HABERLER>EKONOMİ
6 Eylül 2019 Cuma - 11:29

İzmir servisçilerinin başkanı Bostancı: Bu zam değil fiyat ayarlamasıdır!

İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları İşletmeleri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, geçtiğimiz günlerde yapılan yüzde 13’lik zam için konuşurken öğrenci velilerine de uyarılarda bulundu. Bostancı, “Bu artışa zam denilemez. Bu fiyat ayarlamasıdır” dedi. Bostancı, “Özel okul resmi okul diye bir ayrım yoktur. Özel okulların da fiyatı ayrıca belirlenmiştir. Bunun üzerinde bir ödeme yapmasın veliler” diye konuştu.

İzmir servisçilerinin başkanı Bostancı: Bu zam değil fiyat ayarlamasıdır!

EGEDESONSÖZ- İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları İşletmeleri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Bostancı, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısında gündeme gelen 2019-2020 eğitim öğretim yılında okul servislerinde uygulanacak yeni fiyat tarifesi için yüzde 15’lik zam talep etmeleri fakat zam oranının yüzde 13 olarak belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bostancı sektörel açıdan önemli bilgiler verirken yer yer taşınan öğrencilerin güvenliği için hayati uyarılar yaptı. 

BUNU ZAM OLARAK GÖRMÜYORUM
Bostancı, “Ben bunu bir zam olarak görmüyorum. Bizim temel maliyetimiz akaryakıt, yedek parçadır.  Fiyatı 120 bin TL olan araçlar 220 bin TL oldu. Giderlerimizde yüzde 60- 80 artış oldu. Aynı oranda değil ama vatandaşımızı düşünerek zam istemiştik. Nedense yüzde 13 zam için feryadı figan çıkıyor. Kurullarda tartışılıp çıkartılan fiyat listesine hiçbir yerde uyulmuyor” dedi.

VELİLERE İKAZ: BELİRLENEN ÜCRETİN ÜZERİNDE ÖDEME YAPMASINLAR
Fırsatçılara karşı velileri uyaran Bostancı, “2 buçuk kat farklı fiyat isteyen olursa, velilere böyle baskı gelirse aradaki fiyatı vermiş olsalar dahi geri alabilirler. UKOME’nin belirlediği fiyat üzerinden hiç kimse bir ödeme yapmasın. Hizmeti kimden alıyorlarsa ona ödeme yapsınlar. Özel okul resmi okul diye bir ayrım yoktur. Özel okulların da fiyatı ayrıca belirlenmiştir. Bunun üzerinde bir ödeme yapmasın veliler. Tekrar ediyorum; yüzde 15 teklife zam denilemez. Bu fiyat ayarlamasıdır. Biz sadece güncelleştirdik. Buna zam olarak lütfen bakmayalım. Veliler; araçların ‘S’ plakalı olup olmadığına baksınlar. Araç taşıma yetkisinin olup olmadığına baksınlar” açıklamasında bulundu.

KORSAN TAŞIMACILIK BİR TERÖRDÜR
Korsan taşımacılık üzerinden de önemli mesajlar veren Bostancı, “Korsan en büyük sorunumuz. Hayatın her alanında var. Bu konuda çok ciddi müracaatlarımız oldu. 8 Temmuz’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 81 ile yazı gönderdi. Bir ekip kurulmasını ve ihbarlara öncelik tanınarak gereğinin yapılmasını söyledi. Önümüzdeki günlerde bir denetim olacak. Korsan taşımacılık hırsızlıktır. Hatta ben korsanlığı bir terör olarak görürüm. Korsan taşımacılık bir terördür” ifadelerini kullandı.

ARAÇLARDA YAŞ SINIRI KALKMALI
Sektörel bazda yaptığı bilgilendirmelere devam eden Bostancı ayrıca, “Araçlara getirilen yaş sınırlamasının kaldırılması lazım. 12-13 yaş Türkiye için büyük lüks. Yurt dışındakileri görüyoruz. Filmlerden de biliyoruz. Orada 1970-1980 model araçlar bile kullanılıyor. Bizim araçlarımız muayeneden geçiyorsa yaş sınırlaması kalkmalı. Çünkü araç fiyatları gerçekten çok arttı” dedi.

KAMERA, SENSÖR VS TRİBÜNE OYNAMAKTIR!
Servislerdeki rehber personelinin istihdamı açısından sıkıntılar yaşandığını aktaran Bostancı, araçlardaki güvenlik önlemlerinin arttırılması yönündeki çalışmalar hakkında konuştu. Bostancı, “Alperen olayından sonra da bazı çalışmalar oldu. Sensör, kamera vs… Kimse yanlış anlamasın ama bunlar tribüne oynamaktan başka bir şey değil. Dünyanın hiçbir yerinde sensör uygulaması yok. Nerde varsa gidip bakalım dedim. Kamera olayına ise çıktığı günden beri karşıyız. Teknik şartname var. Şu eksik 10 dolar, bu eksik 20 dolar. Kamerada online olma teknik açıdan mümkün değil. Böyle bir sistem yok. Şahıs art niyetliyse olaydan sonra hafıza kartlarını değiştirir. Önemli olan olay olmadan önce caydırıcı olmak ve okul, veli ve yönetimle veri sistemini oluşturmalıyız” açıklamasını yaptı.  

HAYATİ UYARI: ‘DUR’ LAMBASI YANIYORSA ARACIN SAĞINDAN DA SOLUNDAN DA GEÇMEYİN!
Trafikteki araç sürücülerine uyarılarda bulunan Bostancı çok önemli bir detay hakkında bilgilendirme yaptı. Bostancı, “Servis araçlarının arkasındaki ‘Dur’ yazılı lamba frene bağlı değildir. Bunu vatandaşlarımızın bilmesi lazım… ‘Dur lambası’ yandığında aracın sağından ya da solundan geçilmez. ‘Dur lambası’ kapıya bağlıdır. O lamba yanıyorsa mutlaka araca ya biri biniyordur ya da iniyordur” ifadelerini kullandı.  

 
Karşıyaka’nın 5 yıllık yol haritası hazır
 
Çandarlı’da 1300 aile susuzlukla karşı karşıya!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ramazan 6 Eylül 2019 Cuma 17:10

Başkanım bu söylediklerinizi halkımıza anlatmak lazim

Yorumu oyla      4      5  
.. 6 Eylül 2019 Cuma 14:43

Zam değim ZAMCIK mı.. ZAMın yeni adı Fiyat Ayarlamasımı oldu.. İnsanlarıda bu kadar salak yerine koymayı kimden öğrendiniz acaba.. Özel ve Resmi okul ayırımı hem yok deniyor hemde Özele ayrıca fiyat belirlendi deniyor.. Çelişkilere bak hele.. bizler değil asıl salak olanlar sizlersiniz..

Yorumu oyla      6      5  
izmirli 6 Eylül 2019 Cuma 12:58

sayın başkan ilk önce asıp kesen şöförleri yok edin piyasadan sonra açıklama yapın hep üçkağıt işler.

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL, beklentilerin altındaki enflasyon verisi ardından başlayan düşüş eğilimini sürdürüyor.
Vakıfbank'tan kredi faizlerine indirim
VakıfBank, bireysel ihtiyaç kredisi faizlerinde bir kez daha indirime ...
Kritik ihracat rakamları açıklandı!
Ticaret Bakanı Pekcan, "Ağustos ayında ihracatımız yüzde 1,69 artışla ...
 
Bilgi Üniversitesi el değiştirdi
Bilgi Üniversitesi Vakfı, üniversitenin el değiştirdiği iddiaları haberi ...
Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ağustos ayında TÜFE, ÜFE ve çekirdek ...
Kritik enflasyon rakamları açıklandı!
Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.
 
Resmen yayımlandı: İthalata gözetim uygulanacak
Ticaret Bakanlığı üç ürünün ithalatına gözetim uygulanmasını kararlaştırdı. ...
Kritik büyüme rakamları açıklandı
Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı.
14 dev şirketten korkutan 'iklim' senaryosu!
Türkiye'de sanayi, enerji, gıda, teknoloji ve bankacılık alanlarında faaliyet ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva