HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2016 Pazartesi - 14:30

Türkiye'nin yasta: Şemdinli şehitlerine veda...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 10 asker, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Türkiye nin yasta: Şemdinli şehitlerine veda...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen askerler için Van'da tören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Filo Komutanlığında gerçekleştirilen ilk tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve öz geçmişlerinin okunmasıyla başladı.

Müftü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehitlerden Uzman Çavuş Mustafa Dobur, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu, Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok ve Jandarma Er Eyüp Hacioğlu askeri uçakla memleketlerine uğurlandı.

Diğer şehitler Piyade Asteğmen Ömer Baydili, Uzman Çavuş Bayram Aksu, Uzman Çavuş Ertan Bayraktar, Jandarma Onbaşı Evren Kara, Jandarma Er Erkan Özdemir ve Jandarma Er Latif Aşıkmuslu için de tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması, öz geçmişlerinin okunması ve duanın edilmesinin ardından şehitlerin naaşları memleketlerine gönderilmek üzere askeri uçağa alındı.

"Milletimizin bu kararlı tutumuyla başarılı olamayacaklardır"
Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlerin geride bıraktığı mücadeleyi kararlılıkla yürüteceklerini, terörün sonunu getireceklerini söyledi.

Şehitlere verdikleri sözün yerine getirileceğini kaydeden Soylu, şöyle devam etti:

"Yiğitlerimize verdiğimiz bir söz var. Biraz önce onları buradan uğurladık. Sözümüz açık. Arkadaşları ve bizler görevi tamamlayacağız. Rahat olsunlar, rahat uyusunlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu millet 14 yıldır yapılamaz denilen birçok şeyi başardı. Terörle dünyadaki birçok ülke 'nasıl mücadele edeceğiz, nasıl başaracağız' endişesi içerisinde. Ama 14 yıldır birçok başarının altına imza atan bu millet ve bu devlet, terörü de ortadan kaldıracak iradeyi gösterecektir. Özellikle kırsalda yapılan, güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu kararlı mücadele terör örgütünü telaşlandırmakta. Son yılların terör örgütüne katılımda en düşük sayı, terör örgütünü kendi içerisinde bi çare duruma düşürmekte. Bir taraftan finans, bir taraftan ekonomik destek, bir taraftan terör örgütüne katılımlar ve güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesi ve milletimizin desteğiyle birlikte ortaya çıkan bu son tabloyu bertaraf etmeye terör örgütü çalışmaktadır. Bunda başarılı olamayacaklardır. Bu açıktır ve milletimizin bu kararlı tutumuyla başarılı olamayacaklardır."

"İnleri neredeyse bilinmelidir ki bunu bulacağız"
Milletin terörist ve terörizme destek verenleri güvenlik güçlerine bildirmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Soylu, şunları kaydetti:

"Şimdi milletimizin desteğiyle birlikte bunlar nerede saklanıyorlarsa, inleri neredeyse bilinmelidir ki bunu bulacağız. Ama milletimizin, özellikle yöre halkımızın bize bu teröristlerin kimden beslendiği, nasıl destek aldığı ve nerede oldukları konusunda bizim bilgimiz dışındaki bilgi vermeleri önemlidir. Bu ihbarlar milletimizin bütünlüğü için ve terörle mücadelenin kararlılığı içindir. . Başta da söylediğim gibi görevi tamamlayacağız."

Törene, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve askeri erkan katıldı. (AA)

 
CHP’de ‘kuma’ krizi: Genel Başkan disipline verdi, zehir zemberek mesaj geldi!
 
Kılıçdaroğlu'dan İslam dünyasına sorular!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Ankara yası: Katliam kurbanları anıldı
Ankara katliamının birinci yılında İzmir’den yaşamını yitiren Ayşe Deniz ...
SEYEPDER'de yeni dönem yeni hedefler
Sağlık, Eğitim, Yerel Yönetim, Politika Muhabirleri ve Danışmanları Derneği ...
Sınırı geçmeye çalışan bin 738 kişi yakalandı
Yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan bin 738 kişinin yakalandığı bildirildi.
 
20 bin öğretmenin atama saati belli oldu
MEB, sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarını bugün açıklayacak.
Gar katliamı anmasında gerginlik: Çok sayıda gözaltı
102 kişinin yaşamını yitirdiği, 391 kişinin de yaralandığı bombalı terör ...
İzmir'de kahreden son: Karada tekneye çarptı!
Menderes İlçesi’nde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kullandığı motosikletin ...
 
FETÖ bunu da yapmış: Ekmek arası...
Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının önemli bilgilerin ...
Şemdinli saldırısında önemli açıklama: Sivil şehit sayısı...
Hakkari Valiliği, Şemdinli'de dün bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ...
Baro’da seçime doğru… Çağdaş Grup Adayı Erdem: Favoriyiz, rakip…
Gerçekleşecek genel kurul öncesinde Çağdaş Grubun adayı Erdem iddialı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva