HABERLER>EKONOMİ
22 Nisan 2024 Pazartesi - 11:21

Uraloğlu'ndan 'elektronik tebligat' açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT tarafından 2019 yılında başlatılan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) üzerinden, beş yılda gönderilen elektronik tebligat adedinin 213 milyona ulaştığını bildirerek, "Zaman, işgücü ve maliyet gibi birçok alanda sağladığı yararın yanı sıra, 126 bin 990 ağacın korunmasına katkı sağlayan bu sistemimiz sayesinde 7 milyar 136 milyon 589 bin TL de kamu tasarrufu sağlandı." dedi.

Uraloğlu ndan  elektronik tebligat  açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ)'nin yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlar, tüzel kişiler ve kamu kurumlarına UETS üzerinden hızlı ve güvenli olarak sunduğu elektronik tebligat hizmetinin beş yıldır başarıyla sürdüğünü açıkladı. Ulusal Elektronik Tebligat hizmeti ile PTT AŞ’nin, elektronik olarak tebligatların anında alıcılarına ulaştırılabilmesini imkan tanıyarak; zaman, işgücü ve maliyet gibi birçok alanda tasarruf sağladığını da açıklayan Uraloğlu, "Ulusal Elektronik Tebligat ile 5 yıllık süreçte 126 bin 990 ağacın korunmasına katkı sağladık. Ulusal Elektronik Tebligat hizmetinin yaygınlaştırılması ile hem zamandan tasarruf sağlarken hem de çevrenin korunması adına önemli adım atmış olduk." dedi.

UETS İLE BÜYÜK TASARRUF
Bakan Uraloğlu, UETS ile gönderilen 213 milyon elektronik tebligat sayesinde fiziksel olarak iletilen tebligat ücretinden 7 milyar 136 milyon 589 bin TL kamu tasarrufu yapıldığını vurgulayarak, "Bununla beraber gerek iş gücü gerek kullanılan kâğıt, toner, elektrik, araç, yakıt gibi maliyete etki eden unsurlar göz önüne alındığında söz konusu tasarruf miktarı bu rakamın çok daha üzerine çıkıyor. Bu sistem sayesinde ülkemiz önemli miktarda tasarruf sağlıyor." diye konuştu.

MOBİL UYGULAMA İLE TEBLİGATLAR ARŞİVLENİYOR
Uraloğlu, UETS mobil uygulamasının da hizmete girdiğine işaret ederek, uygulama ile elektronik tebligatların kolaylıkla görüntülenebildiğini açıkladı. Uraloğlu, "Uygulama ile vatandaşlarımız mabil telefonları üzerinden anında yeni tebligat ile ilgili bildirim alabiliyor. Mobil uygulama üzerinden alınan tebligatlar ayrıca dijital olarak da arşivlenebiliyor.

Vatandaşlarımız UETS ile ilgili www.etebligat.gov.tr sayfasından UETS hesabınızı açabiliyor, kullanım kılavuzlarına ulaşabiliyor ve mevcut hesabına gelen elektronik tebligatlarını da görüntüleyebiliyor." dedi.

"UETS İLE DÜNYANIN HER YERİNDEN ÜCRETSİZ ULAŞILIYOR"
Bakan Uraloğlu, 2024 yılı başında devreye alınan yeni sistem ile kullanıcıların e-Devlet hesapları üzerinden "iki aşamalı giriş yöntemi" ile kimlik doğrulamalarını yaparak online olarak dünyanın her yerinden UETS hesaplarını ulaşabildiğini açıkladı.

Sistemin en üst düzeyde güvenlikli olarak verildiğini de vurgulayan Uraloğlu, “UETS başvuruları e-Devlet hesabının yanı sıra elektronik imza ve mobil imza ile de online olarak açabiliyor. Bu yöntemlere ek olarak vatandaşlarımız en yakın PTT Müdürlükleri'ne şahsen başvurarak UETS adreslerini alabilmektedirler. Alınan e-Tebligat adresi kullanıcıların elektronik tebligatlarla ilgili doğrulanmış cep telefonu veya e-postasına, SMS ve e-mail yolu ile ücretsiz bir şekilde gönderiliyor." dedi. (NTV)

 
AVM ciroları Şubat'ta yükseldi!
 
Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Küflü çikolata' paylaşımıyla gündemdeydi: Migros'tan Patiswiss ürünleri kararı!
Migros, sosyal medya üzerinden bir tüketiciyi "Karşında dev Migros ve ...
Tüketici güven endeksi Nisan'da arttı
Tüketici güven endeksi nisanda aylık bazda yüzde 1,4 artarak 80,5 oldu.
Şimşek'ten ABD-Türkiye ekonomisi görüşmesi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally ...
 
Hazine yarın 2 tahvil ihalesi düzenleyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın 2 devlet tahvili ihraç edecek.
Vatandaşın kredi borcu 1.4 trilyon lira arttı!
Yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığı geçim derdini derinleştirirken, ...
Bakan Şimşek: Enflasyon yılın 2. yarısında düşecek
ABD’de temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun ...
 
Anadolu'nun cevheri dünya pazarında!
Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, ...
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mevsimsel etkiler, politikalarımızın ...
IMF'den kritik reform programı açıklaması!
Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva