HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2015 Çarşamba - 10:47

Ve Balbay ağzındaki baklayı çıkardı: Aday olacak mı?

CHP İzmir Milletvekili Balbay, partisinin 1 Kasım seçimlerinde aldığı sonucu bir radyo programında değerlendirdi. Balbay, "Eğer CHP'nin başında siz olsaydınız, o koltukta oturmaya devam eder miydiniz?" sorusuna, "Ben etmezdim" yanıtını verdi. Balbay, "Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusunu ise "Niçin olmasın" şeklinde yanıtladı.

Ve Balbay ağzındaki baklayı çıkardı: Aday olacak mı?

1 Kasım erken genel seçimlerinin AK Parti’nin açık zaferiyle sonlanmasının ardından CHP’de çarpıcı özeleştiri mesajları geldi.

- CHP’Lİ BAYIR’DAN İSTİFA İSTEYENLERE SERT TEPKİ!
 
Partinin ‘İzmirli eskileri’ üst yönetimi topa tutarken, İzmir Milletvekili Musa Çam’ın, "Genel Başkan tek tek değerlendirecek ve gerekeni yapacaktır" sözleri sonrası gündeme diğer İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın Cumhuriyet gazetesindeki 2 köşe yazısı damga vurdu.

“Partinin kendisini yenileyip, azımsanmayacak mevcut gücü katlamanın yollarını bulması gerekir. Olağan kongre süreci CHP için büyük bir fırsattır" ifadelerini kullanan CHP İzmir Milletvekili bu kez kartlarını tamamen açtı.

Bir radyo programına katılan Balbay, "Siz eğer CHP'nin genel başkanı olsaydınız şu anda bu başarısızlık karşısında o koltukta oturmaya devam eder miydiniz" sorusuna "Etmezdim. Ben etmezdim" yanıtını verdi.

Balbay "Örneğin önceki gün ölüm yıldönümünde andık; Erdal İnönü'yü büyük kılan çekilmesini bilmesiydi" diyerek İnönü'den örnek verdi.
 
Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini bu sözlerle dile getiren Balbay'a göre, CHP'nin 1 Kasım seçimlerinden elde ettiği sonucun nedeni sadece tepki oylarına talip olması, umut oylarını alamaması…
 
Balbay şunları söyledi: "Karşıda AK Parti varken oyumuzu CHP'ye vermeliyiz diyen bir kemik yapı var. Ama bunun yanında ülkeyi CHP yönetmeli diyen büyük bir seçmen kitlesi yok. İyi kadrolar var ama takım oyunu yaratmak lazım. Biz halka ‘evet Türkiye'yi CHP yönetir diyemedik. Tepki oylarını aldık umut oylarını alamadık. Bunu umuda çevirmek gerekiyor."
 
'CHP'NİN OLAĞAN KURULTAYI PARTİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞANS'
İktidar için umut verecek bir programın kurultaydan çıkabileceğini söyleyen Balbay, şöyle konuştu: "Ben şimdiden kurultayın 4 gün olmasını öneriyorum. İnsan emeği olduğu şeyi ayrıca benimser. Avrupa'daki sosyal demokrat partiler böyle yapar kurultayları. Geldikleri noktaya bakarlar, siyasetçilerini gözden geçirirler. Türkiye gerçekten yeni bir dönüşümün eşiğinde. Buna biz aday olabiliriz. Ben CHP'nin en şanslı partilerden biri olduğunu görüyorum. Bu kurultayla biz iyi bir hazırlanma dönemi geçirebiliriz. Devamında da Cumhuriyet'in 100 yılında da biz iktidar seçeneği olarak çıkabiliriz. Bunu önce hayal etmek gerekiyor. Bunu hayal etmeden ulaşamazsınız."
 
BALBAY'DAN CHP GENEL BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA YEŞİL IŞIK
CHP'nin olağan kurultayını önemli bir şans olarak gören Mustafa Balbay birileri sorarsa fikrin var mı diye söylemeye hazırım dedi. Balbay, "Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Bu tür yerlere aday olunmaz. İzlenen süreç böyle sürükler. Öyle bir hırsın altında, aklımı o hırsın önüne geçirmek istemiyorum. Genel süreç bakarsınız bizi taşır. Niçin olmasın… Ve o kongrelerde adım adım bir şey pişer. Ya da derler ki ‘Balbay 4-5 kişilik yeni bir ekip oluşturalım. AK Parti'yi başarıya götüren bir kadro hareketidir bence."
 
Mustafa Balbay 2 Kasım Sabah 08.00'de çalışmaya başladığını, içinde bir umutsuzluk olmadığını da söyledi. "Ben elimi, başımı, göğsümü, gövdemi neyim varsa taşın altına koyacağım" diyen Balbay, "içimde bir ‘Allah kahretsin duygusu yok, kesinlikle bir kahır ve umutsuzluk yok" dedi. (Sputnik)

'ÖRGÜTÜN SAĞDUYUSUNU TOPLUMUN ORTAK AKLINI DİNLİYORUM'
Öte yandan Balbay dha'ya yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde düşünceleri "Sevgili Türkiye" başlığı ile 60 sayfada açıklayacağını, kurultayla parti içindeki enerjiyi dışa çevirmek gerektiğini anlatacağını belirterek, "Şu anda örgütü ve toplumu dinliyorum. Düşüncelerini alıyorum. Yapılanları küçümsemiyorum ama toplumsal algının önemine dikkat çekiyorum. CHP 35 ilden milletvekili çıkaramamışsa bu çok önemlidir. Bu çağ değişti ve bu çağın değerlerini yakalamamız gerekir. Şimdi böyle bir çıkışın vaktidir. Aldığımız oyun böyle bir mücadeye değer bir oy olduğunu görüyorum. CHP tabanını biliyorum. Kılıçdaroğlu'na ayrıca saygı gösteren herkes dahil tüm tabanla çok iyi bir zeminim var" dedi.

 
Karşıyaka'da kadın çalıştayı
 
İlk resmi yanıt: Erdoğan ile Bahçeli görüştü mü?
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Kasım 2015 Çarşamba 20:36

CHP oyunu artırmak istiyorsa seçimlere doğru düzgün projeler ile girmeli. yüzde 50 belki hiç bir zaman alamaz ancak yüzde 30'u da geçer. Sağa sola para dağıtarak seçime girersen kaybedersin. Yıllardır hep aynı söylemler.

Yorumu oyla      12      6  
ünal 4 Kasım 2015 Çarşamba 16:04

bence çöküş deniz baykal'ın genel başkanlık yarışını kaybetmesiyle chp'yi tekrar açmasıyla başlamıştır. yüzd yirmilerdeki partinin yüzde 4-5 alan chp ye katılması çok büyük hata olmuştur. amasyada uşakta kırşehirde tüm milletvekilliklerini alan daha birçok ide şuandakinden çok daha güçlü shp nin yerine şimdi kırşehirden hiç milletvekili çıkaramayan chp var. chp hiç açılmamalıydı

Yorumu oyla      13      6  
ozan 4 Kasım 2015 Çarşamba 13:14

CHP de liderlik sorunu yok, CHP de çalışmama ve halka inememe sorunu var.Sen başkan olsan ne olur olmasan ne olur.

Yorumu oyla      20      8  
reco 4 Kasım 2015 Çarşamba 12:45

balbay chp nin sonu olur,parti kapanir.gider.bu bey parti lideri olacak ozelliklere sahip degil.ikincisi sosyal demokrat degil.

Yorumu oyla      20      8  
Merter 4 Kasım 2015 Çarşamba 11:59

Umarım solda bölünme ile akp yi yıkacak bir iktidar güneşi doğar.

Yorumu oyla      15      10  
İzmirli 4 Kasım 2015 Çarşamba 11:58

Sayın cumhurbaşkanımız için de ilk zamanlar aynı yorumlar yapılmıştı,liderlik süreç içerisinde kitlelerde yer bulur ya da bulmaz, onu zaman gösterir.sayın balbay da o birikim var m? bence var .işte bu varolan şey kitleleri sürükleyebilir mi bunu süreç gösterir.

Yorumu oyla      12      13  
vatandaş 4 Kasım 2015 Çarşamba 11:49

Kılıçtaroğlu bu gazeteciyi partiye eliyle getirdi.Ona ilk darbeyi yapan o oldu.Tabanda otuz senedir siyaset yapanların getirmediğin zaman işte böyle olur.Yanına T.Özkan,S.Böke gibi isimleri de alır....

Yorumu oyla      16      8  
ALTAYLI 4 Kasım 2015 Çarşamba 11:28

Hemşerim, kusura bakma da o koltuğun ihtiyacı olan lider sen değilsin! Hiç böyle bir işe kalkışma ...

Yorumu oyla      23      8  
4 Kasım 2015 Çarşamba 11:21

BALBAY OLMASI DÜŞÜNÜLEN EN SON İSİM YA ADAMDA NE VİZYON NEDE HATİPLİK VAR MV KENDİSİNİ ÇOK BİLE

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adil Gür’den ‘başkanlık’ tahmini: Sandıktan çıkar mı?
1 Kasım seçiminde en yakın tahmini yapan Adil Gür, olası bir başkanlık ...
İzmir’de hangi partiler kaç sandığa itiraz etti?
1 Kasım seçim sonuçları için, İzmir’de AK Parti ve HDP sandıklara itiraz ...
İzmir’de MHP’li Başkan’dan büyük isyan: Günlerce dil döktüm…
Parti 1 Kasım seçimlerinde yerelde iktidar olduğu Aliağa’da üçüncü sırada ...
 
CHP’de Umut Oran bombası: Adayım!
CHP eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, 1 Kasım seçimlerinde CHP'nin ...
Kabine kulisleri: İzmir ve Ege’den kimlerin adı geçiyor?
Genel seçimin ardından AK Parti alınan oy oranına göre tek başına iktidar ...
MHP'de Meral Akşener sesleri: İknaya uğraşıyorlar!
1 Kasım seçimlerinde oylarında büyük bir gerileme yaşayan MHP'de parti ...
 
CHP MYK'sı seçimi değerlendirdi: Kurultay olacak mı?
Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında 5 saat süren MYK'da 1 Kasım genel ...
Erdoğan'ın 20 yıllık şoförü vekil oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıldır 'gönüllü şoförü' olan Ahmet Hamdi Çamlı, ...
Serter’den flaş mesajlar: İstifasını isteyeceğim!
CHP İl Başkanı parti içinde yükselen kongre seslerini ve İzmir’de emektarların ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva