HABERLER>İŞ DÜNYASI
20 Nisan 2017 Perşembe - 23:03

TÜSİAD Başkanı'ndan İzmir'de 2 kritik mesaj!

Ege Genç İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen 74. Ege Toplantısı’nın konuğu TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik oldu. Bilecik, seçim güvenliği ve OHAL sürecinin uzaması ile ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

TÜSİAD Başkanı ndan İzmir de 2 kritik mesaj!

Ender ALDANMAZ EGEDESONSÖZ - Ege Genç İşamları Derneği (EGİAD) 74. Ege Toplantısı, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlendi. Toplantıya TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, Ege İhracatçı Bİrlikleri Başkanı Sabri Ünlütürk, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ile işadamları ve dernek üyeleri katıldı.

ACI REÇETE DE OLSA…
Toplantının Açılış konuşmasını yapan EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, “Türkiye birkaç gün önce çok önemli bir sınavdan geçti. Referandum sonrasında şimdi kucaklaşma zamanı. Kutuplaşmanın ülke için bir fayda sağlamayacağı açıktır. Toplumsal barış ortamını ve uzlaşma kültürünü yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Tesis edeceğimiz barış ve uzlaşının yakın vade için acı reçete içerse dahi ekonomik, sosyal ve siyasi alanlarda orta ve uzun vadeli yapısal reformlar gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi. Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getireceğini söyleyen İlter, “yine bu dönemde TÜSİAD ve EGİAD gibi sivil toplum örgütlerine, mesleki kuruluşlara, onların üst kuruluşları olan federasyon ve konfederasyonlara büyük iş düşüyor. Son yıllarda bazı yapısal önmelleri alabilseydik 2023 hedeflerine daha rahat ulaşabilirdik. Ancak, şu andaki performans verileri dikkate alındığında, kalan 8 yılda bazı radikal önlemler almazsak hedeflerin tutturulmasının zor olduğunu da görülüyor.” Dedi.

İZMİR ÖVGÜSÜ
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, yaptığı konuşmada TÜSİAD tarafından düzenlenen “Bu Gençlikte İş Var” yarışmasında üç yıldır en fazla projenin İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden gelmesine dikkat çekti. Bilecik, “Girşimcilik bayrağının İzmir’de üçüncü kez İzmir’e gitmesi İzmirli işadamlarına ve bizlere önemli mesajlar içeriyor. Onlar potansiyelimizi değerlendirin diyorlar. Hepimizin bu mesajı aldığını ve ona yoğunlaşılacığına inanıyorum” dedi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ZEDELENDİ
Toplantıda Anayasa referandumuna değinen Başkan Bilecik, seçim güvenliğinin işleyen bir demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu kaydetti. Bilecik, "Türkiye'nin sahip olduğu olumlu karnenin kesinlikle değişmemesi gerekiyordu. Tarihimizin en önemli seçimlerinden birinin seçim güvenliği anlamında zedelenmesi üzücü oldu. Daha önümüzde onlarca seçim olacak. Ama oluşacak şüphe, seçimlerden bile daha önemli olacak. Böyle bir mirasa sahip olduk. Umarım bu önümüzdeki günlerde farklı bir değişime uğrar" ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERDEN YORULDUK
Türkiye'nin önünde somut bir reform gündemi olduğunu, demokrasi, ekonomi ve Avrupa Birliği'nin bu gündemin ana konuları olduğunu kaydeden Bilecik, "Referandum süresinde siyasi üslubun sürdürülebilir olmadığını gördük. Bu söylemlerin yapısal reformların hayata geçmesine engel olduğunu her zaman söyledik. Bugüne kadar yapılan bir çok ekonomik program son 4 yılda bir seçimden bir diğer seçime koşmaktan dolayı başta iş insanları olmak üzere hepimizi yordu. Ayrnı maddelerin tekrar tekrar gündeme getirilmesiyle 'yapısal reform' kelimesinin bile içi neredeyse boşaltılmak üzere" dedi.

"TOPARLANMAMIZ İMKANSIZ OLUR"
Türkiye'nin atılıma geçmek için artık beklemeye tahammülü olmadığını açıklayan Başkan Bilecik, "Hemen yola koyulsak bile önümüzde sadece 18 ay var. Eğer bu süreyi de seçim süreçiyle geçirirsek çok kan kaybeder ve neredeyse toparlanmamaszı imkansız hale gelir. Onun için bizim yapısal reformları süratle hayata geçirmemiz şart" dedi. Hukuk, demokrasi ve özgürlükler ülkesi olmanın Türkiye için elzem sayıldığını açıklayan Bİlecik, "Bu hedefler için alınması gereken tedbirler açıktır. 15 Temmuz darbe girişimimn zorunlu kıldığı OHAL geride bırakılarak olağan devlet hukukuna geri dönülmeli. Eğer açık toplum olamazsak, özgürlükleri güvence altına alamazsak hak etteiğimz yerde olamayız. Kamu yönetimirnde riyakat kriterleri di uygulanmalıdır" diye konuştu.

"ŞÜPHELER SONLANDIRILMALI"
Yargı erkinin bağımsızlığı ve tarafsızlğı konusunda düzenlemelerin acilen devreye alınması gerektiğini kaydeden Bİlecik, "Onun tarafsızlığını ortadan kaldıracak şüpheler sonlandırılmalıdır. Adil yargılama ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere pek çok hak genişletilmeli. İnternet ve bilgiye erişim hakkınının zedeleniyor olması bizim gibi gelişmekte olan bir ülke hak etmiyor" ifadelerini kullandı.    

Konuşmaların sonunda EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter ile EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk, TÜSİAD Başkanı Bilecik'e gümüş plaket verdi.  

 
Manisa'da sahte içki operasyonu
 
Deprem olacak söylentisi bir ilçeyi sokağa döktü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSİAD’dan İzmir’e girişimcilik övgüsü
TÜSİAD’ın Kurum İçi Girişimcilik Buluşmaları, EGİAD'ın ev sahipliğinde ...
Yorgancılar: Bizim bir tarafa gidecek halimiz yok
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, dün akşam 'EBSO ...
EİB Başkanı Ünlütürk: AB ile ilişkiler normalleşmeli
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk,  referandum ...
 
İzmir iş dünyasından referandum değerlendirmesi
İzmir iş dünyası referandum sandığından yüzde 51.4 ile ‘evet’ oylarının ...
Avrupa soğutma sektörü devleri İzmir’de buluşacak
AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu – IV Hibe Programı kapsamında ...
Lufthansa, İzmir- Münih direkt uçuşlarına başladı
Alman havayolu firması Lufthansa, İzmir ile Münih arasında direkt seferlere ...
 
EBSO’dan Avrupa’ya ‘çöp’ çıkarması!
Yapımı yılan hikayesine dönen katı atık bertaraf tesisi için devreye giren ...
Menemen OSB'de tüm parseller satıldı
Menemen Plastik İhtisas OSB’de tüm parseller satıldı. Fabrikaların inşaatları ...
İZLADAŞ dünyanın en iyileri arasına girdi
İzmir Ticaret Borsası tarafından kurulan İZLADAŞ, ilk kez katıldığı pamuk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva