HABERLER>EKONOMİ
9 Eylül 2019 Pazartesi - 09:58

Torbalı tarıma dayalı sanayide model oluyor

Tarıma dayalı sanayindeyakaladığı başarı ile gündeme gelen Torbalı, bu alanda üretime başlamak isteyen il ve ilçelere model oluyor. Ankara Şereflikoçhisar Ticaret Odası’nı ağırlayan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, "Tarıma dayalı sanayinde gelişmek isteyen Şereflikoçhisar ile tecrübelerimizi paylaşıyoruz” dedi.

Torbalı tarıma dayalı sanayide model oluyor

Ankara'ya bağlı olan Şereflikoçhisar Ticaret Odası 20 kişilik heyeti ile önceki gün ilçeye gelerek Torbalı'nın tarıma dayalı sanayisi ve özellikle kurutulmuş domatesin üretim ve pazarlanma aşaması hakkında bilgi aldı.Torbalı Ticaret Odası'nın konuğu olan Şereflikoçhisar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Koçak, Şereflikoçhisar Ziraat Odası Başkanı HikmetBozkurt ve Şereflikoçhisar İlçe Tarım Müdürü Şenol Görgülü Torbalı’da temaslarda bulundu.Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Torbalı İlçe Tarım Müdürü Hakan Karakaya tarafından ağırlanan heyet ilçedeki kurutulmuş domates ve salça fabrikalarını ziyaret etti. İlçenin tarıma dayalı sanayi potansiyeli ve kurutulmuş domatesin yükselen üretim grafiği hakkında ekibe bilgi veren Olgun, misafir heyetle birlikte ilçenin önde gelen kurutulmuş domates işletmelerinden BTFood'u ziyaret etti. Fabrika sahibi Bülent Tansuğ'dan kurutulmuş domatesin üretim aşaması, pazarlama imkânları hakkında bilgi aldı.

TUZ GÖLÜNDE DOMATES KURUTACAK
Şereflikoçhisar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Koçak, önemli bir buğday potansiyeli olan bölgelerinde, alternatif ürün olan domatesin işlenebileceğini söyledi. Koçak, "Torbalı'daki kurtulmuş domates potansiyelini basından takip ettik. Arkadaşlarla bizim bölgemizde de böyle bir teşebbüs olup olmayacağının tespiti için Torbalı Ticaret Odası ile irtibata geçtik. Gerekli gözlem ve bilgileri edinip ihracat potansiyeli yüksek olan bu sektöre adım atmak istiyoruz" dedi.Kurutulmuş domates tesisi ziyaretinden sonra Türkiye’nin en önemli konserve ürün imalatçılarından olan TAT Gıda’yı ziyarete giden heyet; burada Genel Müdür Orhan Kanur’dan salçalık domatesin imalatı ve konserve haline getirilmesi ile ilgili bilgi alıp üretim tesisini gezdi.

TÜRKİYE’YE MODEL OLACAĞIZ
Avrupalının yıllar önce keşfettiği Türkiye'de ise henüz adı duyulmaya başlanan kuru domatesin Torbalı çiftçisi ve sanayici için önemli bir pazar oluşturduğuna dikkat çeken TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçenin bu alanda yakaladığı cazibenin birçok bölgeye örnek olduğuna işaret etti. Kurutulmuş domates ile ilgili gerek yatırımcılara gerekse de Türkiye'nin dört bir yanından üreticilere rehberlik ettiklerini söyleyen Olgun, "Torbalı'nın bu alanda yakaladığı ivme dikkat çekmeye başladı. Sık sık kurutulmuş domatesin işlenme aşamaları, yurtdışı pazarları hakkında araştırmalara muhatap oluyoruz. Geçen hafta Kahramanmaraş ve Elazığ heyetine rehberlik ettik. Geçen sene Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı 10 ziraat mühendisini ilçemizde ağırlamıştık.Birçok alanda model olan ilçemizin bu alanda da öncü olması sevindiricidir. " dedi.

 
'Bana hep 40 yaşın üzerindekiler denk geliyor!'
 
Pakdemirli'den Rusya'ya yangın uçağı çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTO’dan Çin ile 'İyi Niyet Anlaşması'
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Şangay Uluslararası ...
İzmir servisçilerinin başkanı Bostancı: Bu zam değil fiyat ayarlamasıdır!
İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları İşletmeleri Odası Başkanı Hasan Basri ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL, beklentilerin altındaki enflasyon verisi ardından başlayan düşüş eğilimini sürdürüyor.
 
Vakıfbank'tan kredi faizlerine indirim
VakıfBank, bireysel ihtiyaç kredisi faizlerinde bir kez daha indirime ...
Kritik ihracat rakamları açıklandı!
Ticaret Bakanı Pekcan, "Ağustos ayında ihracatımız yüzde 1,69 artışla ...
Bilgi Üniversitesi el değiştirdi
Bilgi Üniversitesi Vakfı, üniversitenin el değiştirdiği iddiaları haberi ...
 
Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ağustos ayında TÜFE, ÜFE ve çekirdek ...
Kritik enflasyon rakamları açıklandı!
Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.
Resmen yayımlandı: İthalata gözetim uygulanacak
Ticaret Bakanlığı üç ürünün ithalatına gözetim uygulanmasını kararlaştırdı. ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva