HABERLER>İŞ DÜNYASI
20 Nisan 2017 Perşembe - 19:00

TÜSİAD’dan İzmir’e girişimcilik övgüsü

TÜSİAD’ın Kurum İçi Girişimcilik Buluşmaları, EGİAD'ın ev sahipliğinde İzmir'de gerçekleştirildi. İki ayrı oturumda gerçekleşen toplantıda konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, İzmir'i kurum içi girişimcilik konusunda temel bir yerde gördüklerini söyledi.

TÜSİAD’dan İzmir’e girişimcilik övgüsü

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - TÜSİAD tarafından gerçekleştirilen Kurum İçi Girişimcilik Buluşmaları, İzmir’de Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İzmir ve çeşitli illerden gelen işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmaları EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Girişimcilik Yuvarlak Masa Lideri Murat Özyeğin tarafından yapıldı. Etkinlikte ‘Kurum İçi Girişimciliğin ABC’si’ ve ‘Nereden Başlamalı? Nelere Hazırlıklı Olmalı’ başlıklı iki ayrı panel düzenlendi.

‘İZMİR GİRİŞİMCİLİK RUHU İLE ÇOK ŞEY SÖYLÜYOR’
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Girişimcilik Yuvarlak Masa Lideri Murat Özyeğin, tarafından yapılan konuşmada girişimcilikte İzmir’in son yıllarda ön plana çıktığını söyledi. Özyeğin, “girişimciliğe dayalı kalkınmayı adeta olmasa olmaz olarak gördüğümüz noktada kalkınma ve gelişim için İzmir’i temel bir yerde görüyoruz. Gençler için düzenlediğimiz “Bu Gençlikte İş Var” yarışmasında son üç yıldır en çok başvuruyu İzmir’den aldık. TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı’nı 3 yıldır İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde göndere çekiyoruz. İzmir Ekonomi Üniversitesi, üç yıldır İzmirli girişimcilik ruhu ile ilgili çok şey söylüyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde çok önemli ve verimli toplantılar geliştirdik” dedi.

Toplantının hazırlık sürecinde ülkenin en önemli şirketlerindeki girişimcilik örneklerini bir süzgeçten geçirdiklerini belirten Özyeğin, “Türkiye’nin önde gelen yerli ve yabancı şirketlerin kendi içinde 11-12 sunum yaparak kendi içlerinde girişimcilik ruhunu nasıl artırabileceklerini ve gündemlerinden düşürmeyeceklerini örneklerle anlatarak yardımcı olduk. Bu örnekleri ele alarak bugünkü toplantının temelini oluşturduk. Elde ettiğimiz örneklerle EGİAD ve ülkedeki diğer önemli paydaşlarımızla bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu panelleri devam ettireceğiz. Burada amaç, şirketler için gelişimden yana başka bir seçeneğin olmamasıdır. ABD’deki istihdamın yüzde 90’ı son 5 yılda kurulan şirketlerin sayesinde oluşturuldu. Bu çok önemli. Yeni jenerasyon yöneticileri, 1. Kuşak jenerasyon yöneticilerini birçok noktada ikna etmeye, bu değişimi tetiklemeye çalışıyor. Bu değişimi bazı zamanlar içerideki kültürel çalışmadan dolayı da sağlayamıyor. Buradaki örneklerden alarak bol bol kullanın diye arzu ediyoruz. İçimizdeki en güzel örnekleri bugün buraya toplamaya çalıştık” dedi.

İLTER: GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEMEYEN ŞİRKETLER YOK OLUR

Panelin açılış konuşmasında girişimcilik toplantısının İzmir’de yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, “İş modellerinin temelinde yer alan verimlilik ve etkinlik gibi kilit başarı faktörlerin üzerine - girişimcilik, sürdürülebilirlik, yenilik ve yaratıcılık gibi kavramların eklenmesiyle şirket yönetimlerinde yeni bir yaklaşım ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Şirketlerin, devamlılık ve kurumsal dayanıklılığını artırabilmesi için, inovasyon ve girişimcilik ruhunu organizasyonların katmanlarına yayması ve iş yapış biçimlerinin daha dinamik bir yapıya kavuşturması gerekiyor.  Değişim mühendisliği ya da yeniden yapılanma süreci, şirketlerde önce kabuk değişimi ve daha sonra da kan değişimi yoluyla organizasyonun temel yeteneklerinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır” dedi.

Bundan 50 yıl önce Fortune 500 listesinde yer alan şirketlerin yaklaşık % 90’ının bugün faaliyet göstermediğini vurgulayan İlter, “değişim yönetimini planlamayan, girişimcilik ve inovasyon ruhunu kurum içinde desteklemeyen, iş yapış biçimlerini kurumsal ve dinamik bir yapıya kavuşturamayan şirketlerin, çağın gerisinde kalarak yok olma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Şirketlerin değişim yönetimini gerçekleştirebilmek için yeni jenerasyonların kendine has özelliklerini de göz önünde bulundurarak artık daha insan odaklı ve yenilikçi yönetim stratejileri ile hareket etmeleri gerekmektedir” dedi.   

İki ayrı panelde yapılan toplantıda ilkinde Accenture Türkiye Genel Müdürü Dilnişin Bayel, BASF Türkiye CEO’su Buğra Kavuncu, ING Bank Operasyon ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu, GE Türkiye İnovasyon Lideri Ussal Şahbaz, Maxion Türkiye Operasyonları Genel Müdürü Hakan Ünlü, kurum içi girişimciliğin temel noktaları hakkında bilgiler verdi.

Panelin ikinci oturumunda Allianz Türkiye Genel Müdürü Aylin Somarsan, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin, EGİAD Melekleri Yönetim Kurulu Başkanı ve barcın.com Genel Müdürü Ali Barçın, Koç İnovasyon Programından Sorumlu Koordinatör Murat Peksavaş ve ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, ‘Nereden Başlamalı? Nelere Hazırlıklı Olmalı’ konulu panelde şirket yönetiminde kurum içi girişimciliğin önemini örnekleriyle katılımcılara sundu.

 
İzmirli çocuklar toprakla buluşacak
 
Baykal'dan Erdoğan'ın o sözlerine yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yorgancılar: Bizim bir tarafa gidecek halimiz yok
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, dün akşam 'EBSO ...
EİB Başkanı Ünlütürk: AB ile ilişkiler normalleşmeli
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk,  referandum ...
İzmir iş dünyasından referandum değerlendirmesi
İzmir iş dünyası referandum sandığından yüzde 51.4 ile ‘evet’ oylarının ...
 
Avrupa soğutma sektörü devleri İzmir’de buluşacak
AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu – IV Hibe Programı kapsamında ...
Lufthansa, İzmir- Münih direkt uçuşlarına başladı
Alman havayolu firması Lufthansa, İzmir ile Münih arasında direkt seferlere ...
EBSO’dan Avrupa’ya ‘çöp’ çıkarması!
Yapımı yılan hikayesine dönen katı atık bertaraf tesisi için devreye giren ...
 
Menemen OSB'de tüm parseller satıldı
Menemen Plastik İhtisas OSB’de tüm parseller satıldı. Fabrikaların inşaatları ...
İZLADAŞ dünyanın en iyileri arasına girdi
İzmir Ticaret Borsası tarafından kurulan İZLADAŞ, ilk kez katıldığı pamuk ...
İzmirli sanayicilerden mesleki eğitime tam destek
İzmir sanayiciler mesleki eğitimi geliştirmek ve daha nitelikli eleman ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva