HABERLER>GÜNCEL
3 Şubat 2016 Çarşamba - 17:21

Usulsüz dinleme sanığı Okan: Önleme dinlemesi yaptık!

İzmir’de, 26 emniyet mensubu hakkında, usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla açılan ikinci davaya, emekli Batman eski İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan'ın savunmasıyla devam edildi. Okan, TBMM'de kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı'nın onay verdiği kanunlara göre önleme dinlemesi yaptıklarını söyled

Usulsüz dinleme sanığı Okan: Önleme dinlemesi yaptık!

İzmir'de yasa dışı dinlemelere yönelik olarak 2014 yılı Ağustos ayındaki ilk operasyondan sonra 2015 Ocak ayında ikinci operasyon düzenlendi. Operasyonda 24 kişi serbest bırakılırken; Batman eski Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile Elağız eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı tutuklandı. Ancak bu iki polis müdürü, avukatlarının itirazı üzerine bir hafta sonra serbest bırakıldı.

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülen davanın, geçen pazartesi günü yapılıp ara verilen duruşmasına bugün tekrar devam edildi. Sanıklardan Hasan Ali Okan, geçen pazartesi günü başladığı savunmasını yapmayı sürdürdü. İddianameyi hazırlayan Savcı Okan Bato tarafından örgüt kurmakla suçlandığını belirten Okan, 30 yıldan fazla emniyet teşkilatında görev yaptığına, ancak 2009-2013 yılları arasından suçlandığına dikkat çekti. Okan, "Yıllardır bu teşkilattayım. İzmir'de 14 yıl görev yaptım. O kadar beceriksizmişim ki 13'üncü yılda örgüt kurmaya karar vermişim" diyerek suçlamanın asılsız olduğunu belirtti. Yaptıkları tüm çalışmaların Emniyet İstihbarat Teşkilatı örgütünün çalışmaları olduğunu belirten Okan, aynı şeyleri MİT ve jandarmanın da yaptığını söyledi. İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde birlikte görev yaptığı 90-100 kişinin halen aynı yerde görevlerini sürdürdüğünü de dile getiren Okan, "Şucuyduk, bucuyduk da bunlarla nasıl birlikte çalıştık" diye sordu. Devlet güvenlik mahkemelerinin olduğu dönemden bu zamana kadar aynı görevlerde bulunduğu, ancak şu an kendilerine adi terör örgütü üyesi muamelesi, aşağılama ve hakaretlerin yapıldığını dile getiren Okan, "Bunu bize yapanlar yarın yüzde yüz yargılanacaklar, terör örgütüyle suçlanacaklar" dedi. İddianamede yöneltilen suçlamalardan birinin de 'kişisel verileri kaydetme' olduğunu, ancak bir tane kaydedilmiş veri dahi gösterilemediğini söyleyen Hasan Ali Okan, "Kayıt işini biz yapmıyoruz, kaydı TİB yapıyor. Bizim kayıt yapma, çıktı alma imkanımız yok. Sayın savcı, hedef belli olduğu için bunu TİB'e yapacağına bize yazmış" diye konuştu.

Kendileriyle ilgili tüm soruşturmaların altında Savcı Okan Bato'nun imzasının bulunduğunu belirterek, "İzmir Adliyesinde bir tek Okan savcı mı var" diye soran Hasan Ali Okan, "Bütün işler onun üzerinden gidiyor. Biz şerefle gezerken onunla karşılaşmak istemiyorum. İleride bizim yüzümüze bakamayacak" dedi.

Hasan Ali Okan, önleme dinlemelerini düzenleyen 5397 sayılı Kanunu kendilerinin çıkarmadığını, TBMM'nin çıkarıp, Cumhurbaşkanının onayıyla yürürlüğe giren kanunu uygulayarak görevlerini yaptıklarını vurguladı. Hakimlerin imza attığı belgeye kimsenin sahte diyemeyeceğinin altını çizerek, savunmasını bitirdi.

Daha sonra söz alan avukatlar, müvekkilleri olan sanıklar Ramazan Karakayalı ve Talha Ülkümen'i gelecek celsede hazır edecekleri söyledi.

Mahkeme Başkanı Hamdi Çiftçi, Karayakalı ve Ülkümen'in gelecek celse hazır edilmemesi halinde haklarında yakalama kararı çıkartılacağını belirterek duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi. (dha)

 
Ege'ye lodos ve fırtına uyarısı
 
Bot patlak çıktı, 25 Suriyeli ölümden döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Tüpraş Rafinerisi'nde yangın
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan Tüpraş rafinerisinde yangın çıktı. ...
İzmirli kadınlar Umut Nöbeti’nde
Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için Silivri Cezaevi önünde ...
İzmir’de 20 yaşındaki genç canına kıydı!
İzmir’in Tire İlçesi'nde oturan 20 yaşındaki Hüseyin Bağış, babaannesinin ...
 
Sur'dan acı haber: Şehit sayısı 2'ye çıktı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonlar sırasında bir asker ...
Asansör faciasında 2 korkunç gerçek!
Bahçeşehir'deki rezidans inşaatında asansörün 20. kattan düşmesi sonucu ...
Petkim’in lojman projesine TMMOB’tan itiraz!
Petkim’in Aliağa’daki lojman alanını turizm tesis ve küçük sanayi alanı ...
 
IŞİD yine Türk askerine saldırdı!
Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Suriye sınırında mayın tespit ve temizleme ...
Diyarbakır'dan sürpriz haber: 9 mahallede...
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi'nde 9 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.
Amerikan İHA'sı Adana'ya düştü!
Adana’da Amerikalılara ait İnsansız Hava Aracı (İHA) kent merkezine 15 ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva