HABERLER>SAĞLIK
14 Temmuz 2016 Perşembe - 11:18

Türk Sağlık Sen’den Başbakan’ın sözlerine tepki

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, sağlık çalışanlarıyla birlikte Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi önünde yaptığı basın açıklaması yaptı.

Türk Sağlık Sen’den Başbakan’ın sözlerine tepki

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, sağlık çalışanlarıyla birlikte Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi önünde yaptığı basın açıklamasında "Aciller kız bakma yeri değil, vatandaşa hayati müdahalelerde bulunurken kendi sağlıklarını ve hayatlarını riske atan sağlık çalışanlarının hizmet ürettikleri yerlerdir. Ortada böylesine bir tablo varken acil servislerin kız beğenme yeri olarak dile getirilmesi, magazin haberlerine alet edilmiş olması yanlıştır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın "Acil servislere kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu" sözleri protesto edildi. Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Başbakanın acil servisler ile duyduklarına değil gidip de gördüklerine inanması daha makul ve mantıklı olacaktır. Bugün acil servislerde iş yükü katlanılmaz bir hal almıştır. Bir yılda 100 milyonun üstünde acillerde muayene yapılmaktadır. Sadece dokuz günlük bayram tatilinde bir ilimizdeki 20 hastanenin acillerinde toplam 100 bin hasta muayene edilmesi yoğunluğu anlatmaya yeterlidir.

Acil servislerdeki bir başka önemli sorun ise acil olmayan hastaların acilde muayene olmak istemesinden dolayı yaşanan yoğunluk ve sıkıntıdır. Acil servislere başvuruların yüzde 70'inin acil olmadığını bizzat bakanlık tarafından tespit edilmiştir. Yeşil alan uygulamalarda ne yazık ki çare olmamıştır. Acil servislerdeki en önemli sorunlardan birisi de şiddettir. Acil servisler sağlık çalışanlarının en fazla şiddete uğradığı birimlerin başında gelmektedir. Bu birimde çalışanların tamamı sözlü veya fiziksel şiddete uğradıklarını ifade etmişlerdir. Gruplar halinde saldırıların gerçekleştiği ve talan edilen acil servislerde çalışmak aynı zamanda hayati tehlike altında hizmet vermekle eş anlama gelmiştir. Aciller kız bakma yeri değil, vatandaşa hayati müdahalelerde bulunurken kendi sağlıklarını ve hayatlarını riske atan sağlık çalışanlarının hizmet ürettikleri yerlerdir. Ortada böylesine bir tablo varken acil servislerin kız beğenme yeri olarak dile getirilmesi, magazin haberlerine alet edilmiş olması yanlıştır. Sorunların üstünün kapatılmasına neden olacaktır. Yuva kurmanın yeri olmak bir yana aşırı iş yükü ve nöbetler nedeniyle çalışanların aile hayatlarında sorunlar yaşamalarına neden olmaktadır. Sağlık çalışanları evlenmek bir yana iş yoğunluğundan evlerine gidememektedirler. Evlenen ve çocuk yapan sağlık çalışanının da süt iznini kullandığı için döner sermayesi kesilmektedir. Kısacası sağlık çalışanlarının evlenmesi ve mutlu bir aile hayatı sürmesi bizzat Bakanlık tarafından zorlaştırılmakta ve imkansız bir hale getirilmeye çalışılmaktadır. Üniversite hastaneleri gibi üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan kurumlarımızda aylardır personel ve hemşire yetersizliği nedeni ile hizmet verilemediği, yatakların kapatıldığı dile getirilip, personel talebimize kulak tıkayan sayın Başbakan keşke o kürsüden bunları dile getirseydi. Hemşire ihtiyacımızı görmezden gelen sayın Başbakan'ın açıklamaları acillerde insan üstü güç ile çalışan hemşirelerimizi derinden yaralamıştır. Bu nedenle Sayın Başbakanımızdan talebimiz acilleri ziyaret ederek yaşananları bizzat yerinde görmesidir. Hatta kendisine çağrımızdır; bir hafta süre ile 7 gün 24 saat Acil Servis çalışanları ile beraber aynı ortamda çalışarak durum değerlendirmesi yapmalıdır. Gördüğü manzara karşısında eminiz ki acil çalışanlarının ve tüm sağlık çalışanlarının durumlarının iyileştirmesi için çalışmalar yapma talimatını verecektir. Durumu magazinleştirmeye yönelik ifadelere itibar etmemelidir."

 
Flaş açıklama: Et fiyatlarında indirim olacak mı?
 
Purçu’dan sert sözler: Bu hükümet vatandaşını satmıştır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa'ya yeni hastane geliyor!
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne ...
Tabip Odası’ndan Yıldırım’ın ‘acil servis’ sözlerine tepki!
Başbakan Yıldırım’ın acil servisler için, ‘Artık kız bakılmaya gidiliyor’ ...
Sıcak havada az su içmek böbrekleri yoruyor
Sıcak havalarda vücutta sıvı kayıpları görülebiliyor. Ağız kuruluğu, baş ...
 
Deniz suyu neden yararlı
Araştırmalara göre, deniz suyunda 90’a yakın faydalı hatta şifalı denebilecek ...
İzmir'in yeni hastanesine yoğun talep!
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne ...
İzmirli eczacılar sosyal tesisine kavuşuyor
İzmirli eczacılar tarafından tartışma konusu olan Buca Gölet’teki TEB ...
 
Mezuniyet töreninden ameliyat masasına!
İzmir'de siroz nedeniyle karaciğer nakli gereken annesi 53 yaşındaki Aysel ...
Dikkat: Tatil zehir olmasın!
Bayram tatili sahil kentlerini doldurdu. Tatilini deniz ve havuz kenarında ...
Türk Kızılayı Karşıyaka'dan 1200 kişiyi buluşturan sofra
Türk Kızılayı Karşıyaka Şube Başkanlığı geleneksel hale getirdiği iftar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva