HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2024 Pazar - 15:56

Cumhur İttifakı projelerini tanıttı… Torbalı’da neler değişecek?

Cumhur İttifakı, Torbalı’da projelerini tanıttı. İttifak’ın Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, "Bizim vizyonumuz Torbalı’yı geleceğe hazırlamak. İnsanların mutlu olmadığı şehir ne kadar gelişirse gelişsin bir şeyler eksik kalmış demektir. Herkesin yaşamakta mutlu olacağı Torbalı’yı yaratacağız. Projelerimizi belediye öz kaynakları ve bakanlık-belediye işbirliği ile gerçekleştireceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı projelerini tanıttı… Torbalı’da neler değişecek?

EGEDESONSÖZ- Seçime Torbalı ilçesinde iddialı hazırlanan Cumhur İttifakı, Proje Lansman Toplantısı’nı İsmail  Uygur Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

31 Mart Yerel Seçimleri’nin kazanılması durumunda ilçede yapılacak icraatların kamuoyuna sunulduğu toplantıya AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti, MHP, BBP ve DSP’nin ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇÖPLERİ DAHİ TOPLAYAMADILAR
İttifak’ın Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar yaptığı konuşmada, CHP’li yerel yönetimi hedef aldı. Çağlar, “2019-2024 arasında ilçemizin yıllarının nasıl heba edildiğini, sorun ve ihtiyaçlarının nasıl büyüdüğünü, temel belediyecilik hizmetlerinin verilemediğini, asfalt dahi atılamadığını, çöplerin toplanmadığını hep birlikte gördük. Belediye emekçilerinin maaaşları ödenemez hale geldi. Hiç kimse umutsuz olmasın. Torbalı için gece gündüz çalışmaya, ilçemizi parmak gösterilen bir yaşam alanı haline getirmek için hazırız” dedi.

BİZİM VİZYONUMUZ TORBALI’YI GELECEĞE HAZIRLAMAK
Torbalı için büyük hayaller kurduklarını söyleyen Çağlar, “15 ana başlıkta 114 projemiz var. Sloganımız “Geleceğe koşan mutlu Torbalı”… İlçemiz 230 bin nüfusa ulaştı. İzmir’in merkez ilçeleri aramızda az bir nüfus farkı kaldı. 2035’te İzmir’in en büyük üçüncü ilçesi olacak. Çünkü ilçemizde tarım, ticaret ve sanayi var. Nüfus artışı hayatın olağan akışına göre büyüyor. Ancak orantılı biçimde kentimiz gelişemiyor. Bundaki eksikilik ise yerel belediyenin vizyon eksikliği… Bizim vizyonumuz Torbalı’yı geleceğe hazırlamak. İnsanların mutlu olmadığı şehir ne kadar gelişirse gelişsin bir şeyler eksik kalmış demektir. Herkesin yaşamakta mutlu olacağı Torbalı’yı yaratacağız. Projelerimizi belediye öz kaynakları ve bakanlık-belediye işbirliği ile gerçekleştireceğiz. Kaynaklarımız hazır. Bir kısmının şu an ihalesi yapıldıve icraate geçeceğiz. Bazıları ihale aşamasında… Göreve geldiğimizde ise ilçe belediyesinin öz kaynakları ve bakanlık işbirliği ile projelerimizi hayata geçireceğiz” şeklindekonuştu.

Çağlar şunları söyledi:

“Hakkı ve hakikati savunacağım. Söz konusuTorbalı halkı ise yapılması gereken her şeyi yapmaktan asla kaçınmayacağım. Sizler şahidimisiniz. Gece-gündüz durmadan, yorulmadan çalışacağıma, ilçedeyaşayan herkesinayrımyapmaksızın her sokağa eşit hizmet edeceğime söz veriyorum”

KASAPOĞLU: KAYIP 5 YILI GERİ GETİRECEĞİZ
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise “Özgür Bey, kendisi spor dostu bir başkan adayı, benim için de büyük mutluluk. Hep birlikte Torbalı’de doğru bir yönetişim zihiniyetiyle kayıp 5 yılı geri getireceğiz. Mutlu bir Torbalı ve İzmir için birlikte koşuyoruz. 31 Mart’ta Torbalı halkı sadeceTorbalı için değil Büyükşehir’de Hamza Bey için de güçlü bir ses verecektir. Torbalı’da bir destan yazana dek demokrasi şöleni ile bu yürüyüşü taçlandıracazğı. Bu seçimin kaybedeni olamayacak. Torbalı, İzmir, Türk demokrasisi kazanacak. Ayrıştırmadan, herkesi kucaklayarak hizmet siyasetini hep birlikte ortaya koyacağız” açıklamasını yaptı.

ULAŞIM PROJELERİ
-Yeşilköy’den Sağlık kavşağına kesintisiz ulaşım sağlayacağız.

-Kemalpaşa Kavşağını açtık. 9 yeni kavşak yapacağız, iki battı-çıktı inşa ederek kesintisiz ulaşım sağlayacağız. 9 kavşağın ihalesi yapıldı. 955 milyon TL’ye yapıldı. İki battı-çıktı için ise eşgüdüm halinde ihalesini göreve gelir gelmez yapacağız.

-Ayrancılar-Egekent Kavşak düzenlemesi.

-Yazıbaşı kavşak ve peyzaj düzenlemesi.

-Kuşçuburun kavşak projesi.

-Bayındır Kavşağı battı-çıktı düzenlemesi.

-Ertuğrul-TARİŞ kavşak düzenlemesi.

-Atatürk Mahallesi battı-çıktı düzenlemesi.

-Çaybaşı Kavşağı düzenlemesi.

-Yeşilköy-Sağlık arası tamamen sıcak asfalt olacak. İhalesi tamamlandı.

-Muratbey Çevre Yolu projesi ile Torbalı Çevre Yolu projesi hayata geçecek. İzmir-Aydın Karayolu’na alternatif bit hat oluşacak.

-Pancar-Ayrancılar Otoyol çıkışı yapılacak.

-İZBAN’ 3 yeni alt geçit yapılacak. PTT önü, Fen İşleri,Gökdağ Sitesi yaya alt geçitlerini hayata geçireceğiz. İZBAN’ın yer altından geçmesi için ise Büyükşehir Başkanımız Hamza Dağ ile birlikte çözeceğiz.

ÇEVRE PROJELERİ
-Fetrek Çayı Sultanlar Projesi’ne devam edeceğiz. 2014’teki belediyecilik dönemimizde bu proje akamete uğradı. 22 kilometrede ıslah çalışması yapılarak rekreasyon çalışması için bakanlığımızla ikinci etapı başlatacağız. Burada yeni bir yaşam kuracağız. Bökgede rekreasyon alanları kuracağız. Burayı çöplükten kurtardık. Şimdi ise millet bahçesi, çocuk köyü, futbol sahaları, okçuluk ve atış poligonları ve daha niceleri ile büyük bir proje yapacağız.

-Atatrük-Çaybaşı-Karşıyaka 30 binmetrekarelik alanını mesire alanı yapacağız.

-Muratbey ve Torbalı mahallelerinde yeni nesil kent parkları yapacağız.

-10 yeni rekreasyon alanı yapacağız.

-Yeni dönemde Torbalı’da doğalgaz ulaşmayan bölge kalmayacak. Köylerden bizlere gelen talepler var.

-İlkokul’da takdir belgesi alan her öğrenciye bisiklet hediye edeceğiz. Cumnhuriyet ve Muratbey’den Metropolis’e bisiklet yolu yapacağız.

-Moskof Çayı’nın ıslahı çalışmalarını tamamlayacağız.

-10 mahallede çok amaçlı salon inşa edeceğiz. Vtaandaşlarımızın etlkinliklerini ve en mutlu günlerini burada gerçekleştirmelerini sağlayacağız. Sivil toplum kuruluşları etkinlikleri için buraları ücretsiz tahsis edeceğiz.

-Asfaltlanmayan yol, sokak bırakmayacağız. Işıklandırma konusunda talepler ve belediyeyi kazandığımızda aydınlatılmamış alan bırakmayacağız.

-Atıl bırakılan belediye hizmet binası inşaatını tamamlayacağız.

-Kent Meydanı’nı kaldığı yerden tamamlayıp hizmete sunacağız.

SAĞLIK PROJELERİ
-Travmatik acil durum hastanesi. İzmir,Manisa ve Aydın’a da hizmet verebilecek olan travmatik acil durum hastanesini bakanlık ve üniversite işbirliği ile açacağız. Sanayi kenti olmamız sebebiyle iş kazaları konularında mikro cerrahi, plastik cerrahi ve yanık ünitesi konularında hizmet verecek bir hastanemiz olacak.

-Ayrancılar Semt Polikliniği inşa edeceğiz. Projesi tamamlandı, göreve gelir gelmez bakanlıkla ihalesini yapacağız ve hayata geçireceğiz.

-Torbalı’ya ikinci ağız ve diş sağlığı merkezimizi açacağız.Tam donanımlı hastane tüm bölgeye hizmet verecek.

-Gezici sağlık hizmetlerini sunacağız. Yeni dönemde evde sağlık hizmeti bekleyen hemşerilerimize ulaşacağız.

-İlçe merkezine gelmekte zorluk çeken vatabdaşlar için gezici diş saüğlığı hizmet yapacağız.

SOSYAL BELEDİYECİLİK
-İlçemize yeni 5 bin toplukonutu Çevre, Şehirclik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile yeni konut yapacağız. Torbalı’da ikamet şartı ile dar gelirlilere konut sağlayacağız.

-Torbalım Kart ile mutfak masraflarına her ay destek olacağız.

-Emekli Yaşam Merkezi kuracağız. Kurslar ve seminerle buluşacak yaşlılarımız.

-Torbalı’da evlenecekler bir beyaz eşyası bizden olacak.

-Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara gıda desteği sağlamak için bir gıda tesisi kuracağız.

-Arsa üreterek her yıl  5 okulu şehre kazandıracağız. Lise öğrencilerimiz için Torbalı ve Ayrancılar’da etüt ve kurs merkezleri açacağız. Torbalı’da yaşayan öğretmen kardeşlerimizi burada istihdam edeceğiz.

-Öğrencilerimize 24 saat hizmet verecek olan yeni nesil kütüphaneler açacağız.

SPOR
-Amatör spor kulüplerine destek vereceğiz.

-Gençlerimiz için kaykay pisti yapacağız.

-Ayrancılar Yüzme Havuzu.

-Torbalı’nın stadyumunu yenileyeceğiz. 2 bin kişilik yeni Stadyum inşa edeceğiz. Bin kişilik Kapalı Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu’nu ilçemize kazandıracağız.

KADINLARA DESTEK PROJELERİ
-24 saat çalışacak olan 5 adet yeni kreş inşa edeceğiz.

-Ücretsiz kültür gezileri düzenleyeceğiz.

-Kadın kooperatifleri kuracağız.

-Kadınlara iş hayatında destek olmak için merkez kuracağız.

GENÇLİK PROJELERİ
-Üniversiteye giden her gence yıllık 10 bin TL burs vereceğiz.

-Lise ve üniversite öğrencilerine aylık 5 GB ücretsiz internet sağlayacağız.

-Grafiti sanatçıları için serbest duvar sağlayacağız.

-18-25 yaş arasındaki gençler için Genç Kart ile sosyal tesislerimizde kullanılmak üzere aylık 350 TL destek vereceğiz.

-Girişimci gençler için belediyeye bağlı paylaşımcı ofis hizmeti açacağız.

ESNAF PROJELERİ
-Pzaryerini şehrin merkezine geri getireceğiz. Katlı otopark olarak da kullanılabilecek modern bir Pazar yeri yapılacak.

-Yeni Sanayi Sitesi inşa edeceğiz.

SANAYİ PROJELERİ
-Yeni Küçük Menderes OSB Alanı kurulacak. Torbalı OSB’nin yeni gelişme alanı ile 64 yeni fabrika kurulacak. Yeni Küçük Menderes OSB Alan’nda 300 fabrika ve 25 bin kişilik istihdam sağlanacak.

TARIM PROJELERİ
-TMO’nun alım şubesi kalıcı olarak Torbalı’da açılacak.

-Toprak, Bitki, Su ve Analiz Laboratuvarı açacağız.

-Gübre ve fidan desteği vereceğiz.

-Soğuk Hava Deposu inşa edeceğiz.

KÜLTÜR SANAT PROJELERİ
-Kültür Festivalleri düzenleyeceğiz.

-Metropolis Antik Kenti’ni Kültür ve Turzm Bakanlığı’nın tur kapsamına alacağız.

-Torbalı Arkeoloji Müzesi açacağız.

-Tiyatro ve konservatuar kuracağız.

-Yerel sanatçılara destek vereceğiz.

-Köylere turlar düzenleyeceğiz ve köylerimizi ekolojik köy haline getireceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ
-Yapıların rayiç bedelini gözeterek gerekli emsal artışlarını uygulayarak kentsel dönüşüm uygulamalarını bakanlık ile birlikte yürüteceğiz.

-TOR-KUT adına arama-kurtarma ekibi kuracağız.

DİJİTALLEŞME PROJELERİ
-Belediye Yanımda Uygulaması… Hemşerilerin belediye gelmeden sorunlarını halledebilecekler. Ruhsat,beyan ve ödeme işlemleri gibi uygulamaları ile online sağlanabilecek.

-Teknoloji atölyesi kuracağız, ücretsiz WI-FI, ücretsiz cep telefonları şarj istasyonları kuracağız.

ÇEVRE DOSTU PROJELER
-Şehirmerkezlerindeki çöp konteynerleri yer altına alacağız.

-Sıfır Atık hedefi ile geri dönüşüm veatık toplama merkezi kuracağız. Kağıt ve camları ayrıştıracak ve geri dönüşüm sağlayacağız. Milli ekonomiye katkı sunacağız.

-Hafriyatların an be an nereye döküldüğünü takip edeceğiz.

 
'Türkiye, savunma sanayiinde destan yazıyor'
 
Cumhur İttifakı Adayı Dağ'dan Karşıyaka Stadı sitemi: Yerel yönetimden destek değil köstek gördük!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türkiye, savunma sanayiinde destan yazıyor'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, ...
Büyükşehir adayı Tugay'dan hükümete eleştiri: Belediyeleri kaldırın o zaman!
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
Bakan Aşkın Bak: KAAN büyük bir başarı hikayesi
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli muharip uçak 'KAAN' ile ...
 
CHP adayı Duman esnafla buluştu: Buca İzmir'in parlayan yıldızı olacak!
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, ilçenin kalbinde esnaf ziyareti ...
Büyükşehir adayı Tugay'dan can dost mesajı: Kent yaşamında var olmalarını sağlayacağız!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, veteriner ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ, deve güreşlerini izledi!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Menemen ...
 
AK Partili İnan'dan Moğolistan’da İsrail'e tepki: Gazze’de yaşanan soykırım!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
DEM Parti'den iddialı açıklama: İzmir Büyükşehir’i alma gücüne sahibiz!
DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Türkan Aslan Ağaç, ...
İYİ Parti’den İstanbul’a özel yasa önerisi
Yerel seçimlere “Hür ve müstakil” olarak girme kararı alan İYİ Parti hafta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva