HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2015 Pazartesi - 15:26

Urla'da bağbozumu coşkusu sona erdi: Dünya tanıyacak

Urla Uluslararası Geleneksel Bağbozumu Şenliği 14-16 Ağustos tarihlerinde Urla’nın her yerinde coşku ile kutlandı. Çiftçi Bayramı olarak bilinen Bağbozumu Şenliği, ilk defa bu sene Uluslararası bir boyut kazanarak kutlandı.

Urla da bağbozumu coşkusu sona erdi: Dünya tanıyacak

İZMİR -  Yarımadanın hamarat halkı, lezzetli yiyecekleriyle, birbirinden güzel el yapımı süs eşyalarıyla, Urla’nın dört bir tarafında stant kurdular. Urla Tamirhane Binasında ise üç gün boyunca yemek yarışmaları gerçekleşti. Şenliğin ilk günü Amatör Şefler birbirleriyle kıyasıya yarıştı. İkinci ve üçüncü günü ise Urla Yerel Lezzetler Şampiyonası Profesyonel Şefler damak tatlarını yarıştırdılar. Urla bu üç günde Dünya Şefler Birliği (WACS) Temsilcilerini ağırladı.
 
Bu organizasyona büyük destek veren ve Gıda Mühendisi olan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Biz ne yapıyorsak Urla’mız ve insanımız için yapıyoruz. Urla birbirinden güzel yerel lezzetlere sahip. Biz bu tür organizasyonlarla yerel lezzetlerimizi tüm dünyaya göstermek istiyoruz” dedi.
 
AMATÖR ŞEFLER YARIŞTI
Dünya Şefler Birliği WASC akreditasyon ile Adnan Menderes Üniversitesi Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkeze Müdürlüğü koordinasyonu ve İzmir Aşçılar Derneği ve İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü tarafından organize edilen Uluslararası Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri Kapsamında şenlik süresince yemek yarışmaları oldu. İlk etap olan Urla Yerel Lezzetler Şampiyonası Amatör Şefler yemek yarışması Tamirhane Binasında yapıldı. Amatör Şefler, Zeytinyağlı, Ana Yemek, Tatlı ve Hamur işleri kategorilerinde kıyasıya yarıştılar.
 
Urla Yerel Lezzetler Şampiyonası Amatör Şefler Ödül Töreni saat 17.00’da Eski Tamirhane Binasında gerçekleşti. Kendi elleriyle birçok lezzetli yemekler yaparak dereceye giren Amatör Şeflere ödülleri Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından verildi. Yarışmaya çok fazla erkeğin katılmadığını, bayanlarımızın üretken olduğunu, bunun da bu tür etkinliklere yansıdığına vurgu yapan Başkan Sibel Uyar, elimizden geldiğince Gastronomi turizmini teşvik etmeye çalışıyoruz dedi.
 
LEZZET USTALARI DAMAK TATLARINI YARIŞTIRDI
 Şenliğin ikinci günü Tamirhane Binasında “lezzet ustaları” yarıştı. Yerel lezzetlerden dünya lezzetlerine ulaşılan yarışmada Dünya Şefler Birliği (WACS) Temsilcileri şeflerin yaptıkları yemekleri tadarak, not verdi.
 
Müthiş damak tatlarının yarıştırıldığı yarışmanın “Ödül Töreni” Tamirhane Binasında gerçekleşti. Saat  10.00 da başlayan yarışma ödül töreniyle son buldu. Profesyonel Şeflerimiz, Başlangıç, Tavuk, Hamur İşleri, Balık, Et ve Tatlı kategorilerinde kıyasıya yarıştılar. Aşçılarla birlikte ter döken, dünyaca ünlü jüriler en lezzetli yemekleri seçti. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da katıldığı törende, birbirinden enfes yemekler yapan lezzet ustaları ödüllerini Başkan Uyar ve jürilerden aldılar.
 
KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU
“1. Uluslararası Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri” kapsamında Urla Yerel Lezzetler Şampiyonası Profesyonel Şefler Büyük Ödül Töreni Tarihi Malgaca Pazarında yapıldı. Tören üç gündür gece gündüz süren 1. Uluslararası Urla Geleneksel Bağbozumu Şenliklerinin finali oldu. Şenliğin finali olan ödül törenine Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türk Müzisyen, Gezgin, Radyocu, Tv Programcısı Ayhan Sicimoğlu ve Peru’lu İşletmeci Gastranom Ugo Plevisani’de katıldı.
 
Dünya Şefler Birliği (WACS) Temsilcilerinin, lezzet ustalarına verdikleri puanlar ile şampiyon ve dereceye girenler belli oldu. Şampiyon takıma ve dereceye girenlere kupaları Başkan Sibel Uyar, İzmir Aşçılar Derneği Necdet Polat ve Emrah Köksal Sezgin tarafından verildi. Törenin sonunda Emrah Köksal Sezgin ve Thomas A. Gugler vatandaşlara müzik aletleriyle kısa bir dinleti sundu.
 
URLA’NIN YEREL LEZZETLERİDE YARIŞMADA YER ALDI
Tamirhane binasında müthiş damak tatlarını yarıştıran lezzet ustaları, bugünkü Grand Prix(kapalı kutu) yarışmasıyla iki günlük maratonun sonuna gelmiş oldu. Grand Prix yarışmasında Urla’nın yerel lezzetleri bamya ve börülce de yer aldı.

Çok güzel, dolu dolu üç gün geçirdiklerini söyleyen Başkan Uyar; “Şenlik süresince bizi yalnız bırakmayan ustalarımıza, dünyanın farklı yerlerinden gelen jürimize teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarla Urla’mızı tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Gelen herkesi ağırlamaktan onur duyuyor, ustalarımızı, jürimizi sadece bu sene değil her sene bekliyoruz ” dedi.
 
Bir yerin Başkanı güzelse o yerin insanı da güzeldir diyerek yerin güzelliğini orada yaşayan insanların yaptığını vurgulayan Ayhan Sicimoğlu kalbim burada kalacak, her zaman Urla’ya geleceğim dedi. Ülkemize, Urlamıza çok uzaklardan gelen Perulu Ugo Plevisani; “ Güzel ülkede,  güzel misafirlik gösteren güzel insanlar, bu festival inşallah her sene devam eder, çok güzel bir festival oldu” ifadelerini kullandı.
 

 
Yeni çağın uzmanları İzmir Ekonomi’de yetişecek
 
Foça Deniz Öyküleri ödülü sonuçlandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 17 Ağustos 2015 Pazartesi 19:17

bağbozumu şenliklerinde kızlar fıçılarda üzümleri ayakları ile ezdikleri bir tarihi mizansen yapılmalıdır.ayrıca urladaki bağlara ve şarap tesislerine turlar düzenlenmeli, şarap tadımları olmalıdır.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da çocuklar yaz kurslarını çok sevdi
Karşıyaka Belediyesi tarafından, çocukları yaz aylarında kültür, sanat ...
Kemalpaşa’nın 'Bilgi Evi' kapılarını açıyor
Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçedeki mahallelere çok amaçlı tesis ...
Buca’nın yollarına dev yatırım!
Buca Belediyesi, yılsonuna kadar Buca sokaklarına 11 milyon TL yatırım ...
 
Bornova’da örnek çözüm: O ağaçlar için…
Bornova Belediyesi, Evka-3’te 113 sokakta yaptığı yol açma çalışmasını ...
Metroda rota Buca: İlk ihale tamam
9.5 kilometrelik Üçyol-Buca Koop metro hattı için uygulama projesi ile ...
Karabağlar Eylül’de şenlenecek
Karabağlar Belediyesi Eylül ayında Kavacık Üzüm Festivali ve Uzundere ...
 
İZSU’dan üreticiye çağrı: Suyumuza sahip çıkın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan ...
Başkan Şenol’a ‘Ata Evi’ teşekkürü
Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 60 yaş üstü vatandaşların ...
Güzelbahçe’de bardacık şöleni: Birlik-beraberlik çağrısı
Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği 3.Payamlı Bardacık Festivali, ülkemizde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva