HABERLER>SPOR
30 Kasım 2020 Pazartesi - 17:04

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu açıkladı: Altınordu'dan bir ilk daha!

8 sezondur aralıksız 300'ün üzerinde maça takımın başında çıkarak rekor kıran Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, Altınordu Futbol Akademesi bünyesinde, Mükemmeliyet Merkezi kuracaklarını açıkladı. Türkiye'de bir ilk olan bu merkez sayesinde daha elit oyuncuların kazanılmasının amaçlandığını anlatan Eroğlu, "Yabancı oyuncu bizim kulüpten içeri giremez. Öz kaynak futbolcularımızla lider olduk, şampiyon da olabiliriz. Mükemmeliyet Merkezi açıldığında, Süper Lig ve Avrupa'nın 5 büyük ligine daha çok oyuncu göndereceğiz" dedi.

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu açıkladı: Altınordu dan bir ilk daha!

EGEDESONSÖZ - Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, SonSöz TV'ye gazeteci yazar Muhittin Akbel'in sorularını yanıtladı. 8 sezondur Altınordu takımının başında olan Eroğlu, aralıksız 8 yıl aynı takımda görev yapıyor olmasını değerlendirdi.

Eroğlu, "Türkiye’de bir günde antrenörlerin değiştiği futbol sektörü var. Başkanımız Seyit Mehmet Özkan ile aslında 2007’den beri birlikte çalışıyoruz. İstikrar önemli tabii ki. Geçmişten beri gelen süreçte Mehmet Bey de bunu hedefler. 9 yıllık bir bölümde sorumluluk daha da artıyor. 3. ligden geldiğimiz bugünkü nokta çok iyi. Hep iyi olmak zorundasın, kendini geliştirmek durumundasın. Dışarıdan göründüğünde de insanların; teknik direktör ve kulüp olarak örnek gösterdiği bir durumdayız. 9 yıl geride kaldı ama ilk yılki heyecanım devam ediyor. Sürekli kendini geliştiren bir ekiple çalışıyoruz. Mehmet beyin de yıllarca birlikte çalışmak gibi hayali var. Alex Ferguson 26 yıl Manchester United takımını çalıştırdı. Mehmet Bey, benim de Türkiye’nin Ferguson’u olmamı istiyor aslında. Bunca yıldır Altınordu çatısı olmaktan çok mutluyum" dedi.

YETİŞTİRİCİ KİMLİĞİMİZ HER ZAMAN ÖN PLANDA
"Evet, Başkanımız, felsefemizin Athletic Bilbao olduğunu, 30 milyon gencimiz olduğunu, bu yüzden yabancı oynatmayı düşünmediğini, çalışma tarzımızın Alman modeli olduğunu söylemişti. Altınordu, Türk gençlerine önem veriyor. Onlara iyi şartlar sağlanırsa, uluslararası düzeyde başarı sağlayabileceği bir kulüp.Yetiştiricilik kimliğimiz ön planda. Çok Türk genci var, önemli olan bizlerin o çocuklara güzel olanaklar sağlaması, iyi tesisler kurması gelişimlerine katkı sağlaması. Türk futbolunda oyuncu yetersiz olmuyor diye bir kestirip atma var ama bizim kulübümüzde öyle değil. Kulübümüzün misyonu; disiplinli, planlı çalışmak. Süper Lig de olsa biz yabancısız oynayacağız. Biz zoru başaran bir kulübüz. Türkiye’nin buna, böyle bir anlayışa ihtiyacı var. Futbolda ekonomik krizden kaynaklı birçok kulüp, bizim sistemimize dönecek ve bunu ilk önce sağlayanlar başarıyı elde edecek. Milli Takımın birçok oyuncusu çok önemli bizim için... Cengiz ve Çağlar gibi iki oyuncumuz Avrupa’da, Premier Lig'de oynuyor. Demek ki olabiliyormuş. Bu sayıyı arttırmak bizim elimizde. Yıllardan beri bu kulüpte çalıştığımız için hiç o açıdan bakmadım, keşke yabancı futbolcum olsaydı, demedim. Bizim bildiğimiz iyi ve kötü futbolcu vardır. İyi futbolcular skora ve başarıya etki eder. Çok planlı ve sistemli bir şekilde çalışarak başarıyı ortaya koyduk. 17- 18 yaşındaki çocuklarımızla mücadele ediyoruz. Biz 1. Lig'e yükseldiğimizde iki yabancı oynatılabiliyordu. Bugün, 5 artı 5 yabancıyla oynayan kulüplere karşı da yabancı futbolcumuz olmaksızın mücadele ediyoruz. Üstelik lideriz.  Akademimiz çok iyi durumda. Aklımdan yabancı oyuncu hiç geçmedi, ileride belki olabilir ama öncelikle, benim kendi futbolcularım çok iyi oyunculardır, diye düşünüyorum."

25 TANE ANTRENMAN YAPACAK SAHAMIZ VAR
"Tesisleşme konusunda çok iyi durumdayız. 2012 yılında başlayan süreçte çok az çalışma alanımız vardı. Aradan geçen 8-9 yıl içinde 25 sahamız oldu. Özel çalışma alanlarımız, suni çim, doğal çim sahalarımız mevcut. Türkiye’de olmayan bir şey bu yaptığımız... Tesisleşme çok önemli, başkanımız da her zaman buna vurgu yapıyor. Avrupa’dan gelen kulüp temsilcileri, tesislerimizi gördüklerinde hayran kalıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Öz kaynak gelişimine en büyük katkıyı tesislerimiz verecektir. Akademimizdeki çocukların konaklaması, eğitimleri, beslenmesi çok önemli. Otel konforunda odalarda kalıyorlar, yemeklerinde kalori hesabı yapılıyor. Gelişime katkı sağlayacak şeyler bunlar. Bunları yapmasan olur mu? Olur ama bunları yaparak elit sporcu sayısını artırmak elinizde olur. Eğitimcilerin iyi derecede olması gerekiyor ki çocuklarımızın gelişmesine katkı sağlasınlar."

BİZİ SADECE KENDİ TARAFTARLARIMIZ DEĞİL TÜRKİYE İZLİYOR
"Geçmişte seyircimiz gerçekten azdı. Bugün çok iyi seviyeye geldi seyirci sayımız. Bizim bir seyirci kitlemiz var. Tüm futbolseverler, takımımızın maçlarını seyretmeyi seviyor. Çünkü orada futbol ve futbolun güzellikleri var. Bizim toplumumuzun buna ihtiyacı var. Bizim maçlarımıza aileler çocuklarıyla geliyorlar. İki üç yıl önce başlattığımız çocuk tribünü çok önemliydi. Bu çocuklar büyüdüklerinde Altınordu’yu sevecekler, benimseyecekler. İzmir’in bizi çok sevdiğini biliyoruz. Ligde lider durumdayız. Yıllardan beri başarılıyız. Öz kaynak futbolcularımız, oynadığımız futbol çok önemli. Övgülü sözler bizi çok mutlu etti. Şu an Türkiye’mizde oluşan yabancı futbolcunun çok fazla olması durumu karşısında, bizim öz kaynak çabamızın görülmesi mutlu ediyor."

İLK YARILARIMIZI İYİ GEÇİRSEYDİK, BUGÜN SÜPER LİG'DEYDİK
"Biz yola çıktığımızdan beri, şampiyonluk hedefiyle yola çıkmadık. Fakat belli aralıklarla lig atlamayı, 2023'te Süper'de olmayı planladık. Tek düşüncemiz vardı; o da, takımımızı en iyi seviyeye getirmek ve bunun için çok çalışmak. İlk senemizde son anda Play-Off'u kaçırdık. Çok puan toplayan bir takımız. Özellikle ligin ikinci yarılarında... Biz her sene bir takım oluşturmak durumunda kaldık. Çünkü vitrine çıkan futbolcularımız, başka kulüplere transfer oldu. Onların yerine altyapıdan oyuncularımızı aldık, bazen transfer yaptık. Yukarıları zorlamayarak, doğruları yaptık. Belki hep iyi başlayamadık, yarışa 5 10 adım geriden katıldık. İlk yarılar iyi geçseydi Süper Lige çıkmış olabilirdik. Bu sene skora yansıtmaya başladık. Biz çok mutluyuz; bir sürü oyuncu transfer ediyor, yerine gelen oyuncuların adaptasyonu sağlandığında öne geçiyorduk. Öz kaynak oyuncularımızın sayısını artırdık. İyi bir takım oluşturarak skora yansıttık. İki haftadır lideriz. Önemli olan bunu ileri taşıyabilmek. Hedefe doğru gidiyoruz, ben de tabii ki Süper Lig'de teknik direktör olmak isterim. Biz yüzde 34 akademi oyuncularımızla oynuyoruz. Yüzde 60'lara da çıktığımız oluyordu. Artık yüzde 34'ün altına düşmüyoruz. Bunları yaparken de zirveye oynamak çok önemli. Çok güzel bir başarı, öz kaynak oyuncularımızla hedefimize ulaşmak..."

ALFA'DA MÜKEMMELİYET MERKEZİ KURUYORUZ
"Akademide 70’e yakın futbolcumuz var. Pandemiden dolayı biraz sıkıntılı biraz süreç var. İyi ve kaliteli oyuncuları bulmak için çabalıyoruz. Bunun için çalışan hocalarımız var. 16-17 yaşındaki çocuklarımızın gelişimini yakından takip ediyoruz. Mükemmeliyetçiyiz. Türkiye'de bir ilke imza atıyoruz; Altınordu Futbol Akademisi'nde (ALFA) Mükemmeliyet Merkezi kuruyoruz. Nedir Mükemmeliyet Merkezi? Almanya’nın 2004 yılındaki başarısızlığından sonra Almanya’da mükemmeliyetçi bir merkez kuruyor. Şu anda mükemmeliyet merkezleri olmak zorunda Almanya’daki kulüplerin. Bunu önemsiyorlar, olmazsa olmazları. Akademideki elit alanların sağlanması, istikrarlı bir şekilde devam etmesi çok önemli. Kurduğun sistemi denetlemen de gerekiyor. Almanya’da bunun da denetlendiği bir sistem var. Biz A takıma daha elit futbolcular çıkarıp, onları Avrupa’ya göndermeyi planlıyoruz. Elitten kastım bu. Mükemmeliyet merkezini en iyi şekilde çalıştıracağız. Sistemimiz belli. Bütün arkadaşlarımızın çalışmaları bu yönde. Furkan ve Yusuf uzun yıllardır A takımda oynuyor gibiler, hepsi hazır. Mevkisel anlamda eksiklik yaşadığımızda hemen dolduruyoruz. Oynayan oyuncu sayımızda fazla. Doğru zamanda kullanıyoruz. Süreci iyi bir şekilde yönetiyoruz. Mükemmeliyet Merkezi ile de Türkiye'ye örnek olacağız. Mükemmeliyet ilkelerini zaten uyguluyoruz. Süreci en iyi şekilde yönetmeyi hedefliyoruz. Öz kaynağımızdan A takımda 15 oyuncumuz var. Bu hafta 9 kişi eksiktik mesela.. Hemen 2 oyuncumuzu aldık öz kaynaktan. Çocuklarımız göreve hazır."

4 GENCİ OYNATMAK ZORUNDAYIZ AMA BEN 7 OLSUN İSTERİM
"Bizim prensiplerimizdendir; ilk 11'de en az 4 oyuncumuzun yer alması. Yıl içerisinde de en az 11 oyuncumuz süre almalı. Benim gönlüm, ilk 11'de 4 değil, 7 futbolcuyu oynatmak geçiyor. Bazen 5, bazen 6 futbolcuyu aynı anda oynattık. Bu kural, yıllardan beri olan kurallarımız. İlk 11 için tercih yaparken zorlandığım pek olmuyor. Çünkü her futbolcumuz iyi seviyede. Her bölgede iyi oyuncumuz mevcut. Eskişehir maçında  öz kaynaktan gelen 4 oyuncumuz oynadı. Sonradan girenlerle bu 6 oldu. Koronadan dolayı aramızda olmayanlar var. O rakamları biz rahatlıkla tuttururuz. Yarışırken yetiştirmek, çok güzel, çok keyifli. Bizim altyapıdan A takıma katılım, yüzde 34 düzeyinde. Bunu birkaç yıl önce yüzde 47'ye çıkarmıştık. Türkiye'de en yüksek oranı biz gerçekleştirdik. Şu an Bursaspor bizim üzerimizde olabilir, oran anlamında. Onlar transfere kapalı olduğu için mecburiyetten gençleri oynatmak zorunda. Mecburiyetten de başarılılar. Ülkemizde bu olay, zorunlulukla gerçekleşebiliyor. Transfere kapatıldığı an altyapıdan takviye yapılıyor. Süper Lig’de bu oran çok düşük. Eğer altyapında güçlü oyuncular varsa, A takıma uyum sağlayabiliyor. Bu tip futbolcuların sayısı artarsa, Türk futbolu ve kulüpler açısından çok iyi olur. Beşiktaş, son Fenerbahçe maçında Rıdvan'ı oynattı mesela. Gençlere şans vermek gerekiyor. Cesur olmak, onlara güvenmek gerekiyor. Antrenör ve kulübe büyük görev düşüyor bu noktada. Futbolcuları hazırlamak bizlerin görevi. Şans verilirse Türk çocuklarımızın elinden geleni ortaya koyacağını düşünüyorum ve inanıyorum. Cengiz, Çağlar ve Milli Takım'daki genç oyuncular, birer güzel örnektir."

ÇEŞİTLİ LİGLERDE 42 FUTBOLCUMUZ FORMA GİYİYOR
"Şu an 42’ye yakın öz kaynak futbolcumuz, çeşitli liglerde oynuyor. Bizim hedefimiz, onların alt liglerde değil, Süper Lig'de oynamaları. Süper Lig ve beş büyük takım olsun istiyoruz.  42 öz kaynak oyuncumuzun uluslararası seviyede başarılar elde etmesi çok güzel. Ravil, 17 yaşında ve Avrupa’nın çok çok önemli kulüplerinde oynayacağını düşünüyorum. Futbolun bence yaşı yok. Şu anda baktığımızda akademimizin transfer ettiği yeteneklerden biridir. 16 yaşındayken göze girmiş, fark edilmiş bir oyuncudur Ravil."

BİR GÜN MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRMAK, EN BÜYÜK HAYALİM
"Yıllardan beri birlikte çalışıyoruz, Seyit Mehmet Özkan başkanımla.  4-5 sene önceden başlayan sürekli Süper Lig kulüplerinden gelen teklifler var. Ben başkanımızla paylaştım hepsini. Bir başka kulübümüz çok büyük bir rakam teklif etti. Kabul etmedim. Altınordu'yu bırakıp gitmek, kolay değil elbette... Sonuçta yıllardan beri Mehmet Bey ile birlikte çalışıyoruz. Benim de hedeflerimden biri A Milli Takımı çalıştırmak elbette. En büyük hayalim, diyebilirim. Bu günlere gelmeme vesile olan Mehmet Bey ile hayallerimiz var. Önceliğimiz zirveye doğru çıkmak, sezonu liderlikle tamamlayıp seneye Süper Lig'de olmak."

ÖNCELİĞİMİZ BAŞAKŞEHİR KULÜBÜ, ÇÜNKÜ...
"Cengiz'den sonra Ravil de İstanbul Başakşehir'e gitti, Altınordu'dan... Bu bir tesadüf mü? Değil. Neden önceliğimiz Başakşehir? Çünkü Başakşehir, bizim gibi bir proje kulübü. Sistemin bir teknik direktörü var. Bizden çıkan oyuncular Başakşehir'e daha uygun. Herhangi bir takıma verdiğimizde futbolculumuzun alacağı süre az olacak. Çünkü şampiyonluğu hedefleyen kulüpler, yetişmiş, hazır futbolcularla yola çıkıyor. Onları oynatıyor, gençleri değil. Başakşehir, bu anlamda daha da ısrarcı, biraz daha iyi yapıyorlar bu işi. Şampiyonluk illa demiyorlar. Kar yapan kulüplerden biri. Altınordu da bir markaysa, bunu karşılayan kulüp Başakşehir'dir. Gelişim için de doğru bir seçim olduğunu Cengiz örneğinde olduğu gibi görüyoruz."

GENÇLERİMİZ DE AĞABEYLERİYLE BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLU
"Gerçekten çok güzel bir takım Altınordu, futbolcusu mutlu. Kurallar içinde mutlu. Ahmet ilhan süper lig'de başarıyı yakalamış bir oyuncumuz. Tecrübeli futbolcu, diye biz her futbolcuyu kulübümüze sokmayız. Cengiz, Çağlar genç yaşta oynadı. Uyum sorununu iyi çözüyoruz. Prensiplerimiz kurallarımız var. Olmazsa olmaz kurallarımızı futbolcu zaten biliyor. Fotoğraflara bakarsanız, ne kadar mutlu oldukları anlaşılıyor. Genç yaştaki oyuncularımız ağabeyleriyle birlikte olmaktan da mutluluk. 32 yaşındaki Ahmet İlhan, 16 yaşındaki Burak, uyum içinde yan yana futbol oynuyor, hem de çok güzel oynuyorlar. Yarı yarıya yaş farkı olabilir ama büyük katkıları oluyor. Burak, bizim akademimizin çok değerli oyuncularından biri. Hallencup ve Milli takımlardan elde ettiği başarıyla dikkat çeken çok iyi bir oyuncu. 15 yaşında biz Burak'ı A takıma aldık. Vitrine çıkarken yaş farkı olabiliyor. 15 yaşında gol attı, gündeme geldi. Önünde yaşayarak öğreneceği şeyler var. Geçen sene onun için adaptasyon yılıydı. Bu sene daha iyi oynuyor. Yıllardan beri Avrupa’dan takip eden takımlar var."

EVET, 7 YIL SONRA LİDER OLDUK AMA LİG DAHA BİTMEDİ
"7 yıl sonra lider olduk. Bu bizim için çok önemli, çok anlamlıydı. Yabancı futbolcu olmaksızın, kendi çocuklarımızla lider olmak, hedeflerimize ulaşma anlamında çok önemliydi. Yıllardan beri emek sarf ediyoruz. Bir şeyler yapıyoruz, ülkemizde bir şeylerin görünmesi için... Sportif bir başarı gerekiyor. Şu an normal lideriz, ama daha lig bitmedi. Buraya gelmek, özellikle sistemimizle birlikte buraya gelmek çok büyük bir şey. Altınordu, böyle de başarılı olabiliyor, diye gösterdik. Ülkemiz futbolu adına çok güzel mesajlar verildi. İşimizin kolay olmadığını biliyoruz. Biz kulübün prensiplerini uyguluyoruz, disiplinli bir şekilde çalışıyoruz. Avrupa kupalarında oynamak gibi daha uzun vadeli hedeflerimiz var. Zaman çabuk geçiyor. Altınordu kulübü öz kaynak anlamında Avrupa’da çok tanınan bir kulüp. Hedeflerimizde Süper Lig'den sonra Avrupa kupalarında oynamak var. Başarabiliriz. Zoru başarmak Altınordu organizasyonun işi. Avrupa’nın bütün kulüpleriyle U 12 Cup turnuvalarında çocuklarımız o çocuklarla baş edebiliyor. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Geldiğimiz noktada taraftarlarımızın çok mutlu olduklarını düşünüyorum. Her zaman desteklerini de hissetmişimdir. Süper Lig'e çıkacağımızı düşünenler var elbette. Kulübümüzün yapısını taraftarlarımız biliyor, yarışırken yetiştirmek, bizim en önemli prensibimiz. Biz illa ki şampiyon olacağız demiyoruz ama şampiyonluk yolunda yarışıyoruz, bu yolda çok büyük bir mücadele sergiliyoruz."

 
İzmir’de son çadır da bugün kaldırıldı
 
Yasağı ihlal ettiler, yolun ortasında halay çektiler!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet İmren 2 Aralık 2020 Çarşamba 01:55

Altınordu kulübü sadece Türkiye,ye değil birçok ülkeye örnek oluyor sanırım Hüseyin hocanın ve yönetimin sabırlı ve ısrarlı çalışmalarına sadece şapka çıkartılır Altınordu yolu herzaman açıktır sonsuz başarılar . Bize kulüple ilgili bilgileri sunan Muhittin Akbel,e teşekkürler

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 30 Kasım 2020 Pazartesi 20:00

Güzel bir röportaj olmuş ama futbolcu konusunda milliyetçilik yapmak saçma oluyor. Nasıl üllkenin dört bir yanından çeşitli maddi tekliflerle oyuncular ikna edilip izmire getiriliyorsa aynısı yabancılar için de yapılabilir. Gerekli scout çalışması yapıldıktan sonra gelecek vaat eden yabancı çocuklar da bu sistemde kendine yer bulabilir. Yoksa 30 yaşındaki veteran oyuncunun hem türk hem yabancı olarak bu takımda yeri yok.

Yorumu oyla      2      3  
Mister No 30 Kasım 2020 Pazartesi 18:56

Ne FB, ne GS, ne BJK nede TS. Gercek ve tek Türk takimi Altinordu. Helal olsun size.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da iki eksik
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta çarşamba günü Batman Petrolspor deplasmanına ...
Altınordu zirveyi sevdi!
TFF 1'inci Lig'de geçen hafta evinde İstanbulspor'u 1-0 yenerek ilk kez ...
Altay'da Marco Paixao kulübeyi sevmedi
TFF 1'inci Lig'de üst üste aldığı iki galibiyetle yeniden yarışa ortak ...
 
Bucaspor'da Sevinç'ten hakemlere tepki
Misli.com 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta Bucaspor 1928, Malatya Yeşilyurt Belediyespor'u ...
Menemenspor erteleme sınavında
TFF 1'inci Lig'de bu sezon ikinci galibiyetini Ümraniyespor deplasmanında ...
Milli maç arası sonrası Pınar Karşıyaka'nın rakibi Anadolu Efes
ING Basketbol Süper Ligi'nde milli maçlar için sezona verilen aradan sonra ...
 
Kahraman polisin futbolcu oğlu!
Altay'ın U 15 takımının kaptanı Burak Tolunay Sekin, kahraman şehit polisimiz ...
Şampiyonlar yurda döndü!
Ukrayna'da düzenlenen Avrupa Ritmik Cimnastik Şampiyonası'nda şampiyon ...
'Bu akşamın tek doğrusu Sergen Yalçın ve Beşiktaş'
Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın deplasmanda Fenerbahçe'yi 4-3 yendiği derbiyi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva