HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:49

Güzelbahçe’de bardacık şöleni: Birlik-beraberlik çağrısı

Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği 3.Payamlı Bardacık Festivali, ülkemizde yaşanan olaylar ve şehit cenazeleri nedeniyle konser iptal edildi, sadece protokol konuşmaları yapıldı, en kaliteli bardacığın seçildi.

Güzelbahçe’de bardacık şöleni: Birlik-beraberlik çağrısı

Festivale, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 
“HERKES AKLINI BAŞINA TOPLASIN”
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise köyleri mahalle yapanlardan bu halkın hesap soracağını belirterek, “Halk, ey siyasiler Türkiye’yi bu sıkıntılardan kurtarın diyor. Ülkenin çıkarı herşeyin önündedir. Herkes aklını başına toplamalıdır. Bu gidişat gidişat değildir. Halk 7 Haziran seçimlerinde siyasilere uzlaşın mesajı verdi. Ancak saraydaki zat, uzlaşmadan yana değil. Ülkede başkanlık sistemi istiyor. Sistemin değiştiğini söylüyor. Yok öyle yağma...” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “11 yıldır farklı bir belediyecilik yapıyoruz. Yasayla verilmiş görevlerimizin dışında yerelde kaklıma için 11 yıldır çalışıyoruz. Dünyada artık  kentler, bölgeler, havzalar yarışıyor. Yani her belediye başkanının, her yerel yöneticinin o kenti kalkındırmak için proje üretmesi, yatırım yapması gerekiyor. Biz de 11 yıldır bu anlayış içerisinde çalışıyoruz. Yarımada’nın kalkınması için bilimsel yollarla strateji planı hazırladık. Yarımada’daki ilçelerimizin kalkınması için tarımda, turizmde, hizmet sektöründeki değerlerini tespit ederek hazırladığımız projeleri hayata geçiriyoruz. Amacımız;  kentimizi kalkındırmak, insanımızın gelirinin, yaşam standardının artması. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımın, turizmin, kırsalın, kentin kalkınması için planlı programlı bir şekilde bütçesinden kaynak ayırarak seferber etmeye devam edecek” diye konuştu.
 
“BİRBİRİMİZE KENETLENMEK ZORUNDAYIZ”
Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç ihtiyacımız olduğunu ifade eden Kocaoğlu, “Demokrasiyle, cumhuriyetle idare edilen bu ülkede artık şehit görmek istemiyoruz. Artık ayrıştırma, ötekileştirme istemiyoruz. Türkiye’nin, başındaki terör belasından ve koşularının üzerindeki savaş ortamından başarılı ve yara almadan çıkması için bir tek gücümüz var. O da 78 milyon vatandaşımız. Ülkemize, vatanımıza, değerlerimize sahip çıkacağız, birbirimizle kenetleneceğiz, birilik beraberlik içerisinde olacağız. Başka çaremiz yok. Birbirimizin ufak tefek hatalarını görmeyeceğiz, birbirimizi seveceğiz ki ülkemizi kurtaralım. Gelecek nesillere bu ülkeyi atalarımızdan, babalarımızdan aldığımızdan daha ileri, refah düzeyi daha yüksek teslim edebilmek için birbirimize kenetlenmek zorundayız”


 
“GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ”
Kırsalda kalkınmayı teşvik ettiklerini bu amaçla köyden kente değil, kentten köyü güçü hayata geçireceklerini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce “Bakın bugün kent merkezinde oturan Payamlılılar, köylerine gelerek kapılarını herkese açtı ve ürününü sattı. Bizim amacımız üreticinin ürününün değerlendirilmesi ve pazarlanmasıdır. Amacımız yerelde kalkınmayı sağlarken üreticiye destek olmak.Süt, çiçek ve peynir alarak  üreticiye destek olan Büyük Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun yolundan gidiyoruz, onu örnek alıyoruz” dedi.
İnce, “Ülkemizin doğusunda her gün şehit haberleri alıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün bu nedenle konserlerimizi, festivalin eğlence yönünü iptal ettik. Sadece en güzel bardacık ürününü seçeceğiz” dedi.

Güzelbahçe’ye yeni atanan kaymakam Hüseyin Kulözü, bu festivalin bölgenin ekonomik ve ticari hayatını canlandıracağına inandığını söyledi.

Payamlı Muhtarı Ersin Ergin, ürünlerinin değerlendirilmesi ve bardacığın tanıtımı için böyle bir festival düzenlediği için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye teşekkür etti. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da hizmet ve desteği için teşekkürlerini sundu.

Daha sonra milletvekilleri ve başkanlar festival anı kütüğüne plaket çaktı. Davetliler bol bol bardacık yedi, sokak aralarında kurulan standlardan üreticinin yetiştirdiği ürünlerden satın aldı.


 
EN GÜZEL BARDACIK ÜRETİCİSİNE ÖDÜL
Bu arada en güzel bardacık yarışmasına 26 üretici katıldı. Jüri üyeleri gazeteci -yazar Sancar Maruflu, belediye meclis üyesi Mehmet Eren, Dünya Aşçılar Federasyonu Üyesi Levent Alpat, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılıç ve Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperitifi Başkanı ve Köy Koop Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sever, yarışmaya katılan üreticilerin bardacıklarının tadına baktı. İriliği, rengi, tadı, aroması, dip çatlaması ve hastalıklı olup olmadığına bakılan ürünlerde Güngör Dalyan’ın bardacıkları birinci oldu. Volkan Aytekin’in ürünü ikinci, Özgür Gürcan’ın bardacıkları ise üçüncü oldu. Recep Sevim’e ise jüri özel ödülü verildi. Dereceye giren üreticilere ödül olarak altın dağıtıldı.

 
Konaklı çocukların keyfi yerinde
 
Başkan Şenol’a ‘Ata Evi’ teşekkürü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
berkant çil 17 Ağustos 2015 Pazartesi 11:06

Başkanımıza Teşekkür ederiz, Nezaket gösterip gelen Büyük başkanımızıda unutmuyoruz.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konaklı çocukların keyfi yerinde
Konak Belediyesi’nin yaz tatiline çıkan 7-14 yaş aralığındaki çocuklar ...
Gümüldür’de plaj futbol şöleni
Menderes Belediyesi ve TFF’nin ortaklaşa düzenlediği Plaj Futbolu Turnuvası ...
Güzelbahçe’de edebiyat buluşması
“Edebiyat Özgürleştirir” adı altında İzmir Büyükşehir Belediyesi’in organize ...
 
Karşıyaka'da sihirli buluşma!
Bu yıl 16'ncı kez düzenlenen 'Uluslararası İzmir İllüzyon Buluşması', ...
Bornova'nın minikleri geleceğin sporcuları olacak
Bornova Belediyesi, minik bedenleri geleceğe hazırlamak için 4-6 yaş arası ...
Karabağlar'ın gururu oldular
Karabağlar Belediyesi karate takımı sporcuları, 41 ülkeden 600 sporcunun ...
 
Urla'da Bağbozum'a yakışır gala yemeği
Urla Uluslararası Geleneksel Bağbozumu Şenliği kapsamında Ankara Üniversitesi ...
Mordoğan'ın kadınları girişimci olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada Stratejik Planı çerçevesinde ...
Büyükşehir'den Urla’ya yeni bir dokunuş daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6.5 milyon liralık yenileme projesiyle el ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva