HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Şubat 2018 Pazartesi - 11:18

Başkan Piriştina, SonSöz TV'de konuştu: Yeniden aday olacak mı? Gölet tartışması için ne dedi?

Buca Belediye Başkanı Piriştina, SonSöz TV'ye konuk oldu. Piriştina, Buca gündemindeki önemli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Piriştina, SonSöz TV de konuştu: Yeniden aday olacak mı? Gölet tartışması için ne dedi?

EGEDESONSÖZ- Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı. Belediye Başkanı Piriştina ülkenin içinde bulunduğu gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

Başkan Piriştina görevde olduğu 4 yılı değerlendirirken, Buca’da gerçekleşen projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Taşeron yasasındaki gelişmeleri değerlendiren Piriştina, hüküm giyenleri ilgilendiren madde üzerinden konuşurken, “Bir düzeltme yapacaklar diye umuyorum. Bizde 130 kişiyi kapsıyor bu hükümlü arkadaşlar. Böyle olursa bizden 130 kişi işten çıkacak” dedi.

Piriştina, 2019’da gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili de değerlendirme yaptı.

BARIŞI UMUT EDİYORUM
Piriştina Afrin Operasyonu ve son dönemde artan şehit sayılarına ilişkin, “Bu hafta da geçtiğimiz hafta da acı haberler alıyoruz. İzmir’den de şehitlerimiz var. Ülkemizin dört bir yanındaki şehitlerimize rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Barışı umut ediyorum. Bir an önce operasyon sonuçlanır ve terörün kökü kazınır. Memleketimizin başı sağ olsun diyorum” dedi.

SON YIL, 4 YILDAN YOĞUN OLACAK
Görevde olduğu 4 yılı değerlendiren ve gerçekleşen faaliyetlerin kısa bir özetini sunan Piriştina, “Çok yoğun bir 4 yıl oldu. 5 seçim gördük. Darbe, harekat… Siyasal anlamda yoğundu. Bizim asıl yoğunluğumuz kent planlarımızdı. Göreve geldiğimizden bu yana yürüttüğümüz tempomuzu devam ettiriyoruz. Tüm yatırımların temeline insanı aldık. Attığımız her adım, harcanan her parada ne yaparsak yapalım insana yönelik yatırımlar yaptık. 3 yaşındaki çocuğumuzu pırlanta merkezine aldık, 80 yaşındaki nenemizi okuma yazma kursuna aldık. O kadar çok proje gerçekleştirdik ki, hızlı ektik çabuk biçtik. Onun keyfini yaşıyoruz. İlklerin kenti dedik. Bazı projelerimiz daha önceden denenmediği için temkinli davrandık. Son yıl 4 yıldan da yoğun olacak. Buca’da işlerimiz daha bitmedi” açıklamasında bulundu.

ÖNGÖRÜLERİMİZİN YÜZDE 75’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Başkan adaylığı dönemindeki vaatlerin yerine getirilip getirilmediği hakkında konuşan Piriştina, “Öngörülerimizin yüzde 75’ini gerçekleştirdik. Ama bazı durumlarda gerçekleştiremediklerimiz oluyor. 3 şeye takılıyoruz. Para, vatandaş ve hukuk... Bunlar kıymetli mazeretler. Özellikle vatandaş kısmı. Halka rağmen bir şey yapılmaz. Başkanların hesaplayamadığı durumlar bunlar olabiliyor” yorumunu yaptı.  

7 YIL GİBİ BİR SÜREDE PLANLARI YAPACAĞIZ
Buca’nın plansızlığından bahseden Piriştina, “İlçemiz 1988’den beri imar planı yapılmamış bir ilçe. Hızlı göç, plansızlık kaçak yapıyı doğurmuş. 41 bin gibi bir kaçak konut var. Bu 41 bin kentin içinde yaşıyor ama kayıtlı değil. Bu çok üzücü ve kabullenilmeyen bir durum. Bizim birinci önceliğimiz plan yapmaktır. 2 buçuk 3 yıl gibi bir süredir kentin planlanmasıyla ilgili çaba içindeyiz. Bu plansızlık başka sorunları da beraberinde getirmiş. Bunları başarıp daha üst bir boyuta geçeceğiz. Yaklaşık 7 yıl gibi bir süre ön görülüyor. Bunları yapacağız” dedi.  

"KENDİMİ, BUCA’YI ŞANSLI GÖRÜYORUM"
Büyükşehir Belediyesi’nin, Buca Belediyesi’ne hizmetler anlamında destek olduğunu söyleyen Piriştina, projelerden örnekler verdi ve “Ben kendimi, Buca’yı ve Bucalıları çok şanslı görüyorum. Kapıyı her çaldığımızda bazen çalmadığımızda bile ayağımıza hizmetlerin geldiğini gördük. Teşekkür ediyoruz. Daha çok kapıları çalacağız tabi. Hem uyumu devam ettirme adına hem de yoğunluğa cevap verme adına. Bu nüfus yoğunluğu bu ilçe bunu hak ediyor. Hiçbir ilçede cezaevi yok. Bizde iki tane var. Buca’nın ilgiye ihtiyacı var. Bu biz istiyoruz diye değil fiziki anlamda ihtiyacı var” diye konuştu.

ÇAĞRIMIZ ŞUDUR; İZİN VERSİNLER!
Piriştina Buca’nın sorunları arasında aslan payına sahip olan trafik sıkıntısına değinirken, “Buca metrosu son aşamada. Otogar yolu Bornova ve Buca tarafından inşaatlara başladı. Sonra cezaevinin kalkması lazım. Bu tartışma kalktı cezaevi kalkmadı. İnşallah kaldırılacak. TOKİ bir cezaevi yapana kadar tam yanındaki lojmanı kaydırıp yol açacağız. Menderes Caddesi’nin karşısında olacak. Altından büyükşehir metro yapıyor. Biz de bunu yapabilirsek göreceksiniz, Buca’da trafik kalmayacak. Çağrımız şudur; buna izin versinler. Metro kadar kıymetli bir adım. Metronun yüzde biri ucuz, 10 katı kadar hızlı. Evet desinler yaza biz bu işi tamamlarız. Bir bina yıkıp yeni bir bina yapacağız” dedi.

"GÖLET MUKADDES BİR YAPI DEĞİL, 100 SENE DOKUNMAYACAĞIZ DİYE BİR ŞEY Mİ VAR?"
Buca Gölet’in özel şirkete kiralanacak olması sebebiyle geçtiğimiz hafta kentte yaşanan tartışma üzerine konuşan Piriştina, alanda gerçekleştirilecek yeni aqua park projesi için de bilgi verdi. Piriştina, “Gölet’in işletme sorunu yok. Ama Gölet mukaddes bir yapı değil. 10 sene önce yapılmış. Nüfus değişmiş, değerler değişmiş. Gölet’e 100 sene dokunmayacağız diye bir şey mi var? 20 sene sonra başka bir şey yapılacak. Elimizdekine eklemek süslemek çağın gereğidir. Niye Gölet’e yapmayalım? İyi bir şeyi iyi bir yere yapalım. Tepkinin siyasi olduğunu düşünüyorum. Biri gelip parasını koyuyor. Cirosunun yüzde 5’ini veriyor. Üstelik 15 sene sonra belediyeye bırakıyor. Aklıselim değil. Belediyenin aqua park işletmek gibi bir görevi yok. Çıkmış bazı abiler bunu söylüyor. Rasyoneli bu. Proje beğenilmese anlardım. Herkes 'proje güzel olur ama cebinden yap' diyor. Orası daha bir cazibe merkezi olacaktır. Gölet’i satmıyoruz. Gölet orada duruyor. Orada kalsın, yaşlansın olmaz. Daha da güzel olacak. CHP’li belediyelerde başka şeyler olmaz. Biz ağaç için memleketi birbirine katmış bir düşüncedeyiz” açıklamasında bulundu.

DÜZELTME OLMAZSA BİZDEN 130 KİŞİ İŞTEN ÇIKACAK
Bu KHK aslında kamuda çalışanlar için hazırlanmış aslında. Bir anda belediyeleri de dahil ettiler. Bence bunu hesaplayamadılar. Emeklilerin çalışmaması bir noktada anlaşılabilir ama bir adam cezasını çekmiş, suç işlemiş, 2 yıl ceza almış sen bir daha cezalandırıyorsun. Bunu anlamak mümkün değil. Sen bunu yaptın adam ne yapacak? Devletin, belediyenin almadığını özel sektör alır mı? Hiç almaz. Devletin al diye baskı yapması lazım. Teröre bulaşmışları ayrı tutuyorum. Ufak tefek suçlardan bahsediyorum.  Bir düzeltme yapacaklar diye umuyorum. Bizde 130 kişiyi kapsıyor bu hükümlü arkadaşlar. Böyle olursa bizden 130 kişi işten çıkacak” dedi.

ENERJİYİ HİSSEDERSEM SEVE SEVE…
2019’da gerçekleşmesi beklenen yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili soruya açıklık getiren Piriştina, “Bir çalışma başlattık ama sonucu almadım. Şahsi başarı ötesinde kentin başkana bakışının bilimsel bir çıktısının alınmasıdır. Bu tip görev dönemlerinde bir kere daha sorumluluk almak için birden çok gelişmenin bir arada olması lazım. Sağlığınız yerinde olacak. İçinizde heyecan olması lazım. Tüm bilimsel veriler de olursa o zaman gider bu talebi önce genel merkeze iletiriz sonra halktan karşılık bulunur. 14 ay kala bunu zikretmememin tek sebebi verilerin elime ulaşmamış olmasıdır. Halk bizi isteyecek mi? Büyükşehir belediyesi ile ilgili gelişmeleri de söylüyorum. Basamak olarak görmüyorum. Şimdilik çok mutluyuz. Karar verme tarihi yaklaştığında enerjiyi hissedersem seve seve göreve yeniden talip olurum. Önce kendi kararımızı vermemiz önemli” ifadelerini kullandı.

 
Akhisarspor rahat nefes aldı
 
Karşıyakalı miniklerden örnek davranış
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan nicolas 13 Şubat 2018 Salı 00:32

atıl olan şirinyer tren yoluna tcdd tranway yapmalı cezaevini adalet bakanlığı taşımalı ankara izmire hiç birşey yapmıyor..sadece tarık akan gençlik merkezi (13.000 uyesi var) ayakta alkışlanır tebrikler başkan

Yorumu oyla      11      5  
Sporcu 12 Şubat 2018 Pazartesi 20:45

Tenis kulübünün her yerı dö?ü?üyor el atsanız diyorum

Yorumu oyla      14      5  
Mister No 12 Şubat 2018 Pazartesi 20:16

olmuyor baskan rumuzlu arkadas anlasilan cok öfkel. Bu yüzden ne yazdigini bilmiyor olabilir. Biz tramvay yapacagiz binali hayirmi diyecek demis. Ya kardesim, Cezaevini Belediye Baskanimi kaldiracak ? Binali Izmirin neresine Metro, Tramvay yapmiski destek olsun ? TCDDY´nin atil durumdaki hatlarini bile kullandirtmiyorlar.Adam zaten trafigin yogun oldugunu söylüyor ve caresindende bahsediyor. Ha birde , bundan sonra IYI Partiye oy verecegim demissin. Cok güzel sevindim. Ama senin zaten CHP´ye oy vermis oldugunada inanmiyorum.

Yorumu oyla      13      8  
olmuyor baskan 12 Şubat 2018 Pazartesi 17:37

yapılan bir sey yok, hep boş vaatler. Buca trafigi ortada. sirinyerden tınaztepeye eskiden yarım saatte giderdim. Şimdi 1 saatte zor gidiyorum. Meydanın oldugu bölüm yeraltına alınmalı. Stat yıkılmalı artık. Tramvay rayları bekliyor. binaliye tramvay yapcaz deseniz hayır mı diyecek. Siz hep siyaset konusuyorsunuz ama belediye baskanlarınz cok vasat. Sadece ideoloji ile oy alıyorsunuz. Bu yuzden artık iyi partiye oy verecegim.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da yerinde tespit, hızlı çözüm
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vatandaşların beklenti, talep ve ...
Çiğli Belediyesi'nde yangın tatbikatı
Çiğli Belediyesi’nde düzenlenen yangın tatbikatı ile olası bir yangında ...
Urla çilek kokacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi işbirliğiyle “Çilek Yetiştirme ...
 
Karabağlar'da 7/24 temizlik
500 bine yaklaşan nüfusu, 58 mahallesi ve yaklaşık 10 bin hektarlık yüzölçümüyle ...
Japonlara İzmir daveti
Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akido Miyajima, İzmir Büyükşehir Belediye ...
İZSU'dan en kritik bölgede nefes nefese çalışma
İZSU, 1980’li yıllarda yapılan ve yılda 10 kez arızaya neden olan 2.5 ...
 
Buca'da yas... Konser iptal, şehit için hayır
Buca Belediyesi, şehit haberleri sonrası 12 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirmeyi ...
Başkan Atila, meslektaşlarına Bornova’yı anlattı
Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila, İzmirli mimar, mühendis ...
TKP'den İZBAN'ın yeni sistemine 'hayır' kampanyası
Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir Kent Komitesi, İzmir'in kent içi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva