HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2024 Pazar - 20:48

Tugay'dan rakibi Dağ'a 'logo' salvosu: Utanıyorlar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Menderes’te yurttaşlarla buluştu, seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Tugay AK Partili rakibinin seçim afişlerinde partisinin logosunu kullanamadığını belirterek, “Niye kullanmıyorlar? Utanıyorlar. İnsanlarımıza bu yoksulluğu yaşattıkları için utanıyorlar, emeklilerimize bu yokluğu yaşattıkları için, öğrencilerimize okula aç gitme durumunu yaşattıkları için, kadınlarımıza yaptıkları baskılar yüzünden utanıyorlar” dedi.

Tugay dan rakibi Dağ a  logo  salvosu: Utanıyorlar!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt, ilçe örgütü ve partililerin eşlik ettiği Cemil Tugay, Menderesliler tarafından sevgi seliyle karşılandı. İzmir Milletvekili Ednan Arslan, AK Partili adayların seçim çalışmalarında partilerinin renklerini ve amblemini kullanmaktan utandığını söyledi.



GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Menderes’te düzenledikleri ilk miting olduğunu hatırlatan Tugay, “Nice mitinglerimiz nasip olsun inşallah, çok daha büyük kalabalıklar nasip olsun bizlere” dedi. Kendisine gelincik veren Fatma İçen’i sahneye davet eden Tugay, “Bu gelincikleri kim verdi bana. Sen gel buraya, doya doya sarılamadım sana biraz önce. Annem benim, değerli annem benim” diyerek sarıldı. Yaşlı kadın gördüğü ilgi karşısında gözyaşlarını tutamadı.



“İZMİR’İN KADINLARI GÜÇLÜDÜR”
Eşi Öznur Tugay’ın de kendisine eşlik ettiğini söyleyen Tugay, şöyle konuştu:

“Bana diyor ki ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldun senin yanında bir kadın lazım. İzmir’in kadınlarını temsilen benim de orada görünmem lazım’ diyor. İzmir’in kadınları güçlüdür diyor. Her gün gittiğimiz her yerde daha fazla kalabalık daha fazla sevgi daha fazla gülümseyen yüz görüyorum. Ben sizlere kurban olurum. Sizlere elinizdeki o kırmızı beyaz bayrağımıza altı okumuza ve memleketimin güzel insanlarına, hayatım boyunca inandığım güzel insanlara, değerlere, Cumhuriyetimize, kahramanlarımıza ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, onun değerlerine kurban olurum. Bana ‘biraz fazla sakinsin’ diyorlar. Ben de diyorum ki bu güzel milletin karşısında önce edepli olmayı bilmek, önce kendini bilmek lazım. Aramızda çocukları görüyorum, bilmiyorum bana mı öyle geliyor, her gittiğim mitingde daha fazla çocuk ve genç görüyorum. Ben her çocuğu gördüğümde onlara sarılmak, sevgi göstermek, alnından, yüzünden, gözünden öpmek istiyorum. Onlara demek istiyorum ki merak etme evlat merak etme, İzmir’de de Türkiye’nin dört bir yanında da biz senin geleceğin için mücadele edeceğiz. Ben gerektiği zaman sesimi yükseltmeyi de bilirim.”

“3 KURUŞ SADAKA VERİR GİBİ”
Çocukken babası ile gittiği Ecevit’in mitinginde yaşadıklarını anlatan Tugay, AK Partili rakibinin seçim afişlerinde parti logosunu kullanmamasını da eleştirdi. Tugay, şöyle konuştu:

“Babam beni Ecevit’in mitingine götürmüştü. Orada demiştim ki Allah’ım bu nasıl bir ortam, nasıl bir sevgi, nasıl bir umut. Bugün bu ülkede biz bir şey yaşıyoruz, biraz önce Ednan vekilim bir şey söyledi, dedi ki ‘aday oluyor adamlar kendi partilerinin rengini kullanmıyorlar afişlerinde, kendi partilerinin sembollerini kullanmıyorlar’. Niye kullanmıyorlar? Utanıyorlar. İnsanlarımıza bu yoksulluğu yaşattıkları için utanıyor, emeklilerimize bu yoklukları yaşattıkları için, öğrencilerimize okula aç gitme durumunu yaşattıkları için, kadınlarımıza yaptıkları baskılar yüzünden utanıyorlar. Bu ülkede yaptıkları adaletsizlikler yüzünden utanıyorlar. Çiftçilerimizin hakkını vermedikleri için utanıyorlar. İnsanların aldıkları maaşlar 3 kuruş market alışverişine, kira ödemeye yetmiyor ondan dolayı utanıyorlar. Engellileri de düşünmüyorlar, bu ülkede dezavantajlı, gariban durumdaki insana sadece 3 kuruş sadaka verir gibi yardımlar yaparak, tam 20 milyon insanı sosyal yardıma muhtaç hale getirdiler. Oysa o insanlara iş vermeliydiniz, doğru düzgün emekli maaşı vermeliydiniz, sosyal güvence sağlamalıydınız. Bugün hastanelerimizde doktor yok artık, doktorlar birer birer gidiyor, ülke dışına kaçıyor. Gençlerimiz üniversitelerden derecelerle mezun oluyor ama burada kalmıyorlar, hepsi yurtdışına gidip orada yaşamaya çalışıyor. Bütün bu utanç tablosunun sorumlusu olarak elbette ki afişlerine o ampulü koyamıyorlar.”



“TOMBALADAN BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ”
Cemil Tugay, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın iftira ile görevden alındığını, suçsuz olduğu mahkeme kararıyla belirlense de görevine iade edilmediğini dile getirerek, şunları söyledi:      

“Ben de geldim burada o itiraz eylemine. Başkanımızı, Mustafa başkanı iftiralarla haksız yere görevinden aldılar. Daha sonra suçsuz olduğu mahkeme kararıyla belirlendi. Ne yazık ki görevine iade de edilmedi. Biliyorsunuz Menemen’de de benzer bir şeyi yaptılar ve orada tombaladan bir adamı çıkardılar ve başkan vekili olarak senelerce oturttular. Diyorlar ki ‘siz belediye başkanlarını hükümetten seçin hükümete yakın seçin ondan sonra göreceksiniz nasıl para yağdıracağız, nasıl daha fazla hizmet yapacağız’. İnanmamızı bekliyorlar değil mi? Bakın Menemen’de tombaladan bir belediye başkan vekili çıkardılar mı çıkardılar. Sonra Menemen’in milyonlarca metrekare yerini sattırdılar ve o parayı ona buna dağıtıp çar çur ettiler. Bu mu? Bunun için mi siz kendinizden olana belediye başkanlığı istiyorsunuz? İnsanların bu yalana inanacağına mı inanıyorsunuz.”



“508 NUMARALI OTOBÜS HATTI BURAYA GELECEK”
Yurttaşların isteği üzerine 508 numaralı otobüs hattının yeniden Menderes’te hizmet vereceğini dile getiren Cemil Tugay, “Halk 508’i geri istiyorsa o 508 en kısa zamanda geri gelecek, aktarmalı gitmeyeceksiniz. Değerli kardeşlerim, sevgili Menderesliler, içimizde sevgi ve saygı varsa, insanlarımızın derdine çare bulmak inanın zor değil. Ben onu derhal ve acilen yapacağım. Burada herkesin ortasında söylüyorum, 508 en kısa zamanda geri gelecek. Menderes, Cumaovası, İzmir’imizin en güzel köşelerinden birisi, bir tarım cenneti biliyorsunuz. Denize kıyılarıyla gerçek bir turizm cenneti. Değeri çok yüksek bir yer. İçinizdeki bu heyecana çok mutlu oluyorum. Lütfen böyle konuşmaya, talepte bulunmaya, istemeye devam edin. Biz de size en iyi şekilde hizmet edelim. Biz sizi dinlemekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz, hiç merak etmeyin. Önümüzdeki günlerde Menderes’te yapılan tarımın desteklenmesi için belediye üzerinden tohum olsun, gübre olsun, mazot olsun, su olsun aklınıza gelebilecek her türlü alanda destek vermek için fırsat arayacağım. Tarımı, ticareti, üretimi, turizmi desteklemek için dolayısıyla şehrimizde iş sahalarının, zenginliğin, üretimin, markalaşmanın artması için çok çalışacağım. İzmir kimseye el açmadan muhtaç olmadan Türkiye’nin tüm diğer şehirlerine fark atacak, bu ülkede başka bir şehrin hakkını yemeden, biliyorsunuz İzmir’in hakkını çok yediler, yemeye devam ediyorlar. Biz başka bir şehrin hakkını yemeden büyüyen gelişen insanlarına refah sağlayan, iş sağlayan bir şehir olacağı. Ben İzmir’in gücüne inanıyorum.”

Konuşmanın ardından Tugay, Menderes esnafını ziyaret etti; seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

 
Yunan unsurları ölüme itti... Sahil Güvenlik kurtardı!
 
Ukrayna, 2 ülke ile güvenlik anlaşması imzaladı!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
inanılmaz 26 Şubat 2024 Pazartesi 12:19

Ülke bitmiş iflas durumda vergiler koydukça koyuyor emekli işçi nefes alamaz durumda ve de birileri üç beş kuruş trollük getirisi için aklını vicdanını kiraya veriyor.Pes doğrusu. Biri izmir köye dönmüş diyor.Nasıl köy ise? Ülkenin ikimci büyük toplu taşım merkezi,operasından tut mikrobiyolojik arıtma rekortmeni.Üstelik yatırım payından çok vergi ödeyen bir köy.Bizi diğer kentlerden yandaşlarınız gibi koyun zanneden troller biz izmirliyiz.Aldanmayız yorumlarınıza güler geçeriz

Yorumu oyla      0      2  
karabağlarlı 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:37

izmir köye dönmüş hala bahane bulma çamur atma siyaseti güdüyorsunuz ayıp ya

Yorumu oyla      0      1  
izmirli 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:36

geç bunları cemil togay çamur atmayı bırak proje açıkla, izmir sıkışmış, kokuşmuş hizmetsizlikten sen karşı tarafa saldırıyon

Yorumu oyla      1      1  
siyanür mü 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:34

balık hafızalı olmak 3 saniyede her şeyi unutmaktır. Hatırlayın bakalım zamanın da izmir suyunda aarsenik vardı. Siyanğr kadar tehlikesiz mi sandın. Kurbağa deneyine gelince de yıllardır chp burada kurbağa deneyi yapıp buralara ceket ve kola kutu muamelesi yaparken kurbağa olmak aklınıza gelmedi mi ? Yıllardır değişmeyen köykent kalan izmir var

Yorumu oyla      1      1  
Vallahı 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:25

Vallahi bizde ÖZUSLUDAN utanıyoruz umarım seni mutlu eder

Yorumu oyla      0      0  
izmirli 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:22

Murat, yanan Türkiye dir, pahalılıktan yanmış, emekli 10 bin alıyor kira olmuş 15 bin, nasıl olacak, ne eğitim kalmış, ne sağlık, ne güvenlik, ne adalaet, anayasa mahkemesi kararları bile uygulanmıyor. Her yer maganda dolu, ülke tarikat cenneti olmuş, yarın öbür gün bunlar da fetö gibi ayaklanırsa ne olur dangal. Bunlar dururken sen chp çetesi diyorsun,

Yorumu oyla      1      1  
akıl tutulması 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:17

Birisi izmirin suları zehirleniyor, akp döneminde açıldı, siyanür içiyoruz, kanser patlaması var, yarın patlarsa ne oluruz diye yazmış, 4 kişi beğenmemiş, inşallah o 4 kişinin kendisinin ailesinin başına bir şey gelmez, yaparsa akp yapar

Yorumu oyla      1      0  
Murat 26 Şubat 2024 Pazartesi 10:19

İZmir zaten yanmış dangal. Yakan çeteci chp liler Artık bitti. Bunu kabullenin. Bazı insanlar chp nin yaptığı gibi her zaman aldatılabilir bazı insanlarda bazı zaman aldatılabilir. Ama insanların tümünü her zaman aldatmak mümkün değildir. Her zaman aldanmak cevap verilmesinden korkan ahmaklar için mümkündür. Ya da menfaat bağı kurduğun bld. ile bütün İzmirliyi aldatmaya kalkacak akdar ahmaksın.

Yorumu oyla      4      3  
ksk li 26 Şubat 2024 Pazartesi 09:59

AKP için doğa, canlı, zeytinlik vs bunların anlamı yoktur. Şu anda izmirde 3 tane altın madeninde siyanürle altın çıkarılıyor ve buralarda kontrol yok. Bunlardan Mendereste olan baraj havzasında, yarın iliç gibi patlasa ne olur kimse bilmiyor. izmirli nin içtiği su da siyanür, ağır metaller var mı, yediğimiz besinlere karışıyor mu limse bilmiyor. Bunlar varken biz Hamza dağ ın içkili mekanlarda yaptığı şirinlikleri konuşuyoruz.

Yorumu oyla      4      4  
AKP izmirliyi kandıramaz 26 Şubat 2024 Pazartesi 09:55

Doğru söylüyor, iç anadolu konya da cemaat lerle görüşen parti izmirde içkili mekan geziyor. Samimi değiller, izmirde belediye ellerine geçse neler yaparlar tahmin etmek zor değil. Kurbağa deneyini biliyorsunuz, suyu yavaş yavaş ısıtınca kurbağa yandığını fark etmiyor. Türkiye nin demokrasi, ekonomi, eğitim ve adalette yavaş yavaş geldiği kötü nokta ortada, izmirli kanmaz bu oyunlara.

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı'dan CHP'li Tugay'a yanıt: İzmir artık bu oyuna gelmeyecek!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP'nin Büyükşehir Adayı Cemil ...
Özel, Balıkesir'de İYİ Parti'ye yüklendi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir aday tanıtım toplantısında konuştu. ...
AK Parti'den Şevki Yılmaz açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Şevki Yılmaz’ın Osmanlı düğününde Atatürk’e ...
 
Sosyalist Enternasyonal'de 'Özel' görev!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya Sosyalist ...
Cumhur İttifakı Adayı Dağ'dan Karşıyaka Stadı sitemi: Yerel yönetimden destek değil köstek gördük!
Karşıyaka Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Cumhur İttifakı ...
Cumhur İttifakı projelerini tanıttı… Torbalı’da neler değişecek?
Cumhur İttifakı, Torbalı’da projelerini tanıttı. İttifak’ın Belediye Başkan ...
 
'Türkiye, savunma sanayiinde destan yazıyor'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, ...
Büyükşehir adayı Tugay'dan hükümete eleştiri: Belediyeleri kaldırın o zaman!
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
Bakan Aşkın Bak: KAAN büyük bir başarı hikayesi
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli muharip uçak 'KAAN' ile ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva