HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2024 Cumartesi - 13:46

Tugay, 31 Mart için iddialı konuştu: İzmir’de CHP bayrağı yere düşmeyecek!

Bayraklı’da muhtarlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağı hiçbir zaman yere düşmedi. Bundan sonra da düşmeyecek. Biz o bayrağı daha yükseklere taşıyacağız. Hizmetleri de daha ileriye götüreceğiz. Önümüzdeki dönemde mahcup kesinlikle olmayacağız” diye konuştu.

Tugay, 31 Mart için iddialı konuştu: İzmir’de CHP bayrağı yere düşmeyecek!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, seçim çalışmaları kapsamında Bayraklı’da görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Tugay’a ziyaretinde, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin eşlik etti.

SANDAL: BU BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ
CHP’de yaşanan görev değişiminin farklı algılara neden olmaması gerektiğini belirten Sandal, “Siyaset bir yolculuk ve bir görev değişimi. Bugün de burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Bey'i ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bayraklı adayımız da burada, onu da kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık bir siyasal hareket. Bugünün partisi değil. Otel odalarında kurulmuş bir siyasal hareket değil. Avukatlık bürolarında kurulmuş bir siyasal hareket değil. Anadolu Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamı. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek aynı zamanda Kuvayi Milliyeci olmak demek. Bu ülkeden yana olmak demek. Bu ülkenin değerlerinden yana olmak demek. Herkesi kucaklamak demek, kimseyi ötekileştirmemek demek. Bu boyutuyla bizim aramızdaki görev değişiklikleri toplumda farklı algılara neden olmamalı. Çünkü bu bir bayrak değişimi. Yarın bayraklar bir daha değişebilir, ondan sonra bir daha değişebilir. Burada önemli olan İzmir. Yani demokrasinin başkenti olan İzmir'i tekrar aynı unvanla taçlandırabilmek. İki tane pırıl pırıl adayımız var. Ben kendilerine hoş geldin ve başarılar diliyorum. Bütün çabamızla sizin yanınızda olacağız” diye konuştu.

ÖNAL: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Söz alan Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, “Bu bir bayrak yarışı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de ve büyükşehirde de halihazırda iktidar. Bayraklımız'da da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını tekrar dalgalandırmak, sizlerin de desteğiyle İzmir Büyükşehir Belediyemize bir daha Cumhuriyet Halk Partisi olarak tekrar kazanma noktasında bizler elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz. Sizlerin dayanışmasıyla bize vereceğiniz bilgilerle bizlerin sürekli yanınızda olacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

TUGAY: CHP’LİLİĞE ASLA YAKIŞMAZ
Parti içi eleştirilere çağrıda bulunan Tugay, “Bugün burada bu  gerçekten içten, sıcak anlamlı,  duygu yükü yüksek bir buluşma benim için de çok değerli. Çok teşekkür ederim. Her şeyden önce Bayraklı'da olmak böylesine güzel bir ortamda olmak çok büyük keyif.  Bayraklı gerçekten şehrimizin gözde, değeri gittikçe artan  semtlerinden, ilçelerinden birisi. Önümüzdeki dönemde  ben de bu göreve eğer layık görürse İzmir halkı,  bu çerçevede üzerime düşen her neyse yerine getireceğim.  İrfan Başkan'ım da yine aynı şekilde görev alırsa onunla bir ailenin iki ferdi gibi bir abi kardeş ilişkisi çerçevesinde Bayraklı için en iyisi, en doğrusu neyse çözümleri en hızlı şekilde nasıl üreteceksek bu yolda çalışacağız. Bu görevi bize tabii ki halk verecek ama halkın önüne aday olarak da bizi  koyan kurum Cumhuriyet Halk Partisi. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur duyarak bugüne kadar siyaset yapmış arkadaşlarınızız ya da İzmirlileriz. Ama Serdar Başkan'ımın biraz önce söylediği gibi İrfan Başkan'ın da… Demokrasi bir bayrak değişimidir. Bir nöbet değişimidir. Bu kaçınılmazdır. Yani hiç kimse seçildiği günden itibaren ölene kadar bu görevlerde kalmıyor.  Ve buradaki takdir tamamen partiye aittir. Nasıl 2019 yılında, kimin nereye aday olacağını, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel merkezi, parti meclisi, genel başkanı belirlediyse bugün de aynı şartlarda bu adaylaştırma gerçekleşmiştir. Burada  ben aday olmayabilirdim,  başka arkadaşlarımız aday olabilirdi. Sadece büyükşehir için demiyorum. Karşıyaka için de olabilirdi bu. Ama bu durumda bize düşen şey, bunu  bir görev değişimi olarak görüp  kabul etmek ve yeni aday olan arkadaşlarımıza destek olmaktı. Partili olmanın gereği budur. Burada  kişiselleştirmek,  biraz sınırı aşmak,  buradaki itirazda partinin  etik değerlerini aşmak, kendisi partiden daha üstteymiş gibi  tavırlar takınmak gerçek Cumhuriyet Halk Partililiğe asla yakışmaz. O yüzden Serdar Başkanıma ve onun gibi bu olgunluğu gösteren  yeni aday gösterilen  parti ilimize el uzat yanında olan, destek olan tüm başkanlarıma çok çok teşekkür ediyorum.  Eminim onlar gelecekte belki daha iyi görevler alacaklardır. Bizlerin hepimizin yoldaşlarıdırlar, kardeşleridirler. Onların düşünceleri, onların  bize bıraktığı miras ve önümüzdeki dönemde onlardan alacağımız katkı yine çok değerli olacaktır. Tekrar ona  ve onun gibi bizlere destek olan tüm başkanlarımıza, tüm Cumhuriyet Halk Partililere yürekten teşekkür ediyorum ve şunu ifade ediyorum;  Cumhuriyet Halk Parti'sinin bayrağı hiçbir zaman yere düşmedi. Bundan sonra da düşmeyecek. Biz o bayrağı daha yükseklere taşıyacağız. Hizmetleri de daha ileriye götüreceğiz. Önümüzdeki dönemde mahcup kesinlikle olmayacağız” dedi.

GÜLTEKİN: KIYMETİNİZİ NE KADAR ANLATSAK AZ
Asıl meselenin CHP’nin yönetim anlayışının devam etmesi olduğunu söyleyen Gültekin, “Aslında muhtarlar hepimizin aklına gelir. Çünkü oradaki en iyi dinamiği bilenler, oranın mülki idare amirleridir. Sizler bizim kıymetlimizsiniz. Bizlere yol gösterici olan mahalledeki mihenk taşlarımızsınız. Kıymetinizi ne kadar anlatsak az. Ama geldiğimiz noktada bir yerel seçim sürecindeyiz ve buradaki asıl olan meselemiz Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetim anlayışının devam etmesi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin sosyal belediyecilik anlayışını devam etmesi ve biz bu noktada sizlerin de bize çok büyük katkılar sunacağından eminiz” şeklinde konuştu.

 
AK Partili Dağ'dan 'merkez-yerel uyumu' mesajı: Üçlü olsun, güçlü olsun!
 
AK Partili İnan, CHP'li yerel yönetimlere yüklendi: İzmir'de belediyecilikte eser siyaseti yok
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalım 11 Şubat 2024 Pazar 06:29

1 Nisan şakasını şimdiden yapıyor Cemil

Yorumu oyla      1      1  
ÖZVE ÖZ İZMİRLİ 10 Şubat 2024 Cumartesi 15:53

KOCAOĞLU PRİŞTİNAYI, SOYER KOCAOĞLUNU ARATTI. ŞİMDİ DE TUGAY SOYERİ ARATACAK BİZE. İZMİRLİLER ARTIK CEKETE OY VERMEYİ BIRAKIN LÜTFEN

Yorumu oyla      5      2  
10 Şubat 2024 Cumartesi 15:42

Borçlu belediye aldı da ne yaptı, borcu mu kapattı? 500 milyonluk borç 1,5 milyar olmuş diyorlar.

Yorumu oyla      3      2  
ezege 10 Şubat 2024 Cumartesi 15:42

sayende izmir ilk kez kale sallanacak. izmirli TUNÇ SOYERi mumla arayacak. chp gn merkez hatadan dönmeli. sana oy yok derken chp de kaybedecek.

Yorumu oyla      4      2  
ksk li 10 Şubat 2024 Cumartesi 14:27

BAŞKANIM SENİNLEYİZ, KARŞIYAKA DA O KADAR BORÇLU HACİZLİ BELEDİYE ALDIN YİNE DE ALZAIHMER MERKEZİ, PLANETERYUM, ANAOKULLARI, PARKLAR YAPTIN, BİR SÜRÜ SOSYAL TESİS AÇTIN, BORÇLARI HACİZLERİ KALDIRDIN. SENİ BİLEN BİLİYOR, FAKİRA FUKARAYA EL UZATTIN, YAŞLILARI YALNIZ BIRAKMADIN BİZ BUNLARI BİLİYORUZ, BİLMEYEN AÇSIN ÖĞRENSİN. PARALI TROLLER SENİ YILDIRMASIN, KARŞIYAKA HALKI SENLE BERABER.

Yorumu oyla      3      9  
izmirli 10 Şubat 2024 Cumartesi 14:21

İzmir chp kalmaya devam edecek, rantçı kupon arsacı, kıyıları, doğayı , denizi, zeytinlikleri, ormanı para için yok edecek zihniyet izmire giremez. Bugün övdükleri akp nin 20 yıldır yönettikleri kentlerden izmire göç devam ederken, kötüledikleri izmirden tek kişi onların yönettği kentlere göç etmiyor. AKP ve ona yandaş zihniyetin izmirde yeri yoktur.

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan 'merkez-yerel uyumu' mesajı: Üçlü olsun, güçlü olsun!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, ...
Meclis üyesi aday adaylarıyla buluşan Eşki: Hedef adalet ve liyakat!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova Belediye Meclis Üyelikleri ...
Kritik zirve sonrası Soyer'den açıklama... Teklifi reddetti!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir ...
 
Cumhur İttifakı adayı Dağ, kadınlarla buluştu: Tarih 5 yıl sonraki İzmir'i konuşacak!
Kadın STK temsilcileri ile buluşmasında konuşan Cumhur İttifakı İzmir ...
TİP’in İzmir adayı mı oluyor?
Halk TV’deki görevinden istifa eden Gazeteci İrfan Değirmenci’nin Türkiye ...
CHP Konak adayı Mutlu: Toplumcu belediyeciliği hayata geçireceğiz
Saha çalışmalarını tam gaz sürdüren CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer ...
 
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Partili Dağ'a 'canlı yayında ihale' göndermesi: Cumhurbaşkanına hakaretten işlem başlatılmalı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir ...
Babacan: Yedek akçeyi bir gecede sıfırladılar
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ...
Saadet Partisi’nin İzmir Büyükşehir adayı belli oldu!
Saadet Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erduran oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva