HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:50

Başkan Şenol’a ‘Ata Evi’ teşekkürü

Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 60 yaş üstü vatandaşların sosyalleşmeleri, mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmeleri için hayata geçirdiği Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin 25 üyesi, Başkan Halil İbrahim Şenol’u makamında ziyaret etti, teşekkür etti.

Başkan Şenol’a ‘Ata Evi’ teşekkürü

Sosyal belediyecilik alanındaki marka projeleriyle yerel ve genel yönetimlerin örnek aldığı Başkan Şenol’un hayata geçirdiği Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi yoğun ilgi görüyor. Kentte yaşayan 60 yaş üstü vatandaşların sosyalleşmeleri, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Ata Evi’nin 25 üyesi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u makamında ziyaret etti. Ata Evi’nin hayata geçirilmesiyle eve hapsolmaktan kurtulduklarını ifade eden üyeler, bu merkez sayesinde hayata dahil olduklarını, sosyalleşerek kaliteli zaman geçirdiklerinin altını çizi, Başkan Şenol’a teşekkür etti.


 
‘MUTLULUĞUNUZ MUTLULUĞUMUZDUR’
Hayata geçirdikleri sosyal projelerle doğumdan ölüme hayatın her aşamasında vatandaşların yanında olduklarının altını çizen Başkan Şenol, “Ata Evi bir ilçe belediyesi tarafından yapılan ilk proje olma özelliğini taşıyor. Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmeti, Hasta Nakil Ambulansı gibi projelerimizle yanlarında olduğumuz yaşlılarımız, Ata Evi’nde spor yaparak, kitap okuyarak, sohbet ederek, çeşitli etkinliklere katılarak kaliteli ve mutlu zaman geçiriyor. Yaşlı vatandaşlarımızın evlerinden çıkıp sosyalleşmeleri bizleri çok mutlu ediyor. Sizlerin mutluluğu bizim mutluluğumuz” dedi.
 
FİZİKİ, SOSYOLOJİK, PSİKOLOJİK DESTEK
60 yaş üstü vatandaşlara hizmet veren Ata Evi’yle, yaşlı vatandaşların yaşamla bağlarını koparmalarının önüne geçiliyor, evlerinden çıkarılarak sosyalleşmeleri hedefleniyor. Spor odası, kütüphane, dinlenme odası ve çeşitli etkinlik alanlarının bulunduğu merkezde verilen hizmetlerle yaşlı vatandaşların fiziki, sosyolojik ve psikolojik yönden güçlenmeleri sağlanıyor. Merkezde vatandaşların kişisel beceri ve yeteneklerine göre drama, koro, enstrüman, tiyatro, resim, örgü, yemek, pasta yapımı gibi etkinlikler düzenleniyor. Psikologların da yer aldığı merkezde katılımcılar takip ediliyor, sosyal ve psikolojik açıdan destek veriliyor.
 
KUŞAKLARARASI KÖPRÜ
Merkezde üyelerle 18-30 yaş arası gönüllü gençler bir araya getirilerek hem üyelerin bilgi-birikimlerini gençlere aktarmaları sağlanıyor, hem de kuşaklar arasında köprü kuruluyor. Düzenlenen seminerlerle üyeler birikimleri ile gençlere yol gösteriyor, aktif yaşlanmanın keyfini sürüyor. Gönüllü gençlerin desteği ile kültür gezileri, sinema, tiyatro günleri düzenleniyor.
 
ATA EVİ’NE KAYIT KOŞULLARI
Hafta içi 09.00-18.00 saatleri arası hizmet verecek merkeze Gaziemir’de ikamet eden 60 yaş ve üstü, alzheimer ve demans hastası olmayan vatandaşlar üç aylık üyelik bedeli olan 15 TL’yi ödeyerek üye olabilecek. Bu şartları taşıyan vatandaşlar vesikalık fotoğraf, ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle kayıt yaptırabilecek.

 
Güzelbahçe’de bardacık şöleni: Birlik-beraberlik çağrısı
 
İZSU’dan üreticiye çağrı: Suyumuza sahip çıkın!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nilgün Erturan 17 Ağustos 2015 Pazartesi 14:10

Çok gerekli bir proje tebrikler Darısı Bucalıların başına Başkanımızdan ricamız. Bucadaki yaşlılarrada böyle bir hizmetin sunulması Güzel sağlıklı mutlu aktif ve saygıdeğer bir yaşam hepimizin hakkı .

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe’de bardacık şöleni: Birlik-beraberlik çağrısı
Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği 3.Payamlı Bardacık Festivali, ülkemizde ...
Konaklı çocukların keyfi yerinde
Konak Belediyesi’nin yaz tatiline çıkan 7-14 yaş aralığındaki çocuklar ...
Gümüldür’de plaj futbol şöleni
Menderes Belediyesi ve TFF’nin ortaklaşa düzenlediği Plaj Futbolu Turnuvası ...
 
Güzelbahçe’de edebiyat buluşması
“Edebiyat Özgürleştirir” adı altında İzmir Büyükşehir Belediyesi’in organize ...
Karşıyaka'da sihirli buluşma!
Bu yıl 16'ncı kez düzenlenen 'Uluslararası İzmir İllüzyon Buluşması', ...
Bornova'nın minikleri geleceğin sporcuları olacak
Bornova Belediyesi, minik bedenleri geleceğe hazırlamak için 4-6 yaş arası ...
 
Karabağlar'ın gururu oldular
Karabağlar Belediyesi karate takımı sporcuları, 41 ülkeden 600 sporcunun ...
Urla'da Bağbozum'a yakışır gala yemeği
Urla Uluslararası Geleneksel Bağbozumu Şenliği kapsamında Ankara Üniversitesi ...
Mordoğan'ın kadınları girişimci olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada Stratejik Planı çerçevesinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva