan Hacı Mehmet Eşref Paşa’nın 12 yıllık rekorunu 21 Haziran günü geride bırakan Başkan Kocaoğlu görev süresinde kente sayısız eser de kazandırdı.



BAŞARILAR VE HİZMETLERLE AZİZ KOCAOĞLU DÖNEMİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin eğitimi ve rehabilitasyon için gerçekleştirdiği çalışmalar ve engellilere verdiği destekten ötürü, 2005 yılında Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından “Engelli Dostu Belediye” seçildi.

Çinli yatırımcılar tarafından “Dünyada yatırım yapılabilecek en iyi kentlerinden biri" seçilen İzmir’in ödülünü, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Pekin’de düzenlenen törenle aldı. (19 Kasım 2007)

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Belgesi, OHSAS 18001 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Yönetimi Belgesi’ni bir arada alan Türkiye’deki ilk ve tek belediye oldu.

Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası İstanbul Yaşlılık Girişimi Fuarı’nda Volgograd ve Dijon belediyeleri ile ortaklaşa yürüttüğü “Divanet” isimli proje ile “Yaşlı Dostu Kent” ödülüne layık görüldü.(13 Ekim 2013)

Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik örnek çabalarla Türkiye’ye önder olan İzmir, 2006 - 2009 yılları arasında süren “Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı” çerçevesinde “Kadın Dostu Kent” unvanını aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZDER’in düzenlediği “Türkiye’de yılın adamları” ödülleri ile Özel Kalem Dergisi’nin düzenlediği “Yerel Yönetim Ödülleri”nde ‘Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı’ seçildi. (22 Mart 2010)

Kadınlara yönelik örnek çabalarıyla Türkiye’ye önder olan İzmir, BM tarafından da “Kadın Dostu Kent” unvanını aldı.(8 Mart 2010)

Tarihi Kentler Birliği tarafından daha önce iki kez ödüllendirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi aksını canlandırmak için hayata geçirdiği 5 projeyle yeniden ödüle layık görüldü.(2 Mayıs 2011)

İzmir Büyükşehir Belediyesi düzenlenen 2011 yılı ‘Bentley Uluslararası Yaratıcılık Ödülleri’ yarışmasında, ‘Su, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapıları’ kategorisindeki 38 proje arasında “büyük ödüle” layık görüldü.

Türk Başarı Ödülleri Kurulu tarafından “Nazım Hikmet Sevgi, Dostluk, Emek, Barış ve Karşılıksız Hizmet Üstün Başarı Ödülü”ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu layık görüldü. (16 Ocak 2012)

Brookings Ensititüsü, dünyada ekonomisi en hızlı gelişen kentler sıralamasında İzmir’i,  200 metropol ekonomisi arasından 4. seçti. 2014 yılında ise başarı çıtasını daha da yükselten İzmir, 2. sıraya yükseldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Basketbol Adamları Derneği tarafından “Spor Şeref Ödülü” verildi. (29 Ocak 2013)



İzmir Büyükşehir Belediyesi IFC (International Finance Corporation-Uluslararası Finans Kuruluşu) ile yaptığı anlaşmalarla Hazine garantisiz ve teminatsız kredi alma başarısını gösterdi.

Türkiye’nin en nitelikli konser salonu, en modern buz sporları salonu, en büyük doğal yaşam parkı İzmir’de bulunuyor. İlk opera binası İzmir’de inşa ediliyor.

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem projesi (Aliağa-Torbalı arasında 110 kilometre) burada hizmet veriyor.

İleri biyolojik arıtmada Türkiye’deki toplam kapasitenin dörtte biri İzmir’de…

İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından Metro A.Ş Türkiye’de Kırmızı Bayrak’a hak kazanan ilk kuruluş oldu.

İşitme engelliler için kurulan ‘Akıllı İşitme Sistemi’ dünyada sadece 5 kentte bulunuyor, bunlardan bir tanesi de İzmir’de…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de tarım daire başkanlığı kuran, tarım arazilerinin yollarını asfaltlayan, çiçek, süt, fidan üreticilerinden sözleşmeli alım yapan ilk belediye oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen Kamu kategorisinde İzmir Doğal Yaşam Parkı, özel sektör kategorisinde İzmir Metro A.Ş ve İZULAŞ kaliteye yönelik projeleriyle 3 kez “yılın başarılı ekibi” seçildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, City Mayors Foundation tarafından düzenlenen World Mayor “Dünya Belediye Başkanı Ödülü” yarışmasında ilk 10’a seçilerek büyük bir başarı elde etti.

Başkan Kocaoğlu, 2012 yılının Aralık ayında da dünyada “Ayın Belediye Başkanı” unvanını alan ilk Türk belediye başkanı oldu.(3 Şubat 2015)

21. Gödence Ulusal Tarım Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yılki Jüri Büyük Ödülü'nün sahibi oldu.(26 Temmuz 2015)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmirDeniz Projesi, Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi tarafından “2015 Yılı Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü”ne layık görüldü.(27 Ekim 2015)

Fitch Ratings'in Aralık 2015 raporu, “yatırım yapılabilir” kredi notunu koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali gücünün devamıyla beraber, kredi notunun da “olumlu yönde” seyir gösterebileceği ifadesi göze çarptı.  (6 Aralık 2015)

Moody’s, İzmir Büyükşehir’in ulusal notunu en yüksek not olan “Aaa”ya yükseltti. (12/05/2016)

SPORDA BAŞARILAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 2012 yılında Türkiye’nin en başarılı ikinci spor kulübü seçildi. Fenerbahçe'den sonra Londra olimpiyatlarına en fazla sporcu gönderen ikinci kulüp oldu. Sporcu ve aktif branş sayısıyla ülkemizin en büyük kulüpleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyespor, ulusal ve uluslararası alanda yılda ortalama 500 madalya kazanıyor.

 
Liseli Elif'in kahreden sonu: 16 yaşında...
 
İstismardan tutuklandı, serbest kalınca intihar etti!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
megaköy 23 Haziran 2016 Perşembe 01:51

Başkanların başarısı görev süresi ile değil , Yaptığı hizmetler ile ölçülür ...

Yorumu oyla      11      5  
Aziz Izmirli 23 Haziran 2016 Perşembe 00:21

Hala daha bu adami elestiriyorlar ya... Yazik

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCI 22 Haziran 2016 Çarşamba 22:11

Kendini izmir ve izmirliye adamış onurundan gururundan dürüstlüğünden taviz vermeden en önemlisi işçilerine bürokrat ve birokrasilere kendi ilke ve davranışlarını örnek aldırmayı başaran bir başkandır vermiş olduğu hizmetlerle ve çalışmalarla diğer il ve ilçe idari yönetimlerde başarılı bir başkan ve yönetim nasıl olur örneğini bir kez daha sunmuştur dürüstlüğün ve doğruluğun kaliteyle birleştiği nokta tabiki Aziz kocaoğlu saygılar

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 22 Haziran 2016 Çarşamba 15:39

Türkiye'nin dürüst ve çalışkan belediye başkanı

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 22 Haziran 2016 Çarşamba 14:19

sn.kocaoğlunu kutlar, yaptıkları ile şehre adını yazdırmıştır.yapacakları içinde "engelsiz" bir süreç diliyorum..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Kent Konseyi’nde yeni dönem
Konak Kent Konseyi’nin olağan genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. ...
Milli heyecan Bornova’da bir başka güzel
Bornova Belediyesi Fransa’da devam Avrupa Futbol Şampiyonası’nın heyecanını, ...
Konak'tan çağrı: Hadi çocuklar yaz okuluna
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta belediyenin açtığı ücretsiz yaz okullarına ...
 
Karşıyaka'da önce yoga, sonra iftar!
Dünyanın farklı ülkelerinde kutlanan Dünya Yoga Günü etkinliklerine Karşıyaka ...
Bucalı minikler portatif havuzlarda yüzme öğrenecek
Yaz tatilini çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici hale getirmeyi ...
Bornova Belediyesi'nden arıcılara büyük destek
Bornova’da mahalle statüsü kazanan köyler ve ilçe merkezinde arıcılık ...
 
Gaziemir'de esnafa ruhsat kolaylığı
Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ...
Menderes'te zabıtadan Ramazan denetimi
Menderes Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan ayı boyunca gıda denetimleri gerçekleştiriyor.
Çiğli Yenimahalle’de iftar sofrası
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, vatandaşların daha fazla katılımını ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva