HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2024 Cumartesi - 12:37

AK Partili Dağ'dan 'merkez-yerel uyumu' mesajı: Üçlü olsun, güçlü olsun!

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, hizmetler konusunda merkezi ve yerel yönetimler uyumuna vurgu yaptı. Hükümet, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin aynı partiden olmasının önemine atıf yapan Dağ, "bir sloganımız var. üçlü olsun, güçlü olsun. İkili olunca neler olduğunu gördünüz" dedi.

AK Partili Dağ dan  merkez-yerel uyumu  mesajı: Üçlü olsun, güçlü olsun!

EGEDESONSÖZ- Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Torbalı programı kapsamında ilçedeki oda başkanları ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Torbalı Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cumhur İttifakı'nın Torbalı Belediye Başkan adayı Özgür Erman Çağlar, TTO Başkanı Abdulvahap Olgun ile çok sayıda oda başkanı ve yöneticileri katıldı.

Dağ yaptığı açıklamada, "Yeni eserler yaratmak için yola çıkıyoruz. Buradaki eserlerde milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya'nın büyük emeği var, bizimse karınca kararınca katkımız oldu. Sıkışan yer olduğunda, bize seslendiğinde Ankara'da bu işlerin sonuna kadar takipçisi olduk. Allah'a şükür İzmir'in her yerinde izimiz, eserimiz, karınca kararınca katkımız oldu. Aklıma Bakırçay ve Demokrasi Üniversitesi geldi. Bunlar kapanmış iki üniversite idi. Şehrimize iki üniversiteyi kazandırdık, stadyum inşaatlarının birebir takibini yaptık. Bu şehrin her yerinde eser bırakmaya gayret ettik. Küçük Menderes çok emek verdiğimiz yer... Önemli işler yaptık. Torbalı'da birçok iş yaptık. Sorunları çözmek için gayret ettik" dedi.

ÜÇLÜ OLSUN GÜÇLÜ OLSUN
Dağ, merkezi hükümet ve yerel yönetim uyumuna dikkat çekerek "Bir sloganımız var. Üçlü olsun güçlü olsun. İkili olduğunda neler yapıldığını görebiliyorsunuz. Bunu kendiniz gördünüz, yaşadınız. Torbalı'da, Tire'de, Ödemiş'te, Selçuk'ta gördünüz. Birçok yapılacak iş genel-yerel birlikteliğinin önemini deneyimleyerek gördük. Eğer size ilçe başkan adayı dosya hazırlayıp sizinle Ankara koridorlarında gezmemiş ise işlerin yürümesi zor oluyor. Okul yapacaksınız, imar çalışması yapılması lazım. Tire ve Bergama örneği var. Tire'de stadyumun olduğu yere millet bahçesi yapmak istedik ama belediyenin çözmesi gereken yerin imarını çözmesi lazım. Stadyumun imarda yeşil alana çevrilmesi lazım. Hâlâ bekliyoruz. Bergama'da bunu başardık ve millet bahçesi bitmek üzere... Torbalı bu konuda şanslı... Sayın milletvekilimiz Kaya, üçlü olsun, güçlü olsun ruhuna uygun çalışıyor. Kaya gibi çalıştı kendisi...

Muhtarlarla, STK’larla görüştüğümüzde taleplerin birçoğunun büyükşehir belediyesi ile ilgili olmasının sıkıntısının yaşandığını, DSİ’nin İZSU’ya, Büyükşehir’in Karayolları’na, Karayolları’nın Büyükşehir’e top atması gibi sorunları çok duyduk. Sivil toplumla bir arada olacağız. Büyükşehir bürokratları, Ankara'dan bürokratlarını, kendim ve ilçe başkanımızla oda başkanlarını aynı buluşturacağız. Sorunları, talepleri alacağız. İlçe başkanımız iş mi yapmıyor? Onunla yol yürümeyeceğiz.

1 Nisan’dan sonra ilçe belediye başkanlarına şunu söylüyorum: Öyle bir belediye başkanlığı yapacaksınız ki 5 sene sonra ben görevimi bırakmak için 10 tane belediye başkanımızdan hangisini tercih ederim diyeceğim. Bir yerde işim bittiyse ben artık burada miadımı doldurdum, derim.O koltuğa sıkı sıkı sarılacak biri olmadım. Bunun en açık göstergesi, 3 dönem kuralındadır. Ben 4 dönemdir genel başkan yardımcısıyım. Ben dedim ki 3 dönem kuralını uygulamalıyız. Büyükşehir belediye başkanlığı için de kafamda bir süre var. Öyle uzun uzun değil. Çarkların değiştiğini, şehirde bir şeylerin değişmeye başladığını hepiniz göreceksiniz.

5 yıl bir şey yapmadan imajla makyajla vakit kaybetme lüksümüz yok. İzmir'in her sokağını bilen birisi olarak söylüyorum. Buraya geldiklerinde şehrin hiçbir yerine hakim olmadıklarını göreceksiniz” şeklinde konuştu.

İZMİR’İN SOKAKLARI BİZİ BEKLİYOR
Dağ sözlerine şöyle devam etti:

“Kalifiye eleman meselesi önemli. İşsizlikten ziyade mesleksizlik sıkıntısı var. Bu anlamda Milli Eğitim bakanlığı bazı çalışmalar yapıyor ama belediye olarak elimizi taşın altına koyacağız. Meslek edinme kurslarını geliştireceğiz. Sahayı dolaştığımda iki alan gördüm. 90 dakika uygulaması... İzmirli hemşehrilerimize söz verelim. 90 dakika boyunca ücret ödemeyeceksiniz. İkinci sözümüz vatandaşlar bana eskiden su parası çok yüksek elektrikten diyor. İzmir, Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan şehir oldu. Göreve gelir gelmez bunu yarı yarıya düşüneceğiz. 4,5 milyon İzmirli hemşerimizle birlikte büyüteceğiz. İzmir'i dünyanın incisi yapacağız. Tarih bizi bekliyor, İzmir'in sokakları bizi bekliyor.”

 
Meclis üyesi aday adaylarıyla buluşan Eşki: Hedef adalet ve liyakat!
 
Tugay, 31 Mart için iddialı konuştu: İzmir’de CHP bayrağı yere düşmeyecek!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emine Türkoğlu 11 Şubat 2024 Pazar 13:07

Başarılar diliyorum başkanım Allahın izniyle zafer bizimdir

Yorumu oyla      1      1  
billur 11 Şubat 2024 Pazar 10:33

Dilerimki izmiri inşallah AKP kazanır yıllardır chp neyaptıki izmire uyumuyalım şimdiye kadar uyuyanları uyaralım

Yorumu oyla      2      1  
bakar kör olmak 10 Şubat 2024 Cumartesi 22:52

"ulen" emekli maaşı 10 bin lira; asgari ücret 17 bin lira. asgari, yani en düşük ücretten 7 bin lira alt maaş mı olur?

Yorumu oyla      3      4  
Alen dogu gencere 10 Şubat 2024 Cumartesi 20:09

ulen devlette para olmasa kasada ssk emeklisine neden zammını %49!a cıkarsın? Bayram ikramıyelerınıneden arttırsın? Ayrıca senın desteklediğin chpnin agzından bir tane proje duymadık park projesi sözü bile yok varsa yoksa senın adayın benım adayım kavgası, tabii hamza dagın vizyonunu siz hayal bile edemezsiniz hayalleriniz bile yetişemez

Yorumu oyla      4      9  
Murat 10 Şubat 2024 Cumartesi 19:34

Hak kı hukuku çalışan ile çalışmayanı yapan ile kaytaranı bu kadar ters bir mantıkla kavramalrı dahi allak bullak etmeye kalkıp basit sloganların arkasına sığınanlar tek kelimeyle yalancıdır! Müptezeldir.

Yorumu oyla      2      2  
10 Şubat 2024 Cumartesi 16:46

İzmirli, arkadaşım sen şaka mısın? Yatırımları sadece belediye yapacaksa bakanlıklar niye var? 11 yıl önce temeli atılan hızlı tren nerede?

Yorumu oyla      4      2  
izmirli 10 Şubat 2024 Cumartesi 16:20

Akp den kurtulmak dileği ile oy yok size, ülkenin adalaetin, ekonominin sağlığın içinden geçtiniz, size oy vereceğime elimi keser atarım

Yorumu oyla      2      3  
konaklı 10 Şubat 2024 Cumartesi 16:07

Olmaz biz Atatürk ün çizdiği yoldan ayrılmayız, ayrılırsak sonumuz felaket olur, zaten ülke olarak geldiğimiz yer belli, bitmiş bir ekonomi, olmayan hukuk, gençlerin kaçmak için fırsat kolladığı bir ülke, ülkenin geldiği nokta.

Yorumu oyla      3      2  
Red Kit 10 Şubat 2024 Cumartesi 15:56

Merkezi ve yerel yönetim Ankara ve Istanbul'da 2017 yılında aynı partidendi ama iki belediye başkanıda görevden alındı.

Yorumu oyla      6      3  
İZMİRLİ 10 Şubat 2024 Cumartesi 15:48

HAMZA DAĞ HAKLI. YILLARDIR HEP AYNI MAĞDURİYET. HÜKÜMET METRO YAPMADI. BAŞKA BİR ŞEY YOK. HÜKÜMET YAPACAKSA BELEDİYELER NİYE VAR. İNŞALLAH HAMZA DAĞ İLE İZMİR GÜZEL OLACAK.

Yorumu oyla      6      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis üyesi aday adaylarıyla buluşan Eşki: Hedef adalet ve liyakat!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova Belediye Meclis Üyelikleri ...
Kritik zirve sonrası Soyer'den açıklama... Teklifi reddetti!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ, kadınlarla buluştu: Tarih 5 yıl sonraki İzmir'i konuşacak!
Kadın STK temsilcileri ile buluşmasında konuşan Cumhur İttifakı İzmir ...
 
TİP’in İzmir adayı mı oluyor?
Halk TV’deki görevinden istifa eden Gazeteci İrfan Değirmenci’nin Türkiye ...
CHP Konak adayı Mutlu: Toplumcu belediyeciliği hayata geçireceğiz
Saha çalışmalarını tam gaz sürdüren CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Partili Dağ'a 'canlı yayında ihale' göndermesi: Cumhurbaşkanına hakaretten işlem başlatılmalı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir ...
 
Babacan: Yedek akçeyi bir gecede sıfırladılar
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ...
Saadet Partisi’nin İzmir Büyükşehir adayı belli oldu!
Saadet Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erduran oldu.
'Türkiye tarih sayfasında yeni bir perde açtı'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin, Alper Gezeravcı'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva