HABERLER>EKONOMİ
5 Ocak 2017 Perşembe - 12:29

Bir önemli yatırım daha: LM Wind Power Bergama’nın bir parçası olmak istiyor!

14.fabrikasını Bergama’da kuran LM Wind Power, bölgedeki eğitim merkezini de açtı. Toplantıda konuşan Bergama Belediye Başkanı Gönenç, firmaya destek mesajı verirken LM Wind Power Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ben Malefijt, “Bergama toplumunun bir parçası olmak istiyoruz” dedi.

Bir önemli yatırım daha: LM Wind Power Bergama’nın bir parçası olmak istiyor!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Danimarka’nın yenilenebilir enerji ekipmanları  üretim devi LM Wind Power, Bergama’daki eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yaz Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde dünyadaki 14’üncü rüzgar enerji santrali kanatları ve ekipmanları üretim tesisi kurmak için yatırım kararı alan LM Wind Power, OSB’deki fabrika kurulum çalışmasını sürdürürken Bergama Belediyesi’ne ait eski tekstil fabrikasını eğitim merkezine dönüştürdü.

Eğitim merkezinde gerçekleşen açılışa Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan,  Bergama Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Vatansever, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper,  LM Wind Power Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ben Malefijt ve LM Wind Power Avrupa Operasyon Direktörü  Jesper Sorensen  katıldı.

EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ
LM Wind Power Eğitim merkezi (Center of Excellence) açılış konuşmasını yapan  LM Wind Power Fabrika Direktörü Ozan Mamay, kurulacak fabrika ve açılışı gerçekleşen eğitim merkezi  hakkında bilgi verdi. Mamay, “Bergama fabrikasında en az 500 kişi LM Wind Power üretimine katılacaktır. Türkiye’deki rüzgar kaynakları umut vericidir. 2023 hedeflerinde ülkemizin enerji ihtiyacının yüzde 30’unun yenilenebilir enerji ile sağlanacaktır.  Firmamız bu doğrultuda yatırımlarını gerçekleştirmiştir.  Fabrikadan önce  sadece eğitim için 8 milyon Euro harcama yapıldı. Şuana kadar 40 mühendis ve çalışan işe başladı. Yurtdışı eğitimlerinin ardından burada teorik ve pratik eğitimlerini gerçekleştirecektir. Eğitim birinci öncelikli konumuzdur. Önümüzdeki hedeflerimize ulaşabilmek için eğitim alt yapısını kuruyoruz” diye konuştu. 

BERGAMA TOPLUMUNUN PARÇASI OLMAK İSTİYORUZ
Mamay’ın ardından kürsüye gelen LM Wind Power Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ben Malefijt, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi atılan temelin ardından geride kalan süreçte 6 aylık zorlu dönemin başarıyla atlatıldığını ifade etti.

Malefijt, “14 Temmuz  günü yola çıkarken ‘Yaptığınız şeyi söyleyin ve söylediğiniz şeyi yapın’ dedik.  Biz 1 yıl içinde faaliyete başlayacak bir fabrika kurmak istediğimizi, bunu burada kuracağımız Türk ekiple yapmak istediğimizi söyledik. Tam bir gün sonra Türkiye’de çok önemli değişiklikler oldu. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada terör ve ekonomik sorunları gördük. Türk lirasının değer kaybettiğini gördük. Karşımıza birçok engel çıktı. Ama şundan emin olunmalı ki burada yer alan herkes 6 ay önce verilen sözü tutmanın gururunu yaşıyor.  Bundan sonraki 6 aylık dönemde de omuz omuza olmamız gerekiyor. Biz Bergama toplumunun bir parçası olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BERGAMA’NIN YAŞAM KALİTESİNİ GELİŞTİREBİLMESİ İÇİN
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise “Bugün burada olmak Bergamalılar için mutluluk kaynağı. Bergama’da yaşam kalitesinin geliştirilebilmesi için özlemle beklediğimiz bir yatırımdı. Bergama OSB uzun zamandır böyle bir yatırım bekliyordu. Bu 14 Temmuz’da yapılan sözleşmenin Bergama için büyük bir önemi var” diye konuştu.



ÇEVRECİ İLÇEDE ÇEVRECİ YATIRIM
Bergama’daki maden ocaklarına karşı yapılan direnişler hakkında konuşan Gönenç, "Türkiye’de Bergama dediğiniz zaman önce tarihi mirası gelir. Hemen sonra Bergama’nın çevre duyarlılığı gelir. İlk çevreci ayaklanmalar Bergama’da başlamıştır. Bundan dolayı böyle çevreci bir yatırımın Bergama’da kurulması çok önemli oldu. Termik santraller gibi kömürle çalışan enerji kaynakları her an başımıza bela açabilir. Bunlara karşı çıkarken yeni enerji kaynaklarını  rüzgar gibi güneş gibi yatırımlara yönelmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

ZOR GÜNLERDE KARARLILIK GÖSTEREN DOSTLARIMIZI UNUTMAYIZ
Firmanın darbe girişimine rağmen yatırımda kararlılık göstermesine teşekkür eden Gönenç, "Türkiye 15 Temmuz akşamı başka bir Türkiye’ye uyandı.  Çok zor günleri geride bıraktık. 14 Temmuz günü imzalanan sözleşmenin ardından yatırımların aynı şekilde devam etmesi bizim için çok önemliydi. Biz  zor dönemde bu kararlılıklarını gösteren bu dostlarımızı hiç unutmayız. Bizim bundan sonraki görevimiz, LM Wind Power için her türlü kolaylığı sağlamak olacaktır” diye konuştu. 

KANATLARIN TAŞINMASI İÇİN ZİRVE
Son olarak konuşmasını gerçekleştiren Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, üretilecek rüzgar kanatlarının güvenli bir şekilde taşınması için İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüşme yaptıklarını ifade ederek,” 6 aylık süreçte bir çocuğun doğuşu gibi şahit oldu. Çalışmalar hiç aksamadan sürtüyor. Bundan sonra da biz yatırımların yerine getirilmesi için yerel yönetim olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Önceki gün sayın valimizle yaptığımız görüşmede de kanatların taşınması için bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.

 
Fed tutanakları altını uçurdu!
 
Flaş! Reina saldırganının uyruğu belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fed tutanakları altını uçurdu!
Fed tutanakları sonrasında altının gram fiyatı, 135 liranın üzerini gördü. ...
Ayvalık'ta iptal oldu, Bakanlık o RES’leri İzmir’e getirdi!
Ayvalık Cunda Adası’na RES yapmak isteyen şirketin aldığı izinler iptal ...
Bakan Eroğlu'ndan İzmir'e gölet müjdesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlıyla Kemalpaşa'daki ...
 
408 bin emekliye ‘düzenleme’ müjdesi!
Kamuda 30 yıldan fazla çalıştıktan sonra emekli olanlara ek ikramiye verilmesini ...
Fed tutanakları açıklandı
Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 13-14 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen ...
İzmir şambalisine coğrafi işaret tescili
İzmir Ticaret Odası tarafından başvurusu yapılan şambali tatlısı, Türk ...
 
İnternet reklamlarına 'hız' ayarı
Elektronik haberleşme hizmetlerine ilişkin reklamlarda, test veya laboratuvar ...
Mesut Sancak'tan ünlü İngiliz yazara İzmir daveti
Folkart Başkanı Mesut Sancak, yazısıyla Türkiye’ye destek veren dünyaca ...
Polonya iş dünyasından İzmir’e iade-i ziyaret
İzmir’den 150 kişilik heyetin 3 ay önce çıkarma yaptığı Polonya’nın iş ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva