HABERLER>EKONOMİ
4 Ocak 2017 Çarşamba - 11:03

Mesut Sancak'tan ünlü İngiliz yazara İzmir daveti

Folkart Başkanı Mesut Sancak, yazısıyla Türkiye’ye destek veren dünyaca ünlü İngiliz Gazeteci, Independent yazarı Simon Calder ile görüşerek İzmir’e davet etti.

Mesut Sancak tan ünlü İngiliz yazara İzmir daveti

İş görüşmeleri için Londra’ya giden Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Reina saldırısına en güzel cevap, Türkiye'de tatil" başlıklı yazısı ile Türkiye’ye destek veren Independent yazarı Simon Calder ile buluştu. Sancak, İngiliz gazeteci yazara teşekkür etti ve İzmir’e davet etti. Ünlü İngiliz seyahat yazarı, İzmir’i mutlaka ziyaret edeceğini vurguladı. 

Londra’da Green Park’a bakan dünyaca ünlü The Ritz London’da gerçekleşen buluşmada, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, terörü lanetlerken, bu ve benzeri yazıların, iş dünyası için moral oluşturduğunu, Türkiye’de gündelik hayatın terör karşısında asla yenilmeyeceğini belirtti. Ünlü gazeteci Calder, buluşmadan memnuniyetini dile getirdi.

EN GÜZEL YANIT

Independent yazarı Simon Calder, birkaç gün önce kaleme aldığı yazısında, yılbaşı gecesi gerçekleşen Reina saldırısına en güzel cevabın, Türkiye'ye tatile gitmek olduğunu belirtmişti.

İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesi yazarlarından ünlü gazeteci ve seyahat yazarı Simon Calder, gündem yaratan yazısında “Türkiye'de tatil rezervasyonları yaparak teröristlere karşı çıkabiliriz” başlığını atmış, “Bu saldırılara verilecek en güzel yanıt, normal yaşantınızı değiştirmemektir" ifadelerini kullanmıştı.

OBJEKTİF DEĞERLENDİRME

Bir iş toplantısı için Londra’ya giden Mesut Sancak, bu olumlu yaklaşımdan etkilenerek Simon Calder’e buluşma isteğini iletti. The Ritz London’da gerçekleşen buluşmada, ünlü İngiliz seyahat yazarı Calder, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, Simon Calder’e yazısı nedeniyle teşekkür etti; “Terör saldırılarını lanetlerken; objektif bir değerlendirme sonucu kaleme aldığınız bu yazınızla ilgili; Türkiye’nin her noktasından, hepimize çok olumlu tepkiler ulaştı.” dedi.

ÖRNEK OLSUN

Sancak, iş dünyasının aktif bireyleri olarak İngiliz gazeteci Simon Calder’in kaleme aldığı bu yazının örnek teşkil etmesini, Batı medyasında benzeri yazıların çoğalmasını dilediklerini dile getirdi. Folkart Başkanı Mesut Sancak şöyle konuştu:

“Yazınızla öne çıkan bu dayanışma moral desteğiniz, bizim için, iş dünyamız açısından çok anlamlıydı. Bizler bu objektif örneklerin çoğalmasını diliyoruz. Yazınızda belirttiğiniz gibi, bizler de insanlık düşmanı tüm terör saldırılarına verilecek en güzel yanıtın, bir yanda acımızı yaşayıp, başımız dik yasımızı tutarken; diğer yanda terörün amacına ulaşmaması için, normal yaşantılarımızı sürdürmek olduğuna inanıyoruz.”

İZMİR DAVETİ

Terör saldırılarını lanetleyerek kınadığını belirten Sancak, Simon Calder’e daveti sırasında kısaca FOLKART’ı da tanıttı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı, “Biz FOLKART olarak, önümüzdeki yakın yıllarda Türkiye’nin en büyüğü olma iddiasında, yapı sektöründe, yenilikçi ve büyük yatırımlara imza atan, İzmir merkezli bir şirketiz.” dedi. Sancak şöyle konuştu:

“Biz de sizi öncelikle İzmir’e ve Türkiye’ye, tekrar davet etmek istiyoruz.

Eminiz ki güzel şehrimiz, hem binlerce yıllık tarihsel mirasıyla, hem de muhteşem doğal güzellikleriyle, sizi derinden etkileyecektir. İzmir’in kendisine özgü kültürü, sanatı, mutfağı, otantik güzellikleri, sizi şehrimizle kucaklaştıracaktır. İzmir’e aşık olacaksınız. ”

‘TÜRKİYE’YE GELECEĞİM’

Ünlü İngiliz Seyahat yazarı Simon Calder ise doğal olarak Türkiye'de tatili düşünen pek çok kişinin İstanbul Boğazı’nın dibinde meydana gelen katliamı görünce şok olduğunu belirtti. Simon, katliamların yarattığı bu sarsıntıyı yorumlarken, hayatını kaybeden her insanın, ayrı bir trajedi olduğunu söyledi. Calder, turizm beldelerinin hedef olması ihtimalini, yazısında da gözden geçirdiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: 

“Ancak her yıl İstanbul’u ve Türkiye'nin sahil beldelerini ziyaret eden milyonlarca kişiyi düşündüğünüzde, herhangi bir tehlikeyle karşılaşma şansınız, hâlâ son derece düşük. Örneğin ben, güzel Türkiye'ye geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Çünkü rastgele hedef seçen bu  şiddete verilebilecek en güzel cevap, aslında davranışlarınızı ve seçimlerinizi değiştirmeden ne derece etkisiz olduğunu göstermektir."

LONDRA’DA YATIRIM

Mesut Sancak, Simon Calder ile sohbet ederken, Londra’da yatırım yapmanın, Folkart’ın somut hedefleri arasında bulunduğunu da, sözlerine ekledi. Sancak Calder’e şunları söyledi:

“Ülkemizle ilgili güzel sözleriniz, dayanışmanız; bize moral verirken, vizyonumuzda yer alan Londra’da yatırım yapma isteğimizi de güçlendirdi. Buna yönelik arayışımız, şu anda zaten sürüyor. Size tekrar teşekkür ederken, gazetecilik yaşamınızda başarılar diliyor, sizi İzmir’e davet ediyoruz. Davetimize katılımınızdan, mutluluk ve onur duyacağız.”

Dün akşam saatlerinde Londra’da gerçekleşen görüşme, Simon Calder’in, Mesut Sancak’ın içten davetine teşekkürü ve İzmir’e geleceğine dair verdiği sözle sona erdi.

 
İzmir’de bir ilk: O ilçenin pazarlarında 'tek tip' dönem
 
İnternet reklamlarına 'hız' ayarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polonya iş dünyasından İzmir’e iade-i ziyaret
İzmir’den 150 kişilik heyetin 3 ay önce çıkarma yaptığı Polonya’nın iş ...
İzmir esnafından ahilik fonuna ‘iş göremez’ talebi!
İflas eden esnafa işsizlik maaşı verilmesini sağlayan “Ahilik Fonu” tasarısına ...
Soma Grup’un eski ortağı Bergama’da jeotermal arayacak
Soma maden faciasının sorumlusu Soma Grup’un eski ortağı Yılsan Yatırım ...
 
'Enflasyon' sonrası dolardan bir tarihi rekor daha!
Enflasyonun beklentileri aşması üzerine dolar 3.60 lirayı aşarak 3.6033 ...
Memur ve emeklilerin zamlı maaşları belli oldu
Memur maaş katsayıları, yüzde 3'lük ocak ayı zammına göre yeniden belirlendi.
Demirtaş: Enflasyonla kararlı mücadele sürdürülmeli
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, 2016 yılı enflasyonunun beklentilerin ...
 
DOKTOB Başkanı Okutur: Yılgınlık yok, kararlılık var!
Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeciler Birliği ...
Süt üreticisine referans fiyatı şoku!
Ulusal Süt Konseyi, 2017 yılının ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere ...
İzmir’de bir yılda 125 gemi parçalandı!
Dünyanın önde gelen donanmalarına ait gemilerin sökümünü yapan İzmir'in ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva