HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Şubat 2024 Salı - 14:32

Büyükşehir'de ikramiye krizi... Sendikadan Soyer'e ültimatom!

DİSK Genel İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ’de yaşanan ikramiye krizi ile ilgili ortak basın açıklaması düzenledi.  Geciken ikramiyelerle birlikte işçilerin alacaklarının 10 bin TL olduğu öğrenilirken yapılan açıklamada “Bizler hiçbir siyasi kavganın bir parçası veya tarafı değiliz. Belediye başkanlığı adaylık sürecinde yaşanan sıkıntının sorumlusu biz emekçilere mal edilmemelidir” denildi.

Büyükşehir de ikramiye krizi... Sendikadan Soyer e ültimatom!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketleri arasında İZENERJİ’de yaşanan ikramiye krizi nedeniyle işyerinde örgütlü DİSK’e bağlı Genel İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler ortak basın toplantısı düzenlendi. Geciken ikramiyelerden kaynaklı işçilerin yaklaşık 10 bin TL alacağı olduğu öğrenildi. 

ŞİRKETLER ARASINDA AYRIMCILIK İDDİASI
Basın açıklamasını DİSK Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül okudu. Bir süredir alacaklarının geç ödendiğini ifade eden Gül, “İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ emekçileri olarak, toplu iş sözleşmesinde kazanmış olduğumuz hakkımız olan ikramiyelerimiz uzun zamandır geç ödenmekteydi. Bu yaşanan sorunun ortadan kaldırılması için gerekli görüşmeleri yapmış olmamıza rağmen sorunlar çözüme kavuşmamıştı. İşveren dahada ileri giderek şirketler arasında ayrımcılığa yol açmış olup bazı şirketlerin ödemelerini gününde yatırıp , İZENERJİ emekçilerin ücretlerini ödememişti. Buna istinaden büyükşehir bürokratları ile yaptığımız görüşmede bu tutumlarından vazgeçmeleri gerektiğini belirtmemize rağmen sonuç çıkmamıştı. 17 Ekim 2023 salı günü üyelerimiz ile birlikte tam gün iş bırakma ve işyeri temsilcilerimiz ile birlikte geceli, gündüzlü direniş verilmiştir. Bu mücadelenin sonucunda 21 Ekim 2023 cumartesi günü işveren ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde avanslar, ikramiyeler ve diğer sorunların çözümleri için söz verilmiş olup eylem sonlandırılmıştır. Bu verilen mücadele sonucu tarihin de ilk kez hakkını aradığı için işçilerin bir günlük yevmiyesi kesilmiştir. Verilen sözler 12. ayın maaşı ile birlikte tutulmuş ancak geldiğimiz süreçte verilen sözler bu ay itibariyle sekteye uğramıştır” dedi.

UZLAŞIDAN TARAFIZ
Aldıkları ücretlerin enflasyondan dolayı her geçen gün eridiğine dikkar çeken Gül,  “İZENERJİ emekçileri olarak aldığımız ücretler enflasyondan kaynaklı her geçen gün erimektedir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer biz emekçilere vermiş olduğu sözü tutması gerekirken maalesef bu sözden uzak kalarak yaşamış olduğumuz zorlu koşullarda üyelerimizi mağdur etmiştir. Bizler hiçbir siyasi kavganın bir parçası veya tarafı değiliz. Belediye başkanlığı adaylık sürecinde yaşanan sıkıntının sorumlusu biz emekçilere mal edilmemelidir.  Biz işçiler olarak emeğimizin karşılığını gününde ödenmesini talep ediyoruz . Önümüzde bütün işçileri,  emekçileri ilgilendiren bir yerel seçim var. Bu süreçte İZENERJİ çalışanları olarak bir kaos ortamı yaratmak tarafında değiliz. Ancak bizlere verilen sözler yerine getirilmediği taktirde kurullamızda almış olduğumuz kararlarımızı uygulayacağımızı herkesin bilmesini isteriz. 15.02.2024 Perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile tekrar yapacağımız görüşme sonucunda ikramiyemizin ödenmesi temennimizdir . Bizler süreci sonuna kadar uzlaşı ve görüşü ile sürdürmekten tarafız. Ancak bu ekonomik krizde izenerji emekçilerinin mağdur edilmesinin karşılığını vericeğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunarız” şeklinde konuştu.

İkramiyelerin daha da gecikmesi halinde iş bırakma eyleminin masada olduğu öğrenildi.

 
İzmir'de suç makinelerine operasyon: 85 şüpheli tutuklandı!
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Efeler'in kalbinde jest hızıyla çalışma
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Memet 15 Şubat 2024 Perşembe 14:08

Adamı olan ise giriyo allah goruyo ondan

Yorumu oyla      1      1  
Ali 15 Şubat 2024 Perşembe 12:58

Gözleri doymadı 17 bin askeri ücretli ve emeklilerin yerinde olsalar ne yapacaklar

Yorumu oyla      1      1  
Realist 15 Şubat 2024 Perşembe 10:05

Tasören verip kurtulun yoksa bunun altından kalkamayacaksiniz.Hizmet unutulmuş hep para hep para.Versenizde daha da dahada doymazlik olacak.Devlete hayret ediyorum Türkiye geneli bir bakın belediyelerin yaptığı zamlara 100100 bu nasıl olur garibanın 17 bin TL aldığı sistemde olurmu böyle.Kimin parasını kime veriyorsun.Buna el atması lazım.Nerde adalet nerde hak.

Yorumu oyla      1      1  
Cafer11 14 Şubat 2024 Çarşamba 18:25

Emekçinin ikramiyesi Tarkan''a villa parası oldu. Geçmiş Olsun.

Yorumu oyla      1      1  
İhsan 14 Şubat 2024 Çarşamba 18:22

Çıkartın hepsini verin taşerona kurtulun

Yorumu oyla      2      2  
Lombak 14 Şubat 2024 Çarşamba 11:29

Öteki aga gelirse yalnız görecem sizi

Yorumu oyla      2      2  
Adam Haklı 14 Şubat 2024 Çarşamba 09:08

Bir arkadaş yazmış; "Sendikacı arkadaşlar her yönüyle genç kuşaklara örnek olmalı, sakal, duruş vs. pırıl pırıl olmalı." diye. Çok haklı. Nerede varsa at hırsızı tipleme hespi sendikacı. Hatta sendika başkanı. Yukarıdaki resme bakıyorum, sanki şakran cezaevinden hatıra fotoğrafı çekilmişler. Tiplere bak. Gerçi eli yüzü düzgün okumuş kişiler işine gücüne bakıyor, nerede var boş beleş ipe sapa gelmez tayfa sendika işlerine koşturuyor. Bu 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu baştan gözden geçirmek lazım. İşçiyi emekçiyi, sizi koruyacağız kollayacağız diyen sendikanın kucağına atılmaması lazım.

Yorumu oyla      9      1  
hep sıkıntı 14 Şubat 2024 Çarşamba 09:08

Ahh be Tunç başkanım ne çektin şu izenerjiden :-(

Yorumu oyla      6      2  
Kemal 14 Şubat 2024 Çarşamba 05:27

Alacak mıktarı 10 bın TL degıl 12750 tl dır. Aurıca 5 gün sonra yanı her ayın 20 sinde yatması gereken yanı 3000 tl avans ile birlikte 15 bın 750 tl dır dısk emekçileri çok calısıyor gecesını gündüzüne katıyor dısk üyeleri için çalışmıyor diyen karsı sendıka üyesi veya muhalefet partisinin koyunu dur.

Yorumu oyla      1      7  
Ayhan 14 Şubat 2024 Çarşamba 00:21

Tek tek işçilerimi takip ediyorsunda çalışmıyor diyorsun sen verilen vaadler hakkinda yorum yapmıyorsun konun başından sonuna kadar okudunmu ilde kişi tekrar başkan gösterilmediği için işçilere verilen vaadler göz ardı ediliyor bu ekonominin zor gunlerinde işçi emekçilerinin hakkinami tenezzur ediyorsunuz ama herkesin bildiği bir seçim var onuda düşünürsünüz sonra neolduk demeyin

Yorumu oyla      1      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bostanlı Deresi'ne estetik dokunuş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bostanlı Deresi’nin ...
CHP’nin adayı Önal Manisalılarla buluştu: Aydınlık geleceği hep birlikte kuracağız!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal ve İzmir Büyükşehir Belediye ...
Soyer'den Avrupa Konseyi’nde önemli mesajlar!
Türkiye’nin Avrupa’daki en önemli temsil makamlarından biri olan Avrupa ...
 
Park Orman Narlıdere'ye büyük ilgi!
Narlıdere Belediyesi’nin, Çatalkaya Dağı’nın eteklerinde ve Ali Onbaşı ...
Torbalı'da ‘Sevgililer Günü’ne özel konser!
Torbalı Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel akustik konser düzenleyecek. ...
Huzurevi sakinlerinden geri dönüşüm sergisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon ...
 
Bornova'da parklar yenileniyor!
Bornova Belediyesi, ilçedeki 564 park ve yeşil alanın rutin bakımlarını ...
Menderes'te drama atölyesine büyük ilgi
Menderes Belediyesi tarafından başlatılan ücretsiz drama atölyesine ilgi büyük oldu.
Bergama'daki çöp tesisi için Bakanlık onayı!
Harmandalı'daki çöp tesisinin yükünü azaltması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva