HABERLER>EKONOMİ
28 Ocak 2015 Çarşamba - 15:14

Torbalı İzmir'in kalbi!

Gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileri ile Torbalı’da bir araya gelen Ahmet Güldal, tarımsal verimlilikte Türkiye’nin ilk üç sırasında yer alan İzmir’in kalbinin Torbalı’da attığını söyledi.

Torbalı İzmir in kalbi!

İZMİR - Meslek komitelerinin temsilcileriyle bir araya gelen ve sektörlerin sorunlarını masaya yatıran Torbalı Ticaret Odası (TTO), son olarak gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileri bir araya geldi. Metropolis Otel’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, TTO Meclis Başkanı Erkan Aksoy ve sektör temsilcileri katıldı. İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Torbalı’nın tarıma dayalı sanayi ve tarım kenti olarak İzmir’in kalbi niteliğinde görev yaptığını söyledi. Toplantıya katılan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise Yazıbaşı, Ayrancılar ve Pancar bölgesinde yaşanan imar sorununun en geç 1 ay içerisinde çözüleceğini ve daha sonraki süreçte ruhsat vermeye başlayacaklarının müjdesini verdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun: “Meslek komitelerinin MR’ını çekiyoruz. En ince sorunlarına kadar eğiliyoruz. Torbalı’da tarıma dayalı sanayinin gelişmesini istiyoruz. Bu yönde iyi bir ivme yakaladık. İlçemizde 350 bin dekarlık verimli arazi bulunuyor. Buralarda üretilen ürünler yine ilçemizdeki fabrikalarda işleniyor” diye konuştu.
 
İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Tarıma dayalı sanayinin büyük ölçüde bulunduğu Yazıbaşı, Pancar ve Ayrancılar’daki sanayi bölgesinde 10 yıldır yaşanan imar sorununa değinen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez: “Ben de gıda sektöründen gelen birisiyim. Bu nedenle gerek üreticinin gerekse de sanayicinin yaşadığı sıkıntılara vakıfım. Ayrancılar-Yazıbaşı-Pancar bölgesindeki imar sorununu çözmek için girişimlerimiz devam ediyor. Bakanlık nezdindeki girişimlerimiz meyvesini vermek üzere. Oldukça önemli yol kat ettik. Bu sorun ilçemiz için oldukça önem arz ediyor. Kısa süre içerisinde sorunu tamamen çözmek ve bölgeyi yeni yatırımlara açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
TARIM VE SANAYİNİN MERKEZİ
İzmir’in Türkiye ekonomisine tarımsal anlamda büyük bir katkı sağladığını ve bu katkının büyük bir kısmının ise Torbalı tarafından karşılandığını dile getiren İl Müdürü Ahmet Güldal: “Torbalı oldukça önemli bir tarım kenti. Büyük kitlelere hizmet eden bir ilçedir. İzmir olarak tarıma dayalı sektörde 2 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Torbalı bunun önemli bir kısmını karşılıyor. İl olarak tarımsal verimlilik anlamında Türkiye’de ilk 3’teyiz. Ticaret ve sanayinin geliştiği Torbalı’da bu özelliği ile İzmir’in kalbi konumundadır. İzmir, Torbalı ile güçlü. Bu ilçenin öneminin farkındayız. Bakanlığımız tarafından yapılan desteklemenin önemli bir kısmı gerek İzmir’e, gerekse de Torbalı’ya yapılıyor” diye konuştu.
 
DIŞARIDAN GELEN EKMEĞE ÇÖZÜM
Konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi. Sektör temsilcileri yaşadıkları sorunları dile getirirken, özellikle altyapı, yol, proje desteklemeleri ve fırıncıların problemleri gündeme geldi. Belediye Başkanı Görmez, sanayicinin kendileri için çok önemli olduğunu, alt yapı ve yol konusunda en kısa sürede harekete geçeceklerini kaydetti. İl Müdürü Güldal, dışarıdan gelip kamyonetlerle ekmek satışı yapılması şikâyetlerine karşı Kaymakamlık ve Belediye ile iş birliği içerisinde sorunu çözeceklerini söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabuncubeli Tüneli sil-baştan: Yeniden ihale
İzmir ve Manisa'yı 4 kilometrelik tünellerle birbirine bağlayacak Sabuncubeli ...
İzmir’de altın ve pırlantada indirim günleri
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, yaklaşan Sevgililer Günü ...
Rus turizm devinden şok Türkiye kararı
Rus turizm devi Tez Tour’un Türkiye’deki şirketi Alkan Grup mali sıkıntıya ...
 
Kredi çekmeyi düşünenler dikkat!
Merkez Bankası’nın 4 Şubat’ta yapması beklenen toplantıda 1 puanlık indirim ...
DTO Başkanı açıkladı: İşte yat limanının adresi
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Karşıyaka Yat Limanı ...
Flaş: Atina Borsası’nda SYRİZA depremi!
SYRİZA’nın Yunanistan seçimlerinden zaferle ayrılmasından sonra Atina ...
 
Bakan Yıldız’dan kritik zam açıklaması
Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarının bu ay zamlı geldiği ...
Alaçatı’ya Boot Düsseldorf 2015 piyangosu
Su sporları, yatçılık ve tekne alanında dünyanın en prestijli fuarlarından ...
Fındık fiyatları uçuyor: Kilosu…
Ordu'da sezon başı 10 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva