HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2012 Çarşamba - 08:07

KİK teleferik ihalesini yine durdurdu!

Kamu İhale Kurumu İzmir’e yapılacak bir yatırımın daha önüne set çekti. Daha önce iki kez tekrarlattığı teleferik ihalesini, kaybeden firmanın itirazı üzerine iptal ederek İzmir’de 10’uncu iptal kararına imza attı.

KİK teleferik ihalesini yine durdurdu!

İZMİR - Kamu İhale Kurumu (KİK), beş yıldır kapalı olan Balçova Teleferiği’ni yenilemek için yapılan ve STM Sistem Teleferik Montajı ve Turizm A.Ş.’nin 10 milyon 225 bin TL teklifle kazandığı ihaleyi itiraz üzerine iptal etti. İhaleyi kaybeden Doppelmayr Şirketi’nin itirazını haklı bulan KİK’in aldığı iptal kararına karşı Büyükşehir ya dava açacak ya da yeniden ihaleye çıkacak.

En yüksek teklifi vermiş
Şubat ayında sonuçlanan son teleferik tesisleri yenilenmesi ihalesini 10 milyon 225 bin TL’lik en düşük teklifi veren STM Sistem Teleferik Montajı ve Turizm A.Ş’nin kazandı. İhale sonucuna en yüksek teklifi 14 milyon 400 bin TL ile Doppelmayr Seilbahnen Gmbh şirketi Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı başvruyla itiraz etti. 

Büyükşehir Belediyesi, şirketin itiraz gerekçelerini haklı bulmadı. Başvuruyu reddetti. Doppelmayr şirketi bunun üzerine KİK’e itiraz başvurusu yaptı. KİK, 9 Nisan tarihinde yaptığı toplantıda ihalenin iptaline karar verdi. Kararın ön duyusunu yapan KİK gerekçeli karar henüz açıklamadı. Büyükşehir Belediesi gerekçeli karar açıklandığında ya kararın iptali için dava açacak ya da yeni bir ihale süreci başlatacak.(Utku Bolulu/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAKO 12 Nisan 2012 Perşembe 12:23

İzmir doğladır çöle döner bataklığa döner herşeyiyle döner durur ama ilerlemez çünkü hükümet herşekilde asılıyor, herşeyde kusur arıyor olmadı yaratıyor her yapılana engel oluyor yada sonra tutukla at içeri ki bir daha hayırlı bir iş yapmayın yapana bak neler oluyor dedirtmeye çalışıyor.. Türkiye yi bir taramak lazım yerelde ve genelde son yıllarda neler oluyor.. Hepimiz biliyoruz aslında neler olduğunu ama çoğunluğumuz at gözlüklerini sevdi çıkartmak istemiyor..

Yorumu oyla      13      5  
sak 12 Nisan 2012 Perşembe 11:20

KİK İlk önce kendini aklasın.İtiraz eden firma zaten itiraz etmek için girmiştir.Bu görevini yapmıştır.Mükafatını mutlaka alır.

Yorumu oyla      15      5  
murat 11 Nisan 2012 Çarşamba 23:25

adam gibi dosya hazırla kik iptal etsin. Ama nerede liyakatlı adam yok.

Yorumu oyla      18      10  
m35b 11 Nisan 2012 Çarşamba 21:33

Biraz yerel yönetemeyeninize baksanız nasıl olur? Herşey siyasi değil bence. At gözlüklerini kenara koyun, bu şehir çamur batağında yüzüyor. Siz halaaa siyasetle ilişkilendiriyorsunuz... Yazıkkkkkkkkkk

Yorumu oyla      20      18  
kikirik 11 Nisan 2012 Çarşamba 21:06

KİK'te verilen kararlar 3'e ayrılır.1-)Kurumuna göre verilen kararlar. (Eğer o kurum CHP'li bir belediye ya da A.Necdet Sezer tarafından atanan bir rektörün mensup olduğu Üniversite ise vay o kurumların başına)2-)Firmasına göre verilen karar.(Firma AKP tandanslı ise kararlar o firma lehine çıkar)3-) Cukkasına göre verilen karar.(Basına da yansıdığı gibi firma cukka vermişse kararlar mutlaka o firma lehine çıkar)

Yorumu oyla      23      8  
Orhan Yılmaz 11 Nisan 2012 Çarşamba 20:04

İktidar Sayıştay,KİK vs. kullanarak İzmir'den intikam almakla yanlış yapıyor.Bizim halkın daima ezilenin yanında olmak gibi bir erdemi vardır.Bu siyaset devam ederse İzmir'de havalarını alırlar.Kendi partileri de bir zamanlar ezildiği için halkımız onlara oy vererek iktidar yaptı.Devamlı çelme takarak İzmir'i alamazlar.Sayıştay'dan da 60 yaş Eshot kartlarını iptal ettirerek 46.000 kişiyi küstürdüler.

Yorumu oyla      24      6  
RUMUZ 11 Nisan 2012 Çarşamba 17:04

BU AKP LİLER KİK 'NE OLDUĞUNU AÇILIMINIDA BİLMEZLER BUNLARIN İŞİ GÜÇÜ OYUNLAR OYNAMAK PİSLİK YAPMAK HER TÜRLÜ HİLLE,HURDA,YALAN,DOLAN OLDUMU EN KRALINI BİLİRLER AKILLARI ONA ÇOK İYİ ÇALIŞIR.

Yorumu oyla      23      7  
AHMET 11 Nisan 2012 Çarşamba 16:56

BU KİK AKP MİLİTANLARINDAN OLUŞUYOR BUNLARA EMİR VERİLMİŞ İZMİR DENDİMİ BU PİSLİLER HEM GEÇİKTİRİYOR HEMDE UYDURMA İŞLERLE KABUL ETMİYOR İHTİRAZ EDENLERDE AKP Lİ ÇOĞU İHALEÇİLERDİR AKP NİN HANGİ İŞİ DÜZGÜNDÜRKİ İZMİRE BAKIŞI İYİ OLSUN BAKIN İNŞAALLAH HİÇ BİR ZAMAN ALAMAZLAR AMA ALSALAR İZMİR BİTER BUNLAR İZMİRE YİNE BİŞEY YAPMAZLAR DİNDAR VE KİNDAR YETİŞMİŞLER NE KENDİLERİ BİŞEY YAPIYOR NEDE YAPTIRIRIZ DİYORLAR AMAÇLARI TAMAMEN PİSLİK YAPIP İZMİRE ZARAR VERMEK

Yorumu oyla      25      6  
Vatandaş 11 Nisan 2012 Çarşamba 15:24

Bu KİK denen kurum kimdir, kimlerden oluşur be kardeşim. bu kurumun izmir yatırımlarını frenlemekten başka bir görevi yokmu acaba. sanki 81 vilayetin işleri tas tamam ve bir tek izmir in işleri çetrefeli anlaşılan. Bu kurum birazda AKP li belediyelerin işlerini frenlesin bakalım maçaları sıkıyorsa. Ama yapamazlar çünkü kimlerin güdümünde oldukları malum. işin aslı izmir ağzı ile kuş tutsa AKP hiç bir iş yaptırmayacak.

Yorumu oyla      29      6  
Murat'a 11 Nisan 2012 Çarşamba 13:13

Arkadaşım zihninde problem mi var? İptal eden kim? KİK. KİK, kime bağlı. Yerel yönetimle ne alakası var. Besbelli hükümet tarafından bir engelleme sözkonusu. Okuduğunu anlamaya çalış. Anlayamıyorsan, tavsiyem bir rehabilitasyon merkezine başvur. Ha, evet İzmir'e yazık. Zira senin gibi anlama güçlüğü çekenleri barındırıyor içerisinde...

Yorumu oyla      30      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kürüm '3 renk 3 kadın' sergisini açtı
Karabağlar Belediyesi, ilçedeki kültür sanat etkinliklerine katkıda bulunmayı ...
Bergama sağlık meclisine yoğun ilgi
Sağlık alanındaki meslek örgütlerinin,  sivil toplum kuruluşlarının, siyasi ...
Gaziemir'de 'engelsiz' bir Çocuk Bayramı...
15. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 20 Nisan’da başlıyor. 10 gün sürecek ...
 
Aliağa sivrisineksiz bir yaz için çalışıyor
Aliağa'da sivrisinekle mücadele kapsamında Mart ayında başlayan larva ...
Başkan Tartan: Otomobil değil önce insan
Güneşin yüzünü göstermesiyle yeşil alanlara özlem duyan İzmirliler, yeniden ...
Çiğli'de polis haftası kutlaması
Polis Haftası nedeniyle, Çiğli’deki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ...
 
Başkan Ülgür işlerle buluştu
Selçuk Belediyesi’nde çalışan işçiler Belediye – İş Sendikasının düzenlediği ...
Bergama araç filosunu yenilemeye devam ediyor
Bergama Belediyesi, iki yeni iş makinesi satın alarak makine parkını daha ...
Bornova zirve yolcularını 10 yıldır destekliyor
Bornova Belediyesi Dağcılık Kulübü (BOBEDAK) 10. yılını Çiçekli Köy’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva