HABERLER>GÜNCEL
9 Ekim 2016 Pazar - 15:38

Ana yüreği evladının kalbi için çarpıyor!

Kalp yetmezliği nedeniyle nakil bekleyen, yürümeye hali kalmasa da hemşirelik hayalinden vazgeçmeyen 18 yaşındaki Burçin'i, annesi Nilüfer Meşe derslerinde ve stajında yalnız bırakmıyor.

Ana yüreği evladının kalbi için çarpıyor!

Kalp yetmezliği nedeniyle nakil bekleyen, yürümeye hali kalmasa da hemşirelik hayalinden vazgeçmeyen 18 yaşındaki Burçin'i, annesi Nilüfer Meşe derslerinde ve stajında yalnız bırakmıyor.

Van'da yaşayan Aydın (43) ve Nilüfer Meşe (38) çiftinin dört çocuğundan Burçin'in, 16 yaşında geçirdiği zatürre nedeniyle kalbi büyüdü.

Aile, kalp yetmezliği nedeniyle sık sık nefes alamamaya, yürüyememeye ve bilincini kaybetmeye başlayan kızlarının tedavisi için geçen yıl ekimde Bornova'nın Yeşilova semtine taşındı. Ticaretle uğraşan baba Aydın Meşe de Van'daki işlerini devredip, İzmir'de aşçılık yapmaya başladı.

Aylarca Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gördükten sonra yapay kalple hayata tutunmaya çalışan Burçin ise hemşire olma hayalinden vazgeçmedi.

Haftada 3 gün Güzelcan Kardeşler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, staj için de Bornova'daki 8 No'lu Toplum Sağlığı Merkezine giden Burçin'i, annesi Nilüfer Meşe yalnız bırakmıyor.

İlkokul mezunu Nilüfer Meşe, kızını tekerlekli sandalyesiyle okula götürüyor, onunla sınıfa girip ders dinliyor, staj günleri de toplum sağlığı merkezinin kapısında bekliyor.

"Aslında kalp çıkmıştı ama kısmet olmadı"

Nilüfer Meşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının 16 yaşındayken zatürre olduğunu, o günden sonra yüzlerinin hiç gülmediğini söyledi.

Çok halsiz kalan Burçin'e önce yapay kalp takıldığını anlatan Meşe, bir türlü iyileşmeyen kızının durumuna çok üzüldüğünü ama ona belli etmediğini belirtti.

Hep "iyi bir haber" beklediklerini dile getiren Meşe, "Aslında bir kalp de çıkmıştı. Ama Burçin'in boyu 3-4 santimetre daha uzunmuş, kalp uymadı. Doktoru dedi ki o kalbi takarlarsa ömür boyu ilaç kullanacakmış. Takmadılar, kısmet değilmiş." diye konuştu.

Burçin'i her gün okula götürdüğünü ifade eden Meşe, "Beraber okula gidiyoruz, teneffüslerde camı açıyorum, öğretmenleri izin verirse derse de giriyorum, arka sırada oturuyorum, hep nefesine bakıyorum. Arkadaşlarının başına toplanmamasını rica ediyorum, çünkü nefes alamıyor. Sonra yemeğini yediriyorum, böyle geçiyor. Okul bitince de dönüyoruz." dedi.

Kızının okuldaki arkadaşlarını görünce "Keşke benim de çocuğum koşabilse" diye düşündüğünü anlatan Meşe, hastalanmadan önce okula gidip Burçin'i seyretmediği için çok pişman olduğunu söyledi.

Toplum sağlığı merkezine de birlikte gittiklerini ifade eden Meşe, "Kapıda kızımı bekliyorum, yorulmasın, üzüntü yapmasın diye. Kızım staj yaparken doktor bana bakıyor, üzülüyor galiba, 'İçeri girebilirsin' diyor. Odaya girip suyunu, ilacını veriyorum. Kızımın yeni bir kalple iyileştiğini, mezuniyetini görmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Baba Aydın Meşe de kızının kalp hastalığının tüm hayatlarını değiştirdiğini kaydederek, "Van'da iş yerimiz vardı, işlerimiz iyiydi. Burçin nakil olsun diye her şeyi bırakıp İzmir'e geldik. Burada aşçılık yapıyorum, yeter ki o iyi olsun." diye konuştu.

"Ben de hayat kurtarmak istiyorum"
Kalp nakli bekleyen Burçin Meşe de 18 yaşının güzelliklerini yaşayamadığını belirtti.

Son 2 yıldır hemen hemen hiç yürüyemediğini söyleyen Meşe, İstanbul ve İzmir'deki hastanelerde aylarca tedavi gördüğünü, buna rağmen nefes almakta zorluk yaşadığını, sık sık fenalaştığını ve kendini hep "eksik" hissettiğini anlattı.

Bir çantada taşıdığı yapay kalbinin de "yetersiz" kaldığını belirten Meşe, şöyle devam etti: 

"Doktorlar 'nakil' diyor ama kalp yok. Her telefon çalışında umutlanıyoruz. Yürüyerek gittiğim okullara şimdi tekerlekli sandalyelerle ulaşmak çok ağır geliyor. İyileşirsem ben de başkalarını iyileştirmek için çalışacağıma söz veriyor, dualar ediyorum. Hayallerim var, her yatağa yattığımda nakil hayal ediyorum. Ben de hayat kurtarmak istiyorum. Doktorları görünce daha da hevesleniyorum. Organlar niye toprak altına gitsin ki insanlara can olsun."

"Burçin çok azimli"
Burçin'in staj yaptığı toplum sağlığı merkezinin doktoru Elvan Erdurcan, genç kızı hep yüreklendirdiklerini, iyi bir sağlık personeli olarak yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

En kısa sürede Burçin'in nakil olmasını istediklerini belirten Erdurcan, "Eğitimi için destek olmaya çalışıyoruz, ciddi bir sağlık sorunu var. Onun hiçbir şeyden mahrum kalmasını istemiyorum. Ailesi çok fedakar, Burçin de çok azimli. Umarım başaracaklar." dedi.

EÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı da Burçin için kalp naklinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Boy ve kilo önemli. Verici, alıcıya göre daha kısa ve zayıfsa nakil yapamıyoruz. Hastalarımız için uygun kalbin bağışlanmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (AA)

 
Başbakan Yıldırım: Saldırıda 5 ton patlayıcı kullanıldı
 
Koca katliamı: Eşini ve kayınvalidesini öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 kişinin öldüğü olayda o polis tutuklandı
Devriye görevi sırasında 'kobra' tipi zırhlı polis aracının kulesindeki ...
Çukurca'da büyük operasyon: 39 terörist...
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda, 39 terörist etkisiz hale getirildi.
Yargıtay'dan çarpıcı karar: Sanal dolandırıcılıkta...
İnternet üzerinden sahte şifre oluşturularak kredi kartından harcama yapılan ...
 
İzmir’de korkunç son: Kendini evinin balkonuna astı
Ödemiş İlçesi'nde psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen 57 yaşındaki ...
Hakkari'den kahreden haber: 10'u asker 15 şehit!
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla ...
İzmir'de maganda dehşeti: Evinde ders çalışırken vuruldu!
Konak'taki evinde ders çalışan lise öğrencisi, sokakta ateşlenen tabancadan ...
 
İzmir dahil 4 ilde dev uyuşturucu operasyonu!
Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde ...
Mevzide el bombası patladı: 1 asker şehit
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mevzide el bombasının patlaması sonucu bir asker şehit oldu.
Fırat Kalkanı'nda 102 terör hedefine 416 atış!
DAEŞ'e karşı Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Fırat Kalkanı harekatının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva