HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Haziran 2018 Cumartesi - 09:08

Ulaşıma 'İzmir modeli' geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa’da şoför esnafıyla bir araya gelerek toplu ulaşımda üzerinde çalıştıkları yeni sistemi anlattı.

Ulaşıma  İzmir modeli  geliyor!

Kemalpaşa ilçesini ziyaret ederek Otobüsçüler Kooperatifi ve Kemalpaşalılar Derneği üyeleriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşımda uzun süredir üzerinde çalıştıkları yeni modeli anlatıp görüş ve önerileri dinledi. Toplu taşıma hizmeti veren birlik ve kooperatiflerin Büyükşehir çatısı altında ve Büyükşehir kriterleriyle hizmet verecekleri  yeni sistemin sadece İzmir'e değil, Türkiye'deki ulaşım sistemine yeni bir soluk getireceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Şoför esnafı kardeşlerimiz hem işlerinin bozulmayacağı hem de daha disiplinli, daha düzenli çalışacakları ve daha çok kazanacakları bir sisteme dahil olacak" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı'na minibüsçü esnafından tam destek geldi

TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK OLACAK
Başkan Kocaoğlu, Kemalpaşa Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Celal Çetin ve Kooperatif üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda şunları söyledi:

"Her ilçede tüzel kişilikle anlaşıp garajları, güzergahları, hareket saatleri ve ücretlerini bizzat Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyip yöneteceği, vatandaşların Belediye'nin koyduğu kurallar içinde daha güvenli ve daha konforlu yolculuk yapacağı, aracın yaşı ve niteliğinden şoförün kıyafeti ve eğitimine kadar pek çok şeyin yine Belediye tarafından denetleneceği bu sistem için yasal destek nihayet çıktı. Şimdi sıra uygulama esaslarına geldi. Planladıklarımızı sahaya başarılı bir şekilde yansıtabilirsek, Türkiye için örnek bir modele daha imza atmış olacağız" dedi.

"BAŞKANLIK GÖREVİM BİTTİĞİNDE"
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil'in eşlik ettiği Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Seferihisar’da bir pilot uygulamaya başladık. Seferihisar ile Üçkuyular arası 52 kilometre. Vatandaş Seferihisar’dan bindiğinde, minibüsün girişindeki validatör 5.5 lira kesecek. Eğer ineceği mesafe 15 kilometre ise inerken kapıdaki validatöre kartı tekrar okutacak ve 2,5 lirasını geri alacak. Ama 16 kilometre olursa 5,5 lirayı alacak. Şimdi bu modelle ilgili son çalışmaları yapıyoruz. Sisteme dahil ettiğimiz şoför esnafının çalıştığı hatlarda belediye otobüsleri olmayacak. Ben kimsenin ekmeğiyle oynamak için belediye başkanlığı yapmıyorum. Tam tersine, vatandaşlarımın ekmeğini büyütmek için bu işi yapıyorum. Benim belediye başkanlığımın bir haysiyeti var. Yarın öbür gün bu görevim bittiğinde beni gördüğünüz zaman 'selamünaleyküm' deyip yanıma mı geleceksiniz, yoksa arkanızı dönüp gidecek misiniz? Önemli olan budur. Vatandaşımın beni görünce arkasını dönüp gitmeyeceği şekilde iş yapmaya çalışıyorum. Toplu taşıma yapan arkadaşlarımın işlerinin devamı,  şoför esnafının korunarak varlığının sürdürülmesi, benim için öncelikli bir konudur." 

 
Bornova'da asfalt seferberliği
 
Genç eczacılar gençlik festivalinde buluşuyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Olmaz 24 Haziran 2018 Pazar 12:46

Kağıt üzerinde , sözleşmede kurallar yazılır ama iş Uygulamaya geçince; özellikle yolcunun yoğun olduğu saatlerde yaşlısı, engellisi, çocuk arabalısı , valizlisi yollarda eziyet çekeceğini bir kenara not edin . Ayrıca mevcut minibüs sayısına kaç adet ilave yapılacak . 100-200-500-1000.- mi ?

Yorumu oyla      10      5  
haberli 24 Haziran 2018 Pazar 08:52

Vay canına haberi olanlar da varmış dünyadan :) Manisa pasoları kabul ettirebilmişse büyük başarı. İzmirde, pasoların bedeli kooperatife ödenecek, bu bir. Kişiler değil, kooperatif ya da birlikler muhatap alınacak. Bu, şöförlerin, kurallara uymaktan başka şansı yok demektir. Bu, aynı zamanda, rakibini sollayayım, yavaş gideyim, car car kornaya basayım yok demektir. Tek tip üniforma, şikayet edilme korkusu, adam olma zorunluluğu demektir. Yani, dünyadan haberi olan arkadaş, validatör dışında hiç bir şeyi benzemeyecek demektir.

Yorumu oyla      9      6  
İzmirli 23 Haziran 2018 Cumartesi 21:26

İzmirde minübüs istemiyoruz, minibüsler trafikte yoğunluğa sebep oluyor, eğer minübüslerle yola devam edilirse belediyeye oy vermeyeceğiz

Yorumu oyla      11      5  
Habersiz 23 Haziran 2018 Cumartesi 11:29

Yahu sizin dünyadan haberiniz yok ! . Burnunuzun dibinde Manisa İlinde özel minibüslerde validatör sistemi uygulanıyor ! Bu sistem nedeniyle Şöför esnafı burnundan soluyor ! Nedeni mi ? Ücretsiz seyahat kartları ! Ücretsiz seyahat kartı olanlar da şöför esnafı tarafından itilip kakıldıklarından şikayetçi !

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da asfalt seferberliği
Bornova Belediyesi, Mayıs Ayı sonunda başladığı asfaltlama çalışmalarına ...
Taş taş üstüne kalmamış! Başkan Kocaoğlu afet bölgesinde
İzmir'in Menemen ilçesinde dün öğleden sonra etkili olan şiddetli yağış ...
Kocaoğlu'ndan Başbakan'a: İzmir'e şaşı değil, hiç bakmıyor!
Kocaoğlu, “Sayın başbakanın 2014 seçimlerinden sonra İzmir’e ve belediyeye ...
 
Selçuk'ta gençlere yaz kursları çağrısı
Selçuk Belediyesi yaz kursları başlıyor. Çocukların ve gençlerin yaz aylarında ...
Başkan Atila: İzmir, Türkiye'ye umut verdi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila eşi ile birlikte CHP’nin Cumhurbaşkanı ...
Karşıyaka'da 3 bin öğrenciye çevre eğitimi
Karşıyaka Belediyesi, sene başından bu yana gerçekleştirdiği eğitimlerle ...
 
Buca’da 24 Haziran için örnek uygulama
Buca Belediyesi, 24 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimlerde, demokratik ...
İzmir'de toplu ulaşıma seçim ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü yapılacak seçimlerdeki sandık ...
İZBAN ile Selçuk'a gidecekler dikkat!
İZBAN, ülkemizde kültür turizminin merkezlerinden Selçuk’a ulaşımı daha ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva