HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2012 Çarşamba - 09:40

Tiyatroyla ağız ve diş sağlığını öğrendiler

Başkan Tartan, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin dört temel ilkesi yaşama ve gelişme, korunma, ayrımcılığa uğramama ve çocukların katılımı ilkelerine uygun olarak Çocuk Dostu Konak olmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Tiyatroyla ağız ve diş sağlığını öğrendiler

İZMİR - Konak Belediyesi’nin desteği ile Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ‘Temizlik ve Eğitim Ailede Başlar’ projesi kapsamında ‘Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi’‘Çürük Dişler Ülkesi’ isimli tiyatro oyunuyla öğrenciler eğitiliyor.


Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencilerinden Fehime Akgün’ün yazdığı, arkadaşlarının oynadığı ‘Çürük Dişliler Ülkesi’ isimli oyunu Nuri Öz İlköğretim Okulu öğrencileri ilgiyle izledi. İlk kez sahneye çıkan öğrenci oyuncular oyun sonunda miniklere diş fırçası ve diş macunu dağıtarak onlara, ‘sık sık dişlerini fırçalamaları’ gerektiğini hatırlattılar.

Türk Anneler Derneği İzmir Şube Başkanı Sabriye Saltuk, derneklerinin 1985 yılında kurulduğunu ve gönüllülük esasına dayalı olarak pek çok projeyle çocuklara ulaştıklarını ifade etti. ‘Temizlik ve Eğitim Ailede Başlar’ konulu projenin tüm okullarda izlenmesi için çalışmalar yürütüldüğüne değinen Saltuk şunları söyledi: “Genel temizlik, sağlıklı beslenme, ağız ve diş sağlığı konularını tiyatro oyunuyla destekleyerek çocuklara öğretmeye çalışıyoruz. Bize bu konuda destek veren başta Konak Belediyesi’ne, Nevvar Salih İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü’ne, İzmir Diş Hekimleri Odası’na, İzmir Psikodrama Derneği’ne, Türkiye Diyetisyenler Derneği İzmir Şubesi’ne ve Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Yüksek Okulu’na teşekkür ederim” dedi.

Zihinlerde “Çocuk Dostu Başkan” olarak yer eden ve “Çocuk Dostu Kent” kavramını Konak’ın yönetiminde odak noktaya koyan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan yapılan her projede bilim insanlarının ve uzmanların görüş ve değerlendirmelerine başvurulduğunu söyledi.

Başkan Tartan, güvenlik içinde yaşayan, temel yaşam ve eğitim haklarına tartışmasızca sahip çıkan, özgüvenli bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. 100 bini aşkın çocuk nüfusuna sahip Konak’ta ilçe sınırları içerisindeki 85 okulda eğitim gören ve okul öncesi çağdaki çocuklara korunma, eğitim, sağlık ve spor desteği verdiklerini söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Göreve geldiğim günden beri çocuk dostu bir belediye oluşturma arayışı içinde oldum. Yerel yönetim anlayışının temeline ‘önce insan’ diyen bir felsefeyi koydum. Konak Belediyesi’nin çocuklara yönelik faaliyetleri de bu dönem yönetim anlayışımızın ve dünya görüşümüzün gereği olarak biçimlendi” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eczacıbaşı'ından 'E.G.E'nin incisi projesi
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Eczacıbaşı Girişim Endüstriyel, “E.G.E.’nin ...
Tarihi davada 7.gün: Yıldırım'ın imzası delil oldu!
Büyükşehir duruşması 7.gün mesaisiyle sürdü. Güne Hüseyin Çalışkan'ın ...
ESHOT’un pisti 'lisanslı' oldu
Otobüs şoförlerini profesyonel eğitimden geçirmek için Sürüş Teknikleri ...
 
Öğrenciler, Hacivat ile Karagöz oyunuyla ödülü kaptı
İzmir İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında Güzelbahçe Belediyesi ile ...
Polis haftasında polislere 'incelik'
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun ...
KİK teleferik ihalesini yine durdurdu!
Kamu İhale Kurumu İzmir’e yapılacak bir yatırımın daha önüne set çekti. ...
 
Kürüm '3 renk 3 kadın' sergisini açtı
Karabağlar Belediyesi, ilçedeki kültür sanat etkinliklerine katkıda bulunmayı ...
Bergama sağlık meclisine yoğun ilgi
Sağlık alanındaki meslek örgütlerinin,  sivil toplum kuruluşlarının, siyasi ...
Gaziemir'de 'engelsiz' bir Çocuk Bayramı...
15. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 20 Nisan’da başlıyor. 10 gün sürecek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva