HABERLER>EKONOMİ
8 Ocak 2017 Pazar - 10:17

TÜGİAD'tan İzmir'de tarım zirvesi

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, İzmir tarımının "marka" haline getirilmesi için düzenleyeceği panele Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan tam destek geldi. TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, "Kentin 2030 tarım politikasının yol haritası ortaya konulacak" dedi.

TÜGİAD tan İzmir de tarım zirvesi

TÜGİAD Ege Şubesi'nin oluşturduğu "İzmir 2030 Platformu" tarafından kısa süre önce düzenlenen "İzmir Türkiye'nin En Büyük 2'nci İş Merkezi Olmalıdır" panelinin ardında bu kez tarım sektörü mercek altına alınacak. Tarım ve tarım sanayiindeki tüm sektör temsilcilerinin yer alacağı panelde, sektörün "markalaşması" için yol haritası çizilecek.

ANAHTAR İZMİR’DE
TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, Ege'nin tarım devi olduğuna dikkat çekerek "Hayvansal ve bitkisel üretim değeri 32 milyar liraya ulaşan Ege, yıllık 4 milyar dolar ihracata imza atıyor. Ancak bizim ortaya koyduğumuz 2030 vizyonuna göre bu rakamların çok daha üstüne çıkma potansiyeline sahibiz. İzmir'de bu noktada kilit rol oynuyor. 4 milyonluk nüfusun yüzde 15'i tarım sektörünün içinde yer alıyor ve eğer bu kilidi açmayı başaramazsak, nüfusun tamamı bu olumsuz tablodan etkilenecektir" dedi.

BAKANLIKTAN DESTEK
Düzenleyecekleri panelle ilgili TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat ve Genel Sekreter Çağlar Tenekeci önceki gün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ile görüştü. Bakan Yardımcısı Daniş, Ege’nin tarımın öncüsü olduğuna dikkat çekerek panele tam destek vereceklerini açıkladı.

Görüşmeyi değerlendiren Canpolat, "İzmir tarımda öncü bir kent. Havamız ve suyumuz ile birçok bölgeye göre avantajımız var. Herşeyden önce liman kentiyiz ve lojistik üstünlüğümüz bulunuyor. Bu durum yalnızca Türkiye için değil Akdeniz ülkeleri arasında bize artı değer katıyor. Ancak bir eksiğimiz var o da tarımda markalı ürünlerimiz yeterince fazla değil. Tarım ürünlerinin en iyi şekilde işlenebilmesi için serbest bölgelerde alt yapıya ihtiyaç var. Panel bu eksiklerin giderilmesine öncü olacak" diye konuştu.

İzmir'de tarımsal yatırıma yönlendirilecek öncelikli sektörler arasında bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmiş ve paketlenmiş olarak pazarlanması, markalaşma çalışmaları, jeotermal seracılık ile alternatif enerji kaynaklarının kullanımının başta geldiğine dikkat çeken Canpolat, "Organik ve iyi tarım üretim metotları, katma değeri çok yüksek olan tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, tatlı su ve deniz balığı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi gibi alanlarda yatırımların hızlandırılması İzmir'in 2030 vizyonuna büyük katkı sağlayacaktır. İşte tüm bunlar panelin ana konuları arasında yer alacak" dedi.

IŞIK TUTACAK
Panelde bakanlık, Oda ve birlikler ile kooperatifler,  tarım sektöründe yatırım yapan tüm kesimleri biraraya getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Canpolat, "Hepimiz biliyoruz ki İzmir farklılığıyla bir marka şehir. Ancak bunu küresel hale getirmemiz gerekiyor. Yoksa bu markanın ömrü uzun sürmez. Tarım bunlardan yalnızca biri. Tarımda markalaşmalıyız, turizmde, sanayide markalaşmalıyız. Elbette tüm bunlar için de marka olmanın gerektirdiği koşulları yerine getirmemiz gerekiyor. Umuyorum panel bu açıdan sektöre ışık tutacaktır" diye konuştu.

 
Fırat Kalkanı'nda 295 DEAŞ hedefi imha edildi
 
İzmir'de kar çilesi: 21 mahalleye ulaşım yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"2017 otomotiv sektörü için zor olacak"
OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülan: "Pazarda adetsel olarak 2017 yılında ...
"Elektrik ve doğalgaza bu yıl zam yok"
Enerji Bakanı Albayrak, geçen hafta İstanbul'da kesintiye neden olan hatlarla ...
“Aşkınız bitmesin ama Keçiören metrosu bitti”
Keçiören Metrosu bugün açıldı. Atatürk Kültür Merkezi-Keçiören arasındaki ...
 
Yunusoğlu’ndan fark yaratan proje: ARMA Gaziemir
İzmir’de gerçekleştirdiği projelerle yaşadığımız kente değer katan, her ...
Bir önemli yatırım daha: LM Wind Power Bergama’nın bir parçası olmak istiyor!
14.fabrikasını Bergama’da kuran LM Wind Power, bölgedeki eğitim merkezini ...
Fed tutanakları altını uçurdu!
Fed tutanakları sonrasında altının gram fiyatı, 135 liranın üzerini gördü. ...
 
Ayvalık'ta iptal oldu, Bakanlık o RES’leri İzmir’e getirdi!
Ayvalık Cunda Adası’na RES yapmak isteyen şirketin aldığı izinler iptal ...
Bakan Eroğlu'ndan İzmir'e gölet müjdesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlıyla Kemalpaşa'daki ...
408 bin emekliye ‘düzenleme’ müjdesi!
Kamuda 30 yıldan fazla çalıştıktan sonra emekli olanlara ek ikramiye verilmesini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva