HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2016 Pazartesi - 10:12

Baro’da seçime doğru… Çağdaş Grup Adayı Erdem: Favoriyiz, rakip…

Gerçekleşecek genel kurul öncesinde Çağdaş Grubun adayı Erdem iddialı bir tahmin yürüttü. Erdem, “Favori olduğumuz konusunda şüphe yok. Biz bu seçimi kazanacağız. Seçim Aydın Bey ve bizim aramızda geçer. Rakip olarak onu görüyorum” dedi.

Baro’da seçime doğru… Çağdaş Grup Adayı Erdem: Favoriyiz, rakip…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Barosu’nda 15-16 Ekim’de gerçekleştirilecek olağan genel kurul öncesinde hareketlilik zirve yaptı.

Başkan adaylığı için Cemal Nedret Erdem isminde uzlaşı sağlayıp baronun diğer organlarına gelecek adaylar için ön seçim gerçekleştiren ve ‘Çağdaş bir kente çağdaş baro başkanı’ sloganıyla yola çıkan Çağdaş Avukatlar Grubu’nda seçim hazırlıkları büyük ölçüde tamamlandı.

4 grup ve 5 adayın yarışacağı seçime bir haftadan az bir süre kalırken Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Cemal Nedret Erdem Egedesonsöz’e konuştu.

Erdem aday olma sebeplerini mevcut yönetime eleştiriler getirerek örneklerle anlattı. Seçime dair öngörülerde de bulunan Erdem ortaya iddialı bir tahmin attı.  

İSMİMDE UZLAŞI OLDU
Çağdaş Grubun aday belirleme sürecine ilişkin konuşan Erdem, “Bizim aday belirleme yöntemimiz yıllardır ön seçimdir. Ancak başkanlık için tek aday olduğum için diğer organlara seçilen arkadaşlarımız ön seçimle belirlenmiş oldu. Benim ismimde uzlaşı oldu” dedi. 

TEPKİSİZ KALINDI
Aday olma sebeplerini de sıralayan Erdem, mevcut Baro Başkanı Aydın Özcan’ın durumuna ilişkin de konuştu. Erdem, “Hem mesleki sorunlarımız hem ülkemizdeki hukuka ilişkin sorunlar giderek büyük boyutlara vardı. Hukukla ilgili problemler bir hukuk kuruluşu olan baroyu ilgilendirir. Bir tepki vermesini gerektiriyordu. Bana göre baromuz yetersiz kaldı. Bu konularla hiç tepki vermedi. Baroyu yeniden bir hukuk kurumu haline getirmek, sorunların çözümüne katkı koymak için aday oldum.  Mesleğin sorunlarını biliyorum. Çözümünün kolay olmadığını da biliyorum. Ama nelerin yapılması gerektiğini, geçici çözümlerle değil yapısal sorun haline gelen meselelerde radikal çözüm olarak sözümüz var. Aydın Bey’in hukuka ilişkin yeterli açıklama yapmadığı konusunda bende bir kanaat var. Bu kanaat sadece bende değil çok sayıda meslektaşımızda var” açıklamasını yaptı.

CUMHURİYETÇİ ADINI KULLANMANIZ DOĞRU DEĞİL!
Erdem yönetimde olan ve seçimde iki adayla yarışacak olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu için eleştirilerde bulundu. Erden, “Bu grubun adı Cumhuriyetçi Avukatlar… Onlardan ne beklenir? Cumhuriyetin değerlerine yapılan saldırılara karşı en azından tavır koymaları, ses çıkarmaları beklenir. Başta laiklik… Laikliğin çiğnendiği bir dönemde, yeni referanslarla hukuk kurallarının oluştuğu dönemde hiç sesinizi çıkarmıyorsanız sizin Cumhuriyetçi adını kullanmanız doğru değil.  Cumhuriyetin bir diğer temel değeri de eşit yurttaşlıktır. Hiçbir vatandaşın din, dil, ırk ve hiçbir ayrıma tutulmaksızın hak ve ödevlerde eşit olmalarıdır.  Ama bakıyoruz bugün ülkemizde Türk, Müslüman, Sünni kimliği ayrıcalıklı hale getirilmektedir. Diğerleri değersiz ve ötekidir. Buna karşı bir tepki gösterdi mi? Biz göremiyoruz” diye konuştu.

FAVORİ OLDUĞUMUZA ŞÜPHE YOK!
Olağan Genel Kurul’daki şansını değerlendiren Erdem iddialı bir açıklamada bulundu. Erdem öte yandan kendi grubunun geçmişinden örnekler vererek göreve geldiği taktirde izleyeceği yol haritasından bahsetti. Erdem, “ Çağdaş Avukatlar Grubu 40 yıllık bir gelenektir. 30 yıl da baroyu yönetmiştir. Onun yönettiği dönemlerde barolar İzmir Barosu’nu takip ederlerdi. ‘Ne yapacak? Ne söyleyecek?’ diye merak edilirdi. Bugün o konumu kalmadı maalesef.  Biz bu konumu tekrar kazandırabilecek güçteyiz. Bunu sağlayacağız.  Favori olduğumuz konusunda şüphe yok. Biz bu seçimi kazanacağız. Meslektaşlarımızla yaptığımız bire bir görüşmelerde de bu olumlu tepkiyi alıyoruz. Geçtiğimiz dönemde gerekenlerin yapılmadığını biliyoruz. Çağdaş Avukatlar Grubu’nun yönetimde olduğu dönemlerde stajyer yetiştirme konusunda, meslek ahlakının stajyerlere iletilmesinin sonuçlarını incelemişler ve görmüşler. Sizin döneminizde çok iyi eğitim aldık diyorlar” dedi.

RAKİP OLARAK ONU GÖRÜYORUM
Gerçekleşecek seçimde İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan’ı rakip olarak gördüğünü kaydeden Erdem, “Seçim mevcut baro başkanıyla bizim aramızda geçer. Mevcut baro başkanı çok kötü bir şey yapmadıysa en azından baro tabanında bilinen insandır. Özellikle yeni başlayan meslektaşlarımız açısından. Bundan dolayı seçim Aydın Bey ve bizim aramızda geçer. Rakip olarak onu görüyorum” diye konuştu.  

AYDIN BEY’İN OYUNU ALACAKTIR
2014’teki genel kurulda Cumhuriyetçi Aydın Özcan’ı destekleyerek başkan seçilmesine katkı koyan Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun aldığı kararla aday çıkaracak olmasına da değinen Erdem, “Oradan kopan her grup Aydın Bey’in aldığı oyu alacaktır. Bizim şansımız dolayısıyla artıyor” dedi. 

SÖYLENECEK BİR ŞEY YOK
Baro yönetiminin dönem dönem Cumhuriyetçiler ve Çağdaşlar arasında gidip geldiğini söyleyerek durumu ‘Kayıkçı Kavgası’ olarak nitelendirenlere de cevap veren Erdem, “Seçim demokratik bir yoldur. Bundan yakınan arkadaşlar meslektaşlarımızı ikna etsinler seçilsinler. Demokratik bir seçime karşı söylenecek bir şey yok” diye konuştu.

GEREKÇELER MAKUL DEĞİL…
Bağımsız Savunma Grubu’yla gerçekleşmeyen ittifakla ilgili de konuşan Erdem, “ Bizzat görüşenlerden biri benim. İttifakın olmama sebebini daha çok Bağımsız Savunma Grubu’ndaki arkadaşların açıklaması gerekir.  Onların birlikte hareket etmeme gerekçeleri bana göre makul değil. Ben daha çok neden birlikte hareket edilmesi gerektiğini açıklayayım.  Ülkemizde giderek otoriterleşen bir yönetim anlayışı var. Hukuku hiç dikkate almayan, evrensel değerleri yok sayan, şimdi de OHAL koşullarını kendi lehine kullanmak isteyen bir yönetim anlayışı var. Bu anlayışa karşı hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı gibi temel kavramları savunan bütün hukukçuların, siyasi görüşleri ne olursa olsun bir araya gelmelerini savunuyoruz. Sadece Bağımsız Savunma Grubu’na değil, İlerici Avukatlar Grubu’na, Cumhuriyetçilerin içindeki bazı arkadaşlarımıza neden birlikte hareket etmemiz gerektiğini açıklayan bir metin gönderdik. Bazıları makul gördü bazıları görmedi sonuçta maalesef böyle bir birlik sağlanamadı” dedi.

 
Anıtkabir'de parktan sonra halı saha şoku!
 
Temizlik harekatı: Migros plaja indi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anıtkabir'de parktan sonra halı saha şoku!
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, tepki çeken ve kaldırılan çocuk parkının ...
TSK açıkladı: 40 günde 537 terörist...
TSK, yaklaşık 1 buçuk aylık süreçte etkisiz hale getirilen terörist sayısını ...
Terör saldırısı: AK Partili ilçe yöneticisi öldürüldü
AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, evinde PKK'lı teröristlerin ...
 
Şırnak'ta 9 alan 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
Şırnak'ta 9 alan terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla ve ...
10 Ekim gösterisinde 29 gözaltı
Bursa’da 10 Ekim’de Ankara’daki terör saldırısının birinci yıldönümü dolayısıyla ...
Şehit düşen erin son paylaşımı yürekleri dağladı!
Şemdinli’de teröristlerin yol kontrolü sırasında patlattıkları bombayla ...
 
181 aşiretten teröre karşı ortak bildiri
Teröre karşı tepkilerini göstermek için Van'da bir araya gelen 181 aşiret ...
Ana yüreği evladının kalbi için çarpıyor!
Kalp yetmezliği nedeniyle nakil bekleyen, yürümeye hali kalmasa da hemşirelik ...
4 kişinin öldüğü olayda o polis tutuklandı
Devriye görevi sırasında 'kobra' tipi zırhlı polis aracının kulesindeki ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva