HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2017 Pazartesi - 15:04

CHP'li Özel'den yürüyüş raporu: Halkın desteği yüzde 77'ye çıktı!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 432 kilometre yol yürüyerek 25 günde bitirdiği Adalet Yürüyüşü ‘nün yüzde %77 oranında destek gördüğünü söyledi. Özel, “Bu yürüyüş aynı zamanda referandumdaki hayır cephesini büyüterek diri tutmuştur” dedi.

CHP li Özel den yürüyüş raporu: Halkın desteği yüzde 77 ye çıktı!

Ayşe YILMAZ / EGEDESONSÖZ - CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan ve 25 gün süren ’Adalet Yürüyüşü ’nü değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, yürüyüş kararının 94 yıl + 4 saatte alındığını belirterek;  “Başarımız siyasi tarihimize, geçmişimize ve adalete olan inancımıza dayanmaktadır” dedi.

25 günlük maratonu Egede Sonsöz’e değerlendiren CHP’li Özel,  ‘Adalet’ arayışının sadece Berberoğlu için olmadığını, herkesin adalete, hukuka ve barışa ihtiyacı olduğunu belirterek Hükümete de adalet göndermesinde bulundu; “Adalet bir gün herkese lazım olacaktır” dedi.

DESTEK YÜZDE 77 SEVİYESİNDE…
Yürüyüşe desteğin ‘Hayır’ın da üzerinde olduğunu vurgulayan Özel, “Dünyaya siyaset tarihinde rekor kırıldı. Gandi’nin rekorunu kırmaya çalışmadık. Kendisini minnet ile yâd ediyoruz. Gandi’nin 80 yıl önce yaptığı eylemi örnek alarak yaptık. Şu bilinmelidir ki; sebebi ve sonucundan bağımsız eylemin kendisi çok değerlidir. Bu yürüyüş referandum da ‘Hayır’ diyenler ile ilgili  “Acaba bir daha bir araya gelir mi, yan yana durabilirler mi? “  sözüne de cevap olmuş oldu. Daha fazla bir araya gelindi.  Yaklaşık 2 milyon inan bir araya geldi. ‘Hayır’ında üzerinde bir destekle, yürüyüşe olumlu ve sempatik bakanların oranı yüzde %77 seviyesine çıktı. Bu yürüyüş aynı zamanda referandumdaki ‘Hayır’ cephesini büyüterek diri tuttu” diye konuştu.

“AK PARTİ ‘ADALET’ VAR DİYEMEDİ”
Yürüyüş ile ilgili Hükümet kanadından gelen eleştirilere  “Bu yürüyüşte iktidar partisi 'yanlış yapıyorlar Türkiye’de adalet vardır' demedi. Adaletin aranacağı yerin yollar olmayacağını söylediler. Adalet arayışını gerekli olduğunu onlar da kabul ettiler.  Adalet var diyemediler” sözleri ile cevap veren Özel,  “Yapılan bütün organize kışkırtmalara karşı sadece hak adalet ve hukuk sloganlarının atıldığı ve hiç kimsenin burnunun dahi kanmadığı bir adalet yürüyüşü gerçekleştirdik. Adalet bir gün herkese lazım olacak. Adaleti aşındırarak yıpratarak ve siyasileştirerek kimse bir sonuç alamaz” diye konuştu.

94 YIL+ 4 SAATİN BAŞARISI!
Yürüyüş kararının 4 saatte alındığını başarılı olmalarındaki etkenin 94 yıllık bir deneyim olduğunu belirten Özel, “Biz kararımızı 4 saatte alarak hayata geçirdik. Aslında bu yürüyüşü 94 yıl artı 4 saatte yaptık. CHP Avrupa’nın en eski siyasi organizasyonudur. İçinde yaşayarak başardık. Aykut Erdoğdu, Veli Ağbaba ve ben sürekli kampta kaldık. Zorlukları görerek yürüdük. Başarımız birliğimizden ve gücümüzden geliyor. Organize kışkırtmalara rağmen sadece hak hukuk ve adalet sloganları ile yürüdük” dedi.

ADALET ARAYIŞI DEVAM EDECEK Mİ?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kürsü konuşmasını da değerlendiren Özel, 10 maddelik talebin yerinde olduğunu, herkes için adalet isteyen maddeler olduğunu söyledi.  25 günün ardından “adalet” arayışlarına devam edeceklerini söyleyen Özgür Özel, şöyle konuştu: “Biz herkes için gerçek adalet istiyoruz. Yargılayanında yargılananında tüm kamuoyununsa adaletten tatmin olmaya ihtiyacı var. Adalet olmadan demokrasi olmadan tüm eşitlik ve özgürlükler ve bunlar olmadan da barış olmaz. Bunların hepsi için adalete ihtiyacı var. Bunun için arayışımız devam edecek. Yürüyüş bitti  “adalet “ talebi de bitti diye bir şey yok.”

BERBEROĞLU HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNDAN ATTIĞI ADIMLAR İLE DESTEK OLDU
Yürüyüşün hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Maltepe Cezaevinde giderek Enis Berberoğlu’nu ziyarete ettiklerini söyleyen Özgür Özel, Enis Berberoğlu’nun yürüyüşe destek olmak için hücresinin havalandırmasında günde 15 bin adım attığını söyledi. Özel, Berberoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğunu ve kitap yazma hazırlığında olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 
Çakıroğlu'nun davasında karar günü
 
Tecavüz davasında babadan kan donduran ifade: Bize yardım ettiği için...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan akıncı 10 Temmuz 2017 Pazartesi 17:41

Buğday ambarından öyle görünüyor demek

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay'dan E-5 karayoluna isim önerisi!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay adalet yürüyüşünün yapıldığı ...
'Kılıçdaroğlu topluma anarşizm sunmaktadır'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı ...
Başkan Güven'den Adalet Mitingi için İzmir’e özel teşekkür
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Genel Başkanı ...
 
Erdoğan: İzin almadan yapmakta kararlıyız!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Petrol Kongresi'nde konuştu.
AK Parti'li Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na sert çıkış: Bu yürüyüşün hiçbir anlamı yok!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sivil ...
Maltepe Mitingi'ne İzmir yorumu: Kim/ne mesaj verdi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ ...
 
Yıldırım: En önemli güzergah Türkiye'dir
Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu Akdeniz enerji alanında önemli bir bölge ...
CHP'li Tanrıkulu: Mitinge katılan milyonlar sözde mi?
CHP'li Tanrıkulu, ''Tamamen geçmişin kavramıydı bu 'sözde' kavramı bugün ...
Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a 'terörist' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş için söylediği ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva