HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2020 Perşembe - 15:18

Uzman gözünden kadın cinayetleri yorumu: Şiddet içerikli filmler katil üretiyor!

Şiddet içermeyen, silahın kullanılmadığı, aldatma aldatılma duygusunun işlenmediği dizi olmadığını belirten Dr. Emine Yılmaz, "Kadın artık reddetmeyi öğrendi. Reddedilen erkek, dizilerin de etkisiyle gözünü kırpmadan cinayet işleyebilir" dedi

Uzman gözünden kadın cinayetleri yorumu: Şiddet içerikli filmler katil üretiyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Son yıllarda kadına şiddet ve kadın cinayetleri korkutucu boyutlara ulaşırken, herkes soruyor: "Kadın cinayetleri ne zaman sona erecek?" Eski sevgili kurbanı Pınar Gültekin'in boğularak, yakılarak, üzerine beton dökülerek öldürülmesi, kadın cinayetleri tartışmasını yeniden alevlendirdi. Kadın cinayetlerinin temelini oluşturan nedenlerden başlayarak bu kara tabloyu değerlendiren Psikiyatri Uzmanı Dr. Emine Yılmaz, her akşam ekranlara gelen şiddet içerikli, aldatma, aldatılma konularının işlendiği dizilerin, kadın cinayetlerini teşvik ettiğini öne sürdü.

KADININ ARTIK REDDETME GÜCÜ VAR
Kadın cinayetlerinin eskiden namus, töre, aşk, ayrılmış veya boşanmış sevgili ya da eş şeklinde sıralandığını, bugün sevgilisinden ayrılan veya eşinden boşanan kadınların daha çok kurban gittiğine dikkat çekti. "Başkaldıran kadınlar, öldürülmeye başlandı" diyen Dr. Yılmaz, "Artık kadının reddetme gücü var. Kendi işlerini kuruyorlar. Buna tahammül edemeyen erkekler, kendilerini ezik hissediyor ve şiddete başvuruyor" ifadesini kullandı.

Kadınları öldüren erkeklerin kişilik yapılarına bakıldığında narsist özelliklerin öne çıktığını gördüklerini belirten Dr. Yılmaz, "Boşandığı halde, beni nasıl terk eder, düşüncesi baskın çıkıyor. Boşanmışsın, artık o kadın senin bir şeyin değil. Bir de boşanmalardan sonra hukuksal bir sorun var; nafaka... Kadının çalışmasına engel yoksa, nafaka bir süre sonra kesilmeli. Çünkü nafaka ödeyen erkek, madem ben sana nafaka ödüyorum, senin üzerinde hakkım devam ediyor demektir. Tacizde bulunuyor. Oysa nafaka olmasa, boşanmayla biten evlilikte hiçbir ilişki kalmamış olacak" diye konuştu.

DİZİLERDEN ETKİLENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL
Psikiyatri Uzmanı Dr. Emine Yılmaz, "Tabanca, tüfek, bıçak gibi silahların dışında kadınlar boğularak öldürülüyor. Yakılıyor, üstüne beton dökülüyor. Bu sapıklığın altında ne yatıyor?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Son yıllardaki dizilerde, herkesin elinde silah var. Entrikanın yaşanmadığı bir dizi yok. Aldatan erkek, aldatılan kadın veya tam tersi, pek çok yerli ve yabancı diziye hakim. Filmde bir sigara buzlanıyor da tabanca buzlanmıyor. Tabanca buzlansa, dizi dizi olmayacak! Halkımızın yüzde 80'i televizyon izliyor. Bunlardan etkilenmemesi mümkün değil. Diziler, adeta insanlarımızı kadın cinayetine teşvik ediyor. Özendirme, ileri boyutta."

GENÇ KIZLARA, KADINLARA ÖNEMLİ TAVSİYELER
Bir kadın veya genç kızın, ilişkinin başında erkekten şiddet görüyorsa, hiç düşünmeden ilişkiyi sonlandırması gerektiğini anlatan Dr. Emine Yılmaz, kadınlara şu tavsiyelerde bulundu: "Daha ilişkinin başında size şiddet uyguluyorsa, ileride o şiddetin dozunun artacağı gerçeğini unutmayın. Çok kıskanıyorsa, ilişkiyi hemen bitirmek lazım. Alkol bağımlılığı varsa, ileride bu sorun dağ olur. Erkek tarafından kısıtlanmak, belki hoş görünebilir ama bu tür veriler ortaya koyan erkeklerden uzak durun. Alkol ve madde kullanan, faça ile kendini kesen, vücudunda izler olan erkeğe temkinli yaklaşmak gerekir."

GÜÇLÜ KADINI, ÖLDÜREREK YOK EDİYOR
Kadınların terk ettiği erkekler profiline bakıldığında, toplumda kabul görmemiş erkek modellerinin görüldüğüne dikkat çeken Dr. Yılmaz, "Çalışmayan, evine bakamayan, alkol, uyuşturucu kullanan, eşini aldatan , çocukları ile ilgilenmeyen gibi toplumda kabul görmemiş erkekler var. Kadın da toplumun kabul etmediği bu erkeği kabul etmiyor. Artık kadın, istemediği evliliği veya ilişkiyi bitirme kararlılığı, cesareti gösterebiliyor. Bazı erkekler, bu güç karşısında çaresiz kalıyor, zavallılaşıyor. Bu duyguya tahammül edemeyen erkek, bu güçlü kadın modelini ancak öldürerek yok edebiliyor. Çünkü onunla savaşacak kadar donanımlı ve güçlü değildir" ifadelerini kullandı.

 
Bergama'da can dostlar unutulmuyor
 
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Temmuz 2020 Cuma 08:29

Ne dizisi? kadınlar kendileri yaratıyor bu tipleri. bakın etrafınıza temiz düzgün erkeklerin yanında kimse yok. kadınlar nerede psikopat var onlarla takılıyor.

Yorumu oyla      4      3  
23 Temmuz 2020 Perşembe 17:36

Dizi mi? Emin misiniz?

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayasofya'ya 3 imam, 5 müezzin atandı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya'ya 3 imam, 5 müezzin ataması yapıldığını açıkladı.
Felçli kediyi silahla öldürdüler!
Sakarya'da bir çiftin 6,5 yaşındaki engelli kedisi ''Sütlaç'' evlerinin ...
Eylem'in film gibi bulunma hikayesi!
Menemen ilçesindeki evinden, annesinin yaşadığı Manisa'ya gitmek için ...
 
İzmir'in risk haritası güncellendi: İki ilçede vaka sayısı sıfıra indi!
İzmir'in risk haritası güncellendi: İki ilçede vaka sayısı sıfıra indi!
AYM'den çoklu baro ve bekçilik düzenlemesi kararı!
Anayasa Mahkemesi CHP'nin çoklu baro düzenlemesinin iptali için yaptığı başvuruyu reddetti.
Virüsün alt üst ettiği Küner'de bayram alarmı!
Kurban Bayramı için belirlenen 8 kesim noktasında kalabalıklaşmaya izin ...
 
İnciraltı Mağdurları'ndan Erdoğan'a pankartlı çağrı: Lütfen el veriniz!
40 yıldır mağduriyet yaşayan 100 kadar toprak sahibi, iki ayrı noktaya ...
Anayasa Mahkemesi, Berberoğlu kararını erteledi
Anayasa Mahkemesi, Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu'nun hak ihlali ...
İzmir'in göbeğinde iğrenç pazarlık!
İzmir'in Konak ilçesinde, gece saatlerinde yol kenarında başlayan fuhuş ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva