HABERLER>GÜNCEL
10 Temmuz 2017 Pazartesi - 15:30

Tecavüz davasında babadan kan donduran ifade: Bize yardım ettiği için...

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde zihinsel engelli 17 yaşındaki N.Ö.’ye cinsel istismarda bulunmaktan 53 yaşındaki Mustafa G. ile istismara göz yumduğu iddia edilen genç kızın babası 43 yaşındaki S.Ö. tutuklandıktan sonra, ailenin 4 çocuğu devlet tarafından koruma altına alındı.

Tecavüz davasında babadan kan donduran ifade: Bize yardım ettiği için...

Şarköy’ün Yeniköy Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan zihinsel engelli N.Ö., geçen hafta annesi T.Ö.’ye ailesinin tanıdığı emekli hademe Mustafa G.’nin cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Dünyaya getirdiği 5 çocuğundan 4’ü zihinsel engelli olan T.Ö., kızının eğitim aldığı ilçedeki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin sahibine durumu anlatıp, kendilerine yardımcı olmasını istedi. Merkez sahibi de Şarköy Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, şikayette bulundu. Şarköy Cumhuriyet Savcısı Gökmen Özmen, soruşturma başlatıp N.Ö.’nün psikologlar eşliğinde ifadesini aldı. İfadenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki bir okulda görev yaparken 5 ay önce emekli olan hademe Mustafa G.’yi evinde gözaltına aldı.

'ANNELERİ İLE İLİŞKİMİ BİTİRDİĞİM İÇİN...'

Mustafa G., çocuklarının eğitim gördüğü okulda hademelik yaparken, yaklaşık 1.5 yıl önce Ö. ailesi ile tanıştığını söyledi. Ailenin sık sık evlerine geldiğini belirten Mustafa G., "T.Ö, çocuklarıyla birlikte evime gelmeye başladı. Babaları S.Ö., çocukları ile bize gelir, kalırdı. Biz baba ile alkol alırdık. Ben acıdığım için aileye yardım ediyordum. Gelmedikleri zaman da çocuklar beni telefonla arayıp, yiyecek sipariş ederlerdi. Çocuklarla telefonla görüştüğüm zaman arkadan anne ve babalarının sesleri geliyordu. Suçlamaları kabul etmiyorum. Anneleri T.Ö. ile ilişkimi bitirdiğim için bana iftira atıyor" dedi.

'BİZE YARDIM ETTİĞİ İÇİN BİR ŞEY DİYEMEDİM'

Mustafa G.’nin ifadesinin ardından polis, cinsel istismara uğrayan kızın babası S.Ö.’yü gözaltına aldı. S.Ö. ise ifadesinde Mustafa G.’nin evinde kaldıkları günlerden birinde birlikte alkol aldıklarını belirterek, "Mustafa bana 10 lira para verdi, ben de 3 paket kaçak sigara almak için dışarıya çıktım. Mustafa’nın odasında kızımla ilişkiye girdiğini düşündüm, ama o bize yardım ettiği için bir şey söyleyemedim. Mustafa benden yanına gelirken kızım N.Ö.’yü de getirmemi isterdi. Kızımı getirmem karşılığında hiçbir talebim olmadı" dedi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarıldı. Mustafa G., ’engelli çocuğa cinsel istismarda bulunmak’, kızın babası S.Ö., ise ’çocuğun nitelikli cinsel istismara yardım etmek’ suçlamasıyla tutuklandı.

KAYMAKAM ÇOCUKLARIN ALINMASINI İSTEDİ

Şarköy Kaymakamı Hamdi Öncü’nün girişimleriyle cinsel istismara uğrayan zihinsel engelli N.Ö., devlet koruması altına alındı. Kaymakam Öncü, olayın ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yazışma yaparak, diğer çocukların da koruma altına alınmasını istedi. Kaymakam Öncü’nün talebi üzerine çocuklar N.Ö.(14), Ö.Ö.(16) ve C.Ö.(8). devlet tarafından koruma altına alındı. Öncü, "Biz devlet olarak daha önce bir duyum nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılığa engelli ve yaşları küçük olduğundan 14 yaşındaki N.Ö’nün rehber öğretmen eşliğinde ifadesinin alınmasını 2016 Ekim ayında yazışma yaparak istedik. Son olay olduktan sonra 17 yaşındaki N.Ö., savcılığın mahkemeye yaptığı talep doğrultusunda ÿAile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü

tarafından alınarak koruma altına alındı.Toplam 5 çocuğun geriye kalan 4 çocuğun devlet tarafından korumaya alınması için Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü ÿile yazışma yaparak ivedilikle çocukların aileden alınmasını talep ettik. Toplam 4 çocuk koruma altına alındı. Yaşı 19 olan İ.Ö’yü yaşı tutmadığı için almadık" dedi. (DHA)

 
CHP'li Özel'den yürüyüş raporu: Halkın desteği yüzde 77'ye çıktı!
 
Gar katliamı davasında salon karıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çakıroğlu'nun davasında karar günü
2015 yılında Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat ...
İşten çıkarılan aşçı dehşet saçtı: Eline kazma alıp...
Bodrum'da aşçı olarak çalıştığı restoranda işinden çıkartılan 50 yaşındaki ...
Bakanlık'tan sert Avusturya açıklaması
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Avusturya'da 15 Temmuz etknliklerine ...
 
Gri listede yer alan terörist teslim oldu
TSK tarafından yapılan açıklamada, Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütü ...
TSK darbe girişiminin izlerini siliyor
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ihraç edilen subayların fotoğraflarını ...
Flaş: Hatay'a top mermisi düştü!
Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Topraktutan Hudut Karakolu yakınlarındaki ...
 
Başbakanlık’ta FETÖ operasyonu: 43 gözaltı
Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarda düzenlenen FETÖ operasyonunda 43 kişi ...
Reina katliamcısının telefonuna Esin diye kaydetmiş!
Antalya’da DAEŞ terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan 6 sanıktan ...
KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay gözaltında
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din işleri Başkanı Prof. Dr. Talip ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva