HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ağustos 2021 Cumartesi - 08:28

Tunç Soyer isyan etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de yaşanan deprem sonrası hasarlı binaların dönüşümü için Dünya Bankası’ndan 340 milyon dolarlık kredi anlaşmasında vardı ancak kredi Ankara bürokrasisine takıldı. Soyer açıklamasında "Aylar geçti. Kredi orada duruyor. Bu para Türkiye'ye girecek, 30 yıl vadeli, 0.92 faizli, 5 yıl ödemesiz. İzmir ekonomisini canlandırır. En az 7-8 bin konut yapacağız" dedi. Sığınmacı tartışmaları hakkında da konuşan Soyer, "Ben 'flamingoların da başkanıyım' dedim. Flamingolara sahip çıkarken onlara sahip çıkmayacak mıyım?" dedi.

Tunç Soyer isyan etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kredi anlaşmasını Erdoğan'ın İzmir ziyaretinde kendisi ile bizzat görüştüğünü ve “Tamam” sözü almasına karşın aradan geçen altı ayda ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Soyer, Sözcü Gazetesi'ne süreci şöyle anlattı:

– Kentsel dönüşümle ilgili model olacak bir uygulama için karar aldık. Projeyle ilgili Dünya Bankası ile görüştük. Depremden sonra 2 yılda çıkacak krediyi 4 ay içinde aldık. 340 milyon dolar için el sıkıştık. Bu müzakereleri Hazine ve İller Bankası da mutabık kalarak bitirdik.

– 21 Şubat 2020'de Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e geldi. “Sizinle görüşmek istiyorum” dedim. “Orta hasarlı binada da oturulamıyor, boşaltmak zorundasın. Fakat devletten maliyeti alamıyorsun. Bu bulduğumuz krediyi orta hasarlı binalar için kullanalım” dedim.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Çok iyi. Tamam, ben bunu arkadaşlarla konuşacağım” dedi. Aylar geçti. Kredi orada duruyor. Bu para Türkiye'ye girecek, 30 yıl vadeli, 0.92 faizli, 5 yıl ödemesiz. İzmir ekonomisini canlandırır. En az 7-8 bin konut yapacağız.

– Cumhurbaşkanı dinledi, “Tamam” dedi ama onay gelmedi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 3 yıldır Dünya Bankası'ndan kredi bekliyor, banka ise İzmir'e kullandırmak istiyor.

- İzmir'de binaların depreme dayanıklılıklarını test ettik. 33 bin 100 konutun karnesini çıkardık. İldeki bütün binaların da deprem karnesini çıkaracağız. 10 üniversite 48 akademisyen, 18 mühendis ile Türkiye'nin en büyük fay araştırmasını yapıyoruz. Sonuçlandığında, İzmir'in röntgenini çıkarmış olacağız.

"SIĞINMACI SORUNUNU İKTİDAR YARATTI, BİZİM SORUNUMUZ BUNUN KURBANLARIYLA DEĞİL"
Gazete Duvar'dan Nergis Demikaya'nın aktardığına göre de, İzmir'deki sığınmacılarla ilgili konuşan Soyer şunları kaydetti:

"İzmir’de 148 bin Suriyeli var. Kent Adaleti Şube Müdürlüğü kurduk. Amacımız İzmir’de yaşayan mültecilerin hayatını kolaylaştıracak çözümler üretmek. Baro ile yaptığımız anlaşmaya göre bir avukatın bulunduğu otobüs mahallelere gidiyor. Kadınlar, mülteciler, dezavantajlı kim varsa onlara adalet arayışında destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklara Türkçe öğretmeye çalışıyoruz. Sığınmacılar konusunda açık kapı politikası yanlıştı. Bunu iktidar üretti. Ancak bu yanlış uluslararası düzeyde çözülecek bir meseledir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok güzel bir tweet'i vardı, 'Bizim sorunumuz bu sorunu yaratanlarla, bu sorunun kurbanlarıyla değil' diyor. Tüm kalbimle katılıyorum."

"FLAMİNGOLARA SAHİP ÇIKARKEN ONLARA (SIĞINMACILARA) SAHİP ÇIKMAYACAK MIYIM!"
"Benim bu konuya bir yerel yönetici, bir insan olarak kayıtsız kalmam, seyirci kalmam mümkün değil" diyen Soyer şöyle devam etti:

"Oturduğum koltukta çözüm üretmek zorundayım. Günü gelir memleketlerine güle güle gitsinler. Ama burada kaldıkları sürece, ne zaman gidecekler, nasıl gönderirim, suyunu iki misline çıkarayım gibi bir şey yapmam. Ben İzmir’de yaşayan herkese, sadece onlara da değil… Ben 'flamingoların da başkanıyım' dedim. Flamingolara sahip çıkarken onlara sahip çıkmayacak mıyım! Burada yaşadıkları sürece onların hayatını iyileştirmek için, konforlarını sağlamak için her şeyi yapmaya devam edeceğim.

 
İzmir'de bir günde üçüncü orman yangını!
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Aykırı kadın'ın rakipsiz örneği!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Ağustos 2021 Pazartesi 08:27

Sen konut yapacaksın tamam da Mimarlar Odası planlara itiraz edeceğim diyor? Ona ne diyeceksiniz?

Yorumu oyla      3      3  
süleyman 15 Ağustos 2021 Pazar 09:24

KSK li rumuzlu arkadaş şu dahadoğru soru olur.Recep Tayyip Erdoğan onaylada Tunç Soyer mi doğru söylüyor Türkiye masası şefimi ? Tunç başkan yalan söylese şimdiye ortalığı yıkılırdı.Seçim gelicek sonra onay dertleri bitecek.

Yorumu oyla      3      3  
merak 15 Ağustos 2021 Pazar 01:14

Sığırların ve çomarların neden yorum yazdığını hep merak eder dururum! Bu kenti seven her insan hangi projenin nerede takıldığını bilir. Ortamı germemek için Soyer sessiz durdukça trollerin ve akpli vekillerin çenesini kapatamayacaktır. Naçizane tavsiyemiz, alanlarda izin ve onay bekleyen projeleri bekleme süreleriyle beraber ilan etmesidir! Bu projeye gelince, sarayın bu projeye izin vermesi zor, iktidarın devlet aygıtıyla yapamadığını, ezeli düşmanı İzmirin yapıyor olmasını sindiremezler! Ama pes etmek yok, nasıl ki her yıl fazladan ödenen 1.5 avro faizi Özhaseki'den istenecek, bütün bu engellemelerin yarattığı maddi kayıplar da sorumlulardan istenecek! Yorum yazan troller de bunu görecek!

Yorumu oyla      3      3  
Sebahattin Uslubaş 14 Ağustos 2021 Cumartesi 22:07

Sayın Soyer siz asıl Balçova arsa meselesini çöz bırak laf üretmeyi Arsa mudileri neredeyse 20,000 kişi ve 50 yıl oldu İzmir olarak sürekli chp ye oy verdik chp hiç ilgilenmedi lutfen artık bu işi çözünüz bırakın şu suriyelileri bunların kendine hayrı yok Bolu Belediye Başkanı gibi biraz rest çekin chp yi ezdirmeyin şu akp ye İzmir her zaman arkanızda olur...

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 14 Ağustos 2021 Cumartesi 22:02

Buca tramvayı için atıl durumdaki TCDD hatlarını belediyeye vermeyen bakanlık bu krediye onay verir mi ? Buca tren yolu hattına herhalde eskiden Eşrefpaşa Cicipark'ın önünde ve Basmane tren garı' nın yan tarafında küçük sıra dükkanlar vardı daha sonra ikisi de yıkıldı. Bence öyle dükkanlar yapacaklar. Yakışır.

Yorumu oyla      2      3  
14 Ağustos 2021 Cumartesi 19:32

göçmen konuşmanı değiştir lütfen.yoksa chp izmir de bi daha başkan çıkaramaz duruma gelir.türkiye ortadoğu çöplüğü değildir.

Yorumu oyla      2      3  
Alen35 14 Ağustos 2021 Cumartesi 18:18

bu sene de iyi aktroll yaptı valla.

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 14 Ağustos 2021 Cumartesi 17:44

beyin bedava rumuzu. 5 milyonluk izmirde iki proje söyledin. buca metro otogar metro. bu kadar yani. hadi tamam. peki onay gerektirmeyen belediyenin yaptığı büyük projeler neler oldu onlarıda yazarsanız. teşekkürler. bilgi edinmek için soruyorum. hani cahiliz ya...

Yorumu oyla      2      3  
KSKli 14 Ağustos 2021 Cumartesi 15:11

Şu dünya bankasi anlaşma mutabakat zabtini Tunç SOYER bir basına gösterse. Türkiye masası SEFi yok öyle bir anlaşma diyor. Depremzedeler üstünden siyaset yapmayin lutfen.

Yorumu oyla      9      13  
Onay 14 Ağustos 2021 Cumartesi 14:53

İzmir eski BB Başkanının tüm milletvekillerine yazdığı mektup. sonrası ; TBMM 2018 yılında belediye yasasında değişiklik yaparak İZTAŞIT ( toplu ulaşımda devrim ) uygulamanıza onay vermedi mi ? İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulaması ile çevre ilçelere belediye otobüsü ( ESHOT ) vermeyeceksiniz . ( 2919 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başladı ) Toplu taşımada çevre ilçe belediye otobüslerine aktarma hakkı vermeyerek ; merkeze ilçelere göre çevre ilçe vatandaşlarından kaç kat fazla ulaşım ücreti almıyor musunuz ? . Suyun iki mislisi ile toplu ulaşımda çevre ilçelere verilmeyen 120 dk aktarma hakkı uygulamadındaki iki - üç , dört misli arasındaki fark nedir. “ Oturduğum koltukta çözüm üretmek zorundayım . “ Buyurun toplu taşımadaki merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığına çözün üretin

Yorumu oyla      9      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de bol tartışmalı meclis… İttifaklar arasında 'imar' gerilimi!
Ağustos ayı olağan Meclis Oturumunu gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ...
Meclis'te 'Arkas' gerilimi: 'Kişiye göre plan' iddiası
Arkas'a ait Torbalı ilçesi sınırları içerisinde yer alan iki adet parselde ...
Urla'da bağ bozumu şenliği düzenlendi
İzmir'in Urla ilçesinde 33. Bağ Bozumu Şenliği'nin resmi açılış töreni yapıldı.
 
Karşıyaka'da çocuklara yeni nesil eğitim
Karşıyaka Belediyesi tarafından üretilen Mini?C adı verilen “yeni nesil ...
İzmir'de yangınlara karşı Orman Gönüllüleri Ekibi kuruluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin yeşil örtüsünü ‘yangınlara dirençli’ ...
Aydın'da engeller kaldırılıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların engellerini ortadan ...
 
Konak’tan yangın bölgesine desteğe devam
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un,  Kıyı Ege Belediyeler Birliği Yönetim ...
Aydın İtfaiyesi yeni bir felaketi önledi
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Efeler’in İmamköy Mahallesi kırsalında ...
Karacaören muhtarından Başkan Çerçioğlu'na teşekkür
Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ aracılığıyla kentin altyapısına yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva