HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Şubat 2018 Pazartesi - 20:44

TMMOB'tan İZBAN'daki Artı Para'ya tepki

Aliağa ile Selçuk ilçeleri arasındaki 136 kilometrelik hatta işletmecilik yapan İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü 'Artı Para' adı verilen yeni sisteme geçecek. Yeni sisteme TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan tepki geldi.

TMMOB tan İZBAN daki Artı Para ya tepki

İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü 'Artı Para' adı verilen yeni sisteme geçecek. Yeni uygulamada yolcular, 25 kilometreye kadar olan seyahatlerini yine 2.86 TL ödeyerek yapabilecek, sonrasında ise sadece gittiği mesafenin ücretini verecek. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada bu duruma tepki göstererek, "Bu uygulama ile belediye, İzmirli yurttaşlara 'Zorunlu olmayan dışarı çıkmasın, kent içi ulaşım hizmetlerini meşgul etmesin' demek istemektedir" dedi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, yaptığı açıklamada belediyelerin konforlu ve hızlı bir ulaşım hizmetini en ucuza hatta mümkünse ücretsiz olarak sağlamasının sosyal belediyeciliğin esası olduğuna dikkat çekerek, "Bu nedenle ulaşım hizmeti veren kamu kurumlarının bu hizmetten kâr elde etmesi beklenmez. Bu çerçevede ulaşım hizmetinin çeşitli kamu kaynaklarından sübvanse edildiği örnekleri de çoktur. İZBAN'da uygulamasının 15 Şubat'ta başlayacağı belirtilen yeni tarifenin İzmirli yurttaşlarımızın temel hakkı olan ulaşım hakkını kullanmalarında zorluklar çıkaracağı açıktır ve bu nedenle kamu yararına olmayan bu uygulamadan vazgeçilmeli" dedi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nun açıklamasında yeni tarifeyle İZBAN'a binerken ulaşım kartlarından en uzak mesafeye göre para çekileceğini, vatandaşların indikleri istasyondan çıkarken geri yükleme validatörlerine kartlarını okutmalarıyla varsa geri yükleme sağlanacağını, böylelikle hem girişte hem çıkışta validatörler önünde kuyruk ve karmaşa yaşanacağı öne sürüldu ve şöyle devam edildi

"Kartlarını çıkışta unutkanlık vb. çeşitli sebeplerle validatöre okutamayan vatandaşların parası haksız yere belediye kasasına girecektir. Kent içi ulaşımında özellikle raylı sitemde mesafeye göre ücretlendirme sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaşmayan bir yaklaşımdır. Bu uygulama ile belediye, İzmirli yurttaşlara 'Zorunlu olmayan dışarı çıkmasın, kent içi ulaşım hizmetlerini meşgul etmesin' demek istemektedir. Oysaki kent içi ulaşım aynı zamanda kent kültürünün çok önemli bir parçasıdır. İnsanlar kent içinde uzak mesafelere kolaylıkla ulaşamaz, gettolarda yaşamaya zorlanırsa o kentte kent kültürü oluşamaz, yaygınlaşamaz."

 
Şehitler Köprüsü'ndeki eylemci teslim oldu
 
İşte ABD'nin PYD/PKK için ayırdığı bütçe!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ebubekir 15 Şubat 2018 Perşembe 13:19

Artı Para ( ARTI CEZA) bundan önce hizmet kalitenizi arttırsaydınız.Artı Para (Sabah solumdan kalktım bu kararı aldım) hizmet (eziyet) 'inden geri adım atmamanız için bir nedeniniz olurdu.10 dk bekleme süresi olan izbanın 10 dk da geldiği nerde görülmüş? planlamayı yapan bu işte emeği (keyfi) geçen herkezi sabah sekizde izbana davet ediyorum.Yaşamak istemiyorlarsa buyursunlar.Böyle bir eziyet aracını izmir e altın tepsiyle sunmaları izmir halkının yutacağı,kanacağı cinsten değil.İzmir dışındaki her şehir de takvim zamanında ilerliyor.Bi tek izmir yirmi sene geriden gidiyor.İnşallah ilk seçimle izmirin cezası biter.Seçimlere kadar izmir in tabelasını kaldırın zaten kenarda ilk rüzgar ve yağmurda bertaraf olacak çiçekleri eken şehir için gereksiz bütün çalışmaların olduğu bir yere geldiysek burası izmir demektir.Önünüz boş ama trafik ilerlemiyorsa,aracınızı koycak yer bulamıyorsanız,toplu taşımaya binmek için turnike sırası toplu taşımadan indikten sonrada artı para (sizden kesilen haracı) geri almak için tekrar sıraya giriyorsanız burası izmir'dir.Yıllarca metro bekleyip,metroyu bekleyen öğrenciler mezun olup başka şehre gittikten sonra metro açılıyorsa,10 mt lik alt geçit yedi sene sürüyor ve açılış günü alt geçidi su basıyorsa,tramvay yolunu şehrin en sıkışık yerini daha da sıkıştırcak şekilde belirleniyorsa,izmir'e hoş geldiniz.

Yorumu oyla      11      5  
Gerçek 13 Şubat 2018 Salı 11:42

Arkadaş TMMOB İzmir İl Koordinasyon kurulu kamu hizmeti olan toplu ulaşımda; 13.02.2016 tarihinde merkez kent, çevre kent ayrımcılığı yapılırken, çevre kentlimin 90 dk aktarma hakları iptal edilirken neredeydi acaba ? Ayrancılar- Gaziemir arası 17 km. (705 nolu hat aktarma hakkı yok.Sarnıç’ta bırakıyor ) toplu ulaşım bedeli ( otobüs + otobüs veya otobüs + İzban ) 5.72.-TL. İzban daki uygulama adil ve hakkaniyetli; destekliyorum. 90 dk aktarma hakkı iptal edilip gittiğin kadar öde uygulaması tüm toplu ulaşım araçlarında uygulanmalı.

Yorumu oyla      11      7  
Eşrefpaşalı 13 Şubat 2018 Salı 09:39

Çıkışta kartın okutulmasının unutulacağı en uygun yer halkapınar aktarma merkezidir. Metro geliyor yetişmek icin koş, aman otobüs kaçacak koş geri yüklemeyi unut üzerine bir de 2.86 bayıl oldu mu 13.86 ne güzel değil mi?

Yorumu oyla      14      5  
13 Şubat 2018 Salı 09:06

O kadar gereksiz bir uygulama ki anlatılmaz. Şimdiye kadar Cumaovasından Aliağaya giderken tek binişlik kart basabilen insanlardan zarar etmediniz de şimdi zarar etmeye başladınız? Elektrik faturası kabarık geldi de bunları insanlardan mı çıkaracaksınız? Yapmayın beyler. Vazgeçin bu uygulamadan. Trenler boş gidecek.

Yorumu oyla      14      5  
13 Şubat 2018 Salı 08:55

Doğrusu şehir içinde vatandaş 2.85TL basıp aktarma ile istediği yöne gidecekti. Uzak mesafeye gidende duraktan çıkarken turnike'den aradaki farkı kartı basarak ödeyecekti. Toplasan 3-5 yolcu çıkmaz uzak mesafe giden. Milyonlarca şehir içi yolcusunu angarya ile uğraştırmak saçmalıktan başka şey değil. Üstelik izbana binmek için sadece 11TL yetmiyor. Örneğin Egekent'ten binip Çiğli'de izban'a konağa gitmek için aktarma yapmak istiyorsunuz. Ayriyetten 2.85 daha olması gerek kartta. Yani en az 13.85TL para olması gerekiyor. Aksi takdirde toplu ulaşımdan yararlanamıyorsunuz. Bu kadar saçma sapan düzenleme olurmu? Hem Egekent'in Konak,Bornova,Karşıyaka otobüslerini iptal et hemde bu semtlere gitmek için kartımda 13.85TL yüklü olması gerek. Ben şehir içindeyim 2.85TL nerde 13.85TL nerede? Kuzeye resmen eziyet ediliyor. Aynı uygulamayı güney'de de f.altay metrosunda uygulayın. Yeter. Sandıkta görüşürüz.

Yorumu oyla      14      5  
Tarık 13 Şubat 2018 Salı 08:00

Ya bu odanın işimi bu konu.bunlar kendilerini ne zannediyolar.nerde bir şey yapılsa davalar engellemeler.bence kaldırılmalı bu odalar zaten öylede olacak gibi.inşallah...

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi'nde gündem Özkanlar Pazaryeri: Başkan Kocaoğlu adres gösterdi!
Özkanlar Pazaryeri’nin kapatılması ve esnafın yaşadığı mağduriyet için ...
İzmirli muhtardan 'mahkum' açılımı: Çocuklara giyecek, eşlere maaş!
Ege Mahallesi Muhtarı Kemal Ersun, bölgesinde yaşayan ve çeşitli suçlardan ...
Kiraz Çayı modern bir görünüme kavuşuyor
Kiraz ilçesinde, ilçeyle aynı adı taşıyan Kiraz Çayı'nın çehresini değiştirmek ...
 
Karşıyakalı miniklerden örnek davranış
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan atık pil toplama kampanyasının ...
Başkan Piriştina, SonSöz TV'de konuştu: Yeniden aday olacak mı? Gölet tartışması için ne dedi?
Buca Belediye Başkanı Piriştina, SonSöz TV'ye konuk oldu. Piriştina, Buca ...
Bornova’da yerinde tespit, hızlı çözüm
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vatandaşların beklenti, talep ve ...
 
Çiğli Belediyesi'nde yangın tatbikatı
Çiğli Belediyesi’nde düzenlenen yangın tatbikatı ile olası bir yangında ...
Urla çilek kokacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi işbirliğiyle “Çilek Yetiştirme ...
Karabağlar'da 7/24 temizlik
500 bine yaklaşan nüfusu, 58 mahallesi ve yaklaşık 10 bin hektarlık yüzölçümüyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva