HABERLER>EKONOMİ
16 Ekim 2014 Perşembe - 15:16

İZKA’dan tekstile ve kruvaziyer turizmine destek

İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA) Yönetim Kurulu Toplantısında Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından hazırlanan “Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi” projesine ve İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) organizasyonu ile dünyadaki en büyük kruvaziyer fuarı olma niteliğine sahip Cruise Shipping Miami Fuarı’na katılım konusunda destek kararı çıktı.

İZKA’dan tekstile ve kruvaziyer turizmine destek

İZMİR - Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından hazırlanan “Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi” projesinin toplam bütçesi 4 milyon 430 bin TL. Proje bütçesinin 3 milyon 322 bin TL’lik kısmının İZKA tarafından karşılanması için önümüzdeki günlerde İZKA ile Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği arasında sözleşme imzalanacak.
 
Proje kapsamında; Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nde yerleşik Üniversite Sanayi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DESUM) bünyesinde teknik tekstil sektörüne yönelik AR-GE çalışmaları ile test ve analizlerin yapılacağı bir laboratuvar ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş. (DEPARK) bünyesinde sektördeki firmalara ulusal/ uluslararası fon kaynaklarına erişim amacıyla proje ve strateji geliştirme faaliyetlerinde danışmanlık ve eğitim hizmeti sunacak bir ofis kurulması planlanıyor.
 
İZKA’nın bir başka destek kararı da İzmir tanıtımına yönelik oldu. 16-19 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenecek ve dünyadaki en büyük kruvaziyer fuarı olma niteliğine sahip Cruise Shipping Miami Fuarı’nda İzmir’in tanıtılması için İZKA, stant bedeli olan 41.500 ABD Doları’nı karşılayacak. İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) organizasyonu ile katılım sağlanacak olan fuar gerek İzmir’in kruvaziyer turizmi potansiyelinin uluslararası arenada tanıtılması, gerekse dünya kruvaziyer turizmindeki gelişmelerin takip edilmesi ve İzmir’in ve ülkemizin ihtiyaçlarının daha sağlıklı biçimde tespit edilmesi açısından önem taşıyor.
 
Vali ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Toprak, “İZKA olarak, İzmir’in kalkınması için önem verdiğimiz sektörlerden olan teknik tekstil ve ayrıca İzmir tanıtımı konusunda paydaşlarımızla işbirliği içinde faaliyetler yürütmekten memnuniyet duyuyoruz. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin “Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi” güdümlü projesi ile kurulacak olan laboratuvar, teknik tekstil sektöründe AR-GE çalışmalarının yapılmasına olanak sağlayacak, oluşturulacak olan danışmanlık ve eğitim ofisi ise, sektördeki firmalara, proje ve strateji geliştirilmeleri için yol gösterecektir. Projenin İzmir’de teknik tekstil sektörünün gelişmesi için faydalı bir adım olacağına inanıyoruz” dedi.
 
Toprak, “İzmir’in daha fazla yatırımcı ve turist çekmesi amacıyla tanıtımına yönelik çalışmalarımıza büyük bir önem ve öncelik veriyoruz. Kruvaziyer turizmi dünyada hızla gelişen ve bulunduğu yere yüksek gelir getiren, orta ve üst gelir grubuna hitap eden bir turizm türü. Ülkemizde ise kruvaziyer turizmi alanında İzmir son on yıldır yükselen performansı ile dikkat çekiyor. İzmir, aldığı pay ile Türkiye’nin üçüncü büyük kruvaziyer limanı. İzmir’in bu potansiyelinin tanıtılması ve performansının daha da geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar önem taşıyor. Bu kapsamda, İZTO’nun öncülüğünde yürütülen tanıtım çalışmalarına destek olarak, 2015 Cruise Shipping Miami Fuarı’nda İzmir’in tanıtılması için gereken stant bedelini üstleniyoruz” diye konuştu.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu '10 Toma' dedi İzmirli Katmerciler uçtu!
Siyasi gerginliklerin artması ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iki gün ...
Yorgancılar Egedesonsöz'e konuştu: Kalkınma Ankara'dan olmaz
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar Egedesonsöz’e ...
İzmir iş dünyasından Kobani açıklaması: Ayrışmaya...
İzmir Tiraret Odası'nda biraraya gelen ve ülkede son günlerde meydana ...
 
Hükümetten çiftçiye 'lisanlı depo' müjdesi
Ürününü tarım ürünleri lisanslı depolarına koyan üreticiye depolama desteği ...
Ziraat 9 ay içinde o bankayı kurmak zorunda
BDDK'dan katılım bankası izni alan Ziraat 9 ay içinde katılım bankası ...
Devletin ilk faizsiz bankası kuruluyor
BDDK, Ziraat Bankası’na faizsiz bankacılık yapmak için katılım bankası ...
 
Formula 1’de markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas
Formula 1’de sezonun 16. yarışı olan Rusya Grand Prix’sini MERCEDES AMG ...
İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi başlıyor
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin ev sahipliğinde, Türkiye’de ilk ...
İş dünyasında ‘Kobani’ alarmı: Olağanüstü zirveden ne karar çıktı?
İzmir Ticaret Odası'nda yapılan toplantıda bir araya gelen iş dünyası ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva