HABERLER>EKONOMİ
17 Ekim 2014 Cuma - 16:17

TÜGİAD’ta bayrak polemiği: Çıray’la Sait karşı karşıya!

TÜGİAD Ege Şubesi Genel Kurulu, CHP'li ve AK Partili milletvekillerin polemiğine sahne oldu. CHP İzmir Milletvekili Aytın Çıray, "Ülkenin bir bölgesinde bayraklar indirilip yakılıyorsa, Türkiye Cumhuriyeti fiilen yıkılmıştır" derken, Çıray'a yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, "Biz Atatürk'e de bayrağa da saygılıyız. Ana muhalefetin Güneydoğu'ya gittiğinde de Türk bayrağını dalgalandırması lazım" dedi.

TÜGİAD’ta bayrak polemiği: Çıray’la Sait karşı karşıya!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Bölge Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu'na CHP'li ve AK Partili milletvekilleri arasında yaşanan bayrak polemiği damgasını vurdu.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Ülkenin bir bölgesinde bayraklar indirilip yakılıyorsa, Türkiye Cumhuriyeti fiilen yıkılmıştır" derken, Çıray'a yanıt veren AK Parti İzmir Milletvikili Rıfat Sait, "Biz Atatürk'e de bayrağa da saygılıyız. Ana muhalefetin Güneydoğu'ya gittiğinde de Türk bayrağını dalgalandırması lazım" diye konuştu.

İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenen Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu'na AK Parti İzmir Milletvekilleri Rıfat Sait ve İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Mehmet Ali Susam, TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi katıldı.

'SAVAŞ TAMTAMLARI ÇALIYOR'
Genel Kurulun açılışında konuşan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye'de alışılmadık şeylerin doğal olaylar haline geldiğini söyledi.

Çıray, "Atatürk'ün büstleri her gün kırılıyor, bayraklarımız yakılıyor. Yetmedi, Musul'da toprağımız işgal edildi. Türk bayrağı ve Atatürk büstü kurucu ruhun ta kendisidir. Eğer Öcalan'ın ayağına gidip ondan yardım istiyorsanız, eğer Türkiye'nin başka bölgesinde bayrağınız yok ve başkası vergi topluyorsa siz egemenliğinizi devretmişsinizdir. İlk defa burada söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti fiilen yıkılmıştır. Artık Türkiye'de kral çıplak deme zamanı gelmiştir. Yıkılan bu devletin nasıl yeniden kurulduğunu 2015'te göreceğiz” dedi.



Türkiye'nin ne olduğunu anlayamadığı bir çözüm sürecinin içinde olduğunu dile getiren Çıray, öte yandan tezkere çıkarılarak Türkiye'ye 'kardeşim savaşa git' dendiğini ve savaş tamtamlarının çalınmaya başlandığını söyledi.

'ANAYASA ASKIDA'
Çıray, "HSYK seçimlerini izlediniz. Hükümet yanlıları mı cemaat yanlıları mı seçilecek diye bir seçim yapıldı. Bu ne büyük felakettir. Hukuk devletinin yıkıldığının göstergesidir. Bağımsız olması gereken bir Cumhurbaşkanı ana muhalefet başkanına 'sen sus' diyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti anayasasının askıya alınmasıdır. İki büyük anayasası olmayan iki ülke var artık. Biri İngiltere, biri Türkiye" diye konuştu.

Bu ortamda CHP'nin vizyonunu ortaya koyamadığını dile getiren Çıray, "Çünkü vizyon ile hayal arasında bir fark vardır. Vizyon bir resimdir. Bu resim hakikatler ve pozitif veriler üzerinden çizilir. Türkiye'de bu resmi ortaya koyacak gerçekler bozulmaya başladı. Bu vizyona ulaşacak elimizde veriler kayboldu" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da siyaset yaparken her zaman üreten, bu ülkenin refahını katkı koymaya çalışmış bir anlayışla siyaset yaptığını belirtti. Susam, "Ülkede barış ve huzuru egemen kılacak, Cumhuriyet değerleriyle barışık, dünya ile ters düşmeyen bir yönetim gerekiyor" şeklinde konuştu.



'BAYRAĞI GÜNEYDOĞU'DA DA DALGALANDIRMANIZ LAZIM'
Çıray'a yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, "Eğer bayraktan, Atatürk'ten, Türkiye'nin değerlerinden bahsedeceksek o zaman biz de varız. Balkanlar'dan gelen bir kişi olarak bunlar hassasiyet duyduğum konular. Biz Atatürk'e de bayrağa da saygılıyız. Güneydoğu'ya gittiğiniz zaman da Türk bayrağını dalgalandırmanız gerekiyor. İktidar partisinin yaptığı güzel şeyleri de anlatmanız lazım. Doğruları söylemediğiniz zaman tepkiler olur. Gerçekçi şeyler söylemediğiniz zaman halk sizi desteklemiyor. Halkımız 9 kere karar verdi. AK Parti'yi iktidar, CHP'yi muhalefet yaptı. Neden iktidar olamadıklarını sorgulamaları lazım... 2015 seçimlerinde göreceğiz. Halkın verdiği kararı ana muhalefet kabul edecek mi?" dedi.



AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Çıray'ın CHP'nin vizyonundan bahsetmediğini belirterek, "Demek ki bu vizyon ve hedefler bu ülkede yaşayan insanlar açısından inandırıcı bulunmadı. İnandırıcı olsaydı seçimleri kazanırdı. Onlar ne kadar inandırıcı değilse, Çıray'ın bundan sonra kurduğu cümlelerin inandırıcılığı da bu kadar zayıftır" diye konuştu.

SİYASET ÇAĞRISI
TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD Ege Şubesi'nin çalışmaları konusunda mütevazı davrandığını belirterek, "Neden Selanik'te açtığınız şubeden bahsetmediniz? Neden çocukları silahtan uzaklaştırmak için yaptığınız çalışmalardan bahsetmediniz?" dedi.



TÜGİAD'ın kimsenin arka bahçesi olmadığını, kimsenin derneği olmadığını dile getiren Yücelen, ancak önümüzdeki seçimlerde dernek vizyonunu benimseyen TÜGİAD'lı adayların hangi partiye giderlerse o partinin neferi olacağını vurguladı.

ORTAK PROJE SÖZÜ
Tek liste ile gidilen seçimlerde TÜGİAD Başkanlığı'na yeniden seçilen Musa Turan, yeni dönemde İzmir'de ortak iş yapma kültürünü geliştirmek için çaba göstereceklerini söyledi. Turan, "Şubemizi kurarken hiçbir düşünceye topluluğuna alternatif olarak kurulmadık. Güçlü bir sinerji oluşturarak güzel İzmirimize güzel eserler kazandırmak, genç girişimcileri TÜGİAD'ın gücünü kullanarak uluslararası platformlara taşımak için uğraştık. Üniversitelerde okuyan genç girişimcilerle deneyimlerimizi paylaştık. Onlara staj imkanı verdik. Kentsel dönüşüm komisyonumuz 6 aylık çalışma ile rapor hazırladı. İzmir'in uluslararası eğitim merkezi olması için çalışma yaptık. Bu projeyi 2015'te neticelendirip İzmir'i uluslararası eğitim merkezi yapacağız. Ara eleman yetiştirme projesi olan İzmir Kent Projesi'nde iştirakçi olarak yer alıyoruz" dedi.



Kısa sürede İzmir ile kaynaştıklarını belirten Turan, "Önümüzdeki dönemde işadamları ve iş kadınları dernekleri ile beraber İzmir iş dünyasına ve bölgemize yönelik ortak projeler geliştirmek, ortak iş yapma kültürüne bir katkı da biz koymak istiyoruz. Barışın, huzurun sağlanması, sıkıntılı dönemin geride kalmasını, farklı fikirlerin kavga unsuru olarak görülmemesini diliyorum. TÜGİAD çatısı altında ülkemiz ve derneğimizi temsil eden çalışmalara imza atacağız. Hiç yorulmayacağız. Bizden sonra gelenler bu bayrağı taşıyacak" diye konuştu.



YENİ YÖNETİM
TÜGİAD Ege Şubesi'nin Musa Turan başkanlığında yeni yönetiminde Sema Aydın, Nihat Baç, Can Yavaş, Necmettin Birkan Karayılanoğlu, Evren Taşkıran, Şükrü Cem Akçay, Arda Işık, Sami Baz, Denetim Kurulu Üyeleri ise Bilgen Salih Narlı, Erdem Demir ve Salih Baz oldu. TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen, aralık ayında genel kurulda yeniden aday olacağını belirterek, İzmir'den Tolga Hikmet Duğles'i yönetimine almak için Egeli üyelerinden destek istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalılar 18 Ekim 2014 Cumartesi 12:00

Chp nin eğitimdeki sendikası bayrak yakan heykel kıranlara destek için eylem yapıp okullara gelmeyip çocukların bilgilenmesi engelledi.hatirlatirim.

Yorumu oyla      11      5  
girit 18 Ekim 2014 Cumartesi 09:39

iktidarın ülkenin simegesini koruyamaması ile muhalefetin mitinglerinde naptığı ne alakası var ülkeyi yöneten sizsinz muhalefet iktidarı eleştireceğine iktidar muhalefeti eleştirio ayıp ayıp

Yorumu oyla      12      5  
laciverti 18 Ekim 2014 Cumartesi 00:17

al birini vur ötekine

Yorumu oyla      11      6  
Hamit 17 Ekim 2014 Cuma 19:43

On numara bes yildiz CHP izmir Milletvekili Aytun Çıray'a.

Yorumu oyla      18      14  
alp aras 17 Ekim 2014 Cuma 19:30

Aytun Çıray gibi düşündüğünü korkusuzca dile getiren vekiller olduğu sürece halkın sırtı yere gelmez

Yorumu oyla      19      14  
reis 17 Ekim 2014 Cuma 19:14

aykut çıray efenndi o zaman gezi çapulcuları türk ve pkk bayraklarını kol kola taşıdılar ve senin genel başkanın olacak genel müdür onları çiçek çocukları dedi bunu da unutma ve öyle konuş... ve ayrıca soruyorum genel müdürün hakkaride miting yaptı hiç bir tane türk bayyrağı yoktu neden cevap ver..

Yorumu oyla      15      12  
Salih T. 17 Ekim 2014 Cuma 18:07

Helal olsun Aytun Çıray'a. İyi ki CHP'desin. Şimdi konuşulmayıp ne zaman konuşulacak.

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egesel Triyanda Evleri İzmir'e değer katacak
Egesel İnşaat'ın, Torbalı Ayrancılar'a nefes aldıracak Triyanda Evleri ...
İş güvenliği zirvesinde kritik açıklama: İzmir’de 66 inşaata…
İş Teftiş Kurulu İzmir Grup Başkanı Şuayip Er, İstanbul'da yaşanan asansör ...
Gıda teknolojileri İzmir vitrininde!
Türkiye ve dünyanın önemli gıda merkezlerinden İzmir’deki FOODEX Gıda ...
 
Flaş! Benzin şaşırtıyor: Bir indirim daha
Akaryakıt dağıtım şirketleri, benzin satış fiyatlarında litrede ortalama 8 kuruş indirim yaptı.
Karaburun'a 'Çalık için' acil kamulaştırma!
Bakanlar Kurulu, Çalık Enerji'nin Karaburun'da kuracağı rüzgar enerjisi ...
Bakanlık'tan işçiye sert paket: Güvenliğe uymayan...
Son şekli verilecek çalışma paketinde, iş güvenliğine ikazlara rağmen ...
 
İZKA’dan tekstile ve kruvaziyer turizmine destek
İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA) Yönetim Kurulu Toplantısında Ege Tekstil ve ...
Davutoğlu '10 Toma' dedi İzmirli Katmerciler uçtu!
Siyasi gerginliklerin artması ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iki gün ...
Yorgancılar Egedesonsöz'e konuştu: Kalkınma Ankara'dan olmaz
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar Egedesonsöz’e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva