HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Şubat 2024 Salı - 16:25

Vali Elban’dan ‘dijital dönüşüm’ uyarısı: Geç kalırsak müşteri oluruz!

İzmir Valisi Süleyman Elban, Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde yaptığı açıklamada “Ülke olarak, işletmeler olarak dijital dönüşüme mecbur olduğumuzu biliyoruz. Bu dönüşümü sağlayamazsak rekabet şansını bulamayacağız. . Ülke olarak bu dönüşümü yapmalıyız. Zaten endüstri devriminde 2.5’u geçemedik. Bu yarışta da geri kalırsak maalesef teknoloji üreten yatırım yapan ülke ve şirketlerin kıymetli pazarı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Elban’dan ‘dijital dönüşüm’ uyarısı: Geç kalırsak müşteri oluruz!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ile Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) ev sahipliğinde, İzmir ve Ege Bölgesi'nde teknoloji odaklı ekonominin dijital dönüşümü için “Dijital Dönüşüm Zirvesi” düzenlendi. 

Zirvede İzmir Valisi Süleyman Elban da konuşmacı olarak yer aldı. Elban açıklamasında dijital dönüşüm ve yapay zeka konusunda Türkiye’nin geri kalmaması gerektiğni altını çizdi.

VALİ ELBAN: DÖNÜŞÜMÜ SAĞMALIYIZ
Vali Elban, yaptığı konuşmada, “Ülke olarak, işletmeler olarak dijital dönüşüme mecbur olduğumuzu biliyoruz. Bu dönüşümü sağlayamazsak rekabet şansını bulamayacağız. Ülke olarak bu dönüşümü yapmalıyız. Zaten endüstri devriminde 2.5’u geçemedik. Bu yarışta da geri kalırsak maalesef teknoloji üreten yatırım yapan ülke ve şirketlerin kıymetli pazarı olmaya devam edeceğiz. Öte taraftan dijital dönüşümü konuşurken esas itibarıyla yapmamız gereken dijital dönüşüm ile ilgili konuların başında insan konusu geldi. Mobiliteden, sosyal medya tekniklerinden bahsediyoruz. Bütün bunlarla ilgili insan dönüşümü gerekiyor. İnsanımızı dijital dönüşüm çerçevesinde dönüştürmeliyiz. Endüstri 5.0 ile şirketler müşterilerini kendilerini dönüştürmeyi planlıyor. Dönüşümü sağlayamazsak o alanda kendimizi hazırlayıp yetiştiremezsek yaptığımız çalışmalar sanayi devrimindeki yaptığımız çalışmalar gibi eksik, birbiriyle alakası olmayan kimsenin kimseyi destekleyemediği kimsenin kimseye katkı veremediği sonunda her işletmenin, üniversitenin birçok STK’nın herkesin birbirinden ayrı bir şeyler yaptığı ama sonuçta ortak amacının ülkenin dijital dönüşümüne devam edememek gibi bir kötü alışkanlığa devam edebiliriz gibi geliyor. Burada konuşulacak konuları çok önemsiyorum. En başta insan dönüşümü ile birlikte bir an evvel tüm kurumlarımızda gerçekleşmesi gerektiğini inanarak söylüyorum. Bu dönüşümü herkes istiyor. Tıpkı diğer dönüşümlerde olduğu gibi aynı yönetimlerle devam etmemiz mümkün değil. Paradigma değişimine gitmemiz gerekiyor. Eksik ya da biraz farklı yöntemleri seçip başarı şansını zorlaştırırız diye düşünüyorum” dedi.

İZMİR’İ ÖNDER BİR ŞEHİR OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM
Elban, dönüşümün insanla başlaması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Dijital dönüşümde insanların işini kaybetmesinden korkulacak bir tarafının olmadığını biliyoruz. Korkulacak olan taraf bu yarışta yer alamamak, öncü rol sahibi olamamak. Biz dönüşmezsek bizi müşteri olarak zaten dönüştürecekler. Ama işin kazananı değil kaybedene dönüşeceğiz. Dönüşümün lideri olarak bu işin içinde yer almalıyız.İnsan kaynağımızın doğru planlanması başta olmak üzere el birliğiyle, nesnelerin internetini arzu ediyorsak nesneler için istediğimizi insanlar için de istemeliyiz Biz konuşabilmeliyiz. Kendimizden de bunu istemeliyiz. Bu zirveleri yapıyoruz. Karşılıklı bir şekilde verileri paylaşıyoruz. Belki sektör bazlı olabilir, il bazlı olabilir. Bu ve benzeri zirvelerde konuşmaya başladığımızda gelecek olan ilk zirveye kadar ne yapmışız, ne değişmiş ne değişmemiş bunu da ölçülmesi gerektiğini düşünüyorum. Tarımda, sanayide, hizmet sektöründe dijital dönüşüm konusunda belli bir yere gelmiş önder bir şehir olmuş olarak İzmir’i görmek istiyoruz. Tüm çabamızın bu çerçevede olması gerektiğinin altını çiziyorum” şeklinde konuştu.

 
Erzincan'da toprak kayması: En az 9 kişi göçük altında!
 
OPEC'in petrol üretimi ocakta azaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Efeler'in kalbinde jest hızıyla çalışma
Kentin birçok noktasında eş zamanlı olarak yol yapım çalışmalarını sürdüren ...
Büyükşehir'de ikramiye krizi... Sendikadan Soyer'e ültimatom!
DİSK Genel İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Bostanlı Deresi'ne estetik dokunuş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bostanlı Deresi’nin ...
 
CHP’nin adayı Önal Manisalılarla buluştu: Aydınlık geleceği hep birlikte kuracağız!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal ve İzmir Büyükşehir Belediye ...
Soyer'den Avrupa Konseyi’nde önemli mesajlar!
Türkiye’nin Avrupa’daki en önemli temsil makamlarından biri olan Avrupa ...
Park Orman Narlıdere'ye büyük ilgi!
Narlıdere Belediyesi’nin, Çatalkaya Dağı’nın eteklerinde ve Ali Onbaşı ...
 
Torbalı'da ‘Sevgililer Günü’ne özel konser!
Torbalı Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel akustik konser düzenleyecek. ...
Huzurevi sakinlerinden geri dönüşüm sergisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon ...
Bornova'da parklar yenileniyor!
Bornova Belediyesi, ilçedeki 564 park ve yeşil alanın rutin bakımlarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva