HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2015 Pazartesi - 10:05

Karabağlar Eylül’de şenlenecek

Karabağlar Belediyesi Eylül ayında Kavacık Üzüm Festivali ve Uzundere Köy Şenliği olmak üzere iki önemli etkinliğe ev sahipliği yapacak. Başkan Selvitopu her iki etkinliğe tüm İzmirlileri davet etti ve bu coşkuya ortak olmalarını istedi.

Karabağlar Eylül’de şenlenecek

Geçtiğimiz yıl üç yıl aradan sonra tekrar düzenlenmeye başlayan Kavacık Üzüm Festivali,  bu yıl 19-20 Eylül tarihleri arasında Kavacık Köyü’nde gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi,  Belediyesi, Kavacık Köy Muhtarlığı, Karabağlar İlçe Tarım Müdürlüğü ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası’nın destekleri ile gerçekleşecek festival, geçtiğimiz yıla oranla farklı etkinliklerle zenginleştirildi. Katılımın oldukça yüksek olması beklenen festival için önlemler artırıldı.  İki gün boyunca devam edecek festivalde ilk gün halk oyunları gösterileri, üzüm bağlarına yürüyüşler, sportif ve kültürel faaliyetler, çocuklara yönelik faaliyetler ve tarımla ilgili paneller  gerçekleştirecek. Festivalin ikinci gününde,  yine bu etkinliklerin yanı sıra   finalde üzüm yarışması düzenlenecek. Yarışmada jüri tarafından seçilecek üzümlerin üreticilerine çeşitli ödüller verilirken, festival halk müziği konseriyle sona erecek.

UZUNDERE’DE İLK KEZ
Karabağlar’da Kavacık Üzüm Festivali öncesinde ikinci önemli etkinlik Uzundere Köyü’nde düzenlenecek. İzmir merkezine çok yakın mesafede olan ve mahalle statüsünde olmasına rağmen köy yaşamının devam ettiği, zengin tahtacı kültürünün tüm güzelliklerini bünyesinde barındıran Uzundere Köyü’nde 5-6 Eylül tarihleri arasında köy şenliği gerçekleşecek. Uzundere’nin tarihi, kültürel ve bozulmamış köy mimarisinin yanı sıra köy pazarında satışa sunulan ürünlerin tanıtılması amacıyla iki gün devam edecek festivali Karabağlar Belediyesi ve Uzundere Muhtarlığı birlikte organize edecek. Etkinlik kapsamında , köy pazarı ve ürünleri, çocuklara sanat atölyeleri, müzik dinletileri ve söyleşiler ile Karabağlar Belediyesi spor okulları ritim grubu gösterileri şenliğe renk katacak.

İZMİRLİLERİ DAVET EDİYORUZ
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu her iki etkinliğe de  Karabağlar halkını ve tüm İzmirlileri davet etti. Uzundere ve Kavacık’ın yanı başımızda olan değerler olduğuna dikkat çeken Selvitopu, “Her iki bölgede de yaşayan insanlarımızın bu yaşamını, kentimizde yaşayan insanların görmesini arzu ediyoruz. Bu hem köyümüzü geliştirecek, hem de kentimize yakın bir yerde bir köy yaşamının olduğu da fark ettirecek. Ayrıca Kavacık’ı tanıtmak, Kavacık üzümünün önemini ortaya koymak istiyoruz. Kavacık üzümünü Türkiye’ye, dünyaya göstermeyi hedefliyoruz. Bu üzümün markasıyla ilgili de çalışmalarımız var. Marka tescilini de yaptırmayı hedefliyoruz. Kavacık’ta kooperatifçilere dönük çalışmalarımız da var. Özellikle kadınların kooperatifleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Dediğim gibi amaç Kavacık’ı birçok yönüyle, yaşamıyla, doğasıyla, kültürüyle, tarımıyla, İzmir’e, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. “ dedi.
 

 
‘Eğit-donat’ta flaş gelişme: 7 militan…
 
Denizli çerezlik ayçiçeğinde zirve yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’dan üreticiye çağrı: Suyumuza sahip çıkın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan ...
Başkan Şenol’a ‘Ata Evi’ teşekkürü
Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 60 yaş üstü vatandaşların ...
Güzelbahçe’de bardacık şöleni: Birlik-beraberlik çağrısı
Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği 3.Payamlı Bardacık Festivali, ülkemizde ...
 
Konaklı çocukların keyfi yerinde
Konak Belediyesi’nin yaz tatiline çıkan 7-14 yaş aralığındaki çocuklar ...
Gümüldür’de plaj futbol şöleni
Menderes Belediyesi ve TFF’nin ortaklaşa düzenlediği Plaj Futbolu Turnuvası ...
Güzelbahçe’de edebiyat buluşması
“Edebiyat Özgürleştirir” adı altında İzmir Büyükşehir Belediyesi’in organize ...
 
Karşıyaka'da sihirli buluşma!
Bu yıl 16'ncı kez düzenlenen 'Uluslararası İzmir İllüzyon Buluşması', ...
Bornova'nın minikleri geleceğin sporcuları olacak
Bornova Belediyesi, minik bedenleri geleceğe hazırlamak için 4-6 yaş arası ...
Karabağlar'ın gururu oldular
Karabağlar Belediyesi karate takımı sporcuları, 41 ülkeden 600 sporcunun ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva